top of page
De vacances3
De vacances8
De vacances7
De vacances6
De vacances5
De vacances4
De vacances2
De vacances9
De vacances 1

Trobar-se amb Déu

DE VACANCES 2023

«Veniu a mi tots els qui esteu cansats i afeixugats,  i jo us faré reposar »

Mt 11,28

DESCANSAR I TROBAR-SE AMB DÉU

A l'estiu tots estem molt cansats. Portem tot el ritme del curs, els nens i adolescents estan de vacances i encara hem de trobar formes per a que l'estiu sigui profitós per ells... però també per nosaltres. 

No importa si tens uns quants dies de descans o un mes sencer... fins i tot si no pots tenir vacances perquè treballes a l'estiu. La nostra proposta és senzilla: sempre pots descansar en Déu. 

No importa com estiguis: si has estat en relació amb Ell tota la teva vida, si t'has trobat amb Ell fa poquet, si havies marxat i has tornat... o fins i tot si encara no acabes de creure i t'agradaria tenir fe.
 Ell sempre t'està buscant i vol estar amb tu.

Cada dia, troba un espai, un moment, ni que siguin 10 minuts per pregar, per parlar amb Ell. A casa, a l'església (visitant el Santíssim), al cotxe o fins i tot de viatge. Parla com parles amb un amic. Ell t'escolta, 100%. Prova-ho!

BON ESTIU!

Mn.Oriol.png

Mira el post de Mn Oriol

«UN (RE)DESCUBRIMIENTO DE VERANO»

Parroquia Sant Sadurni
advertencia.png

IMPORTANT:

Recorda que a l'agost canvien els horaris

de Missa a les Parròquies Montornès!

Idees per fer en família
FAMILIA ESTIU 2023.jpg
Icona familia2.png

Idees per fer en família

Encara que cada família tingui les seves peculiaritats, et fem algunes propostes que poden servir a totes les famílies!

 1. Tenir temps per pregar. Al matí, quan pugeu al cotxe, abans de cada àpat i per anar a dormir. Si esteu fora, també fora vergonyes! Per exemple, beneir el menjar a un restaurant no us fa «raritos» sinó una família més cristiana, sense complexos, amb personalitat, agraïda amb tot el que Déu us dona. I un suggeriment extra: pregueu el Rosari junts. Si els nens són petits podeu començar amb un misteri (si no saps o no recordes com pregar el rosari, aquí pots trobar la fitxa que vam fer al maig, que us pot ajudar).
   

 2. Parla amb els nens. Se'ns empeny a parlar de temes banals, i poc a tenir converses significatives, maques, d'aquelles que amb els anys recordarem. Fem espai a Déu en aquestes converses també! Li encanta que pensem en Ell. Per què no parlar de Jesús, de la Mare de Déu, de la vida en clau cristiana... Les vacances dels nens i adolescents no han de ser tot soroll i diversió. Trobeu moments de calma i contemplació, en silenci. Si no saps com començar, mira algunes de les nostres pàgines, com la de la Mare de Déu o Sant Josep, on trobes curiositats i informació.
   

 3. No et perdis l'alegria d'anar a Missa. Molta gent es pensa que estar de vacances significa estar també de vacances de Jesús i es perden el sagrament més important de la nostra fe: l'Eucaristia. La setmana té 168 hores. No és res 1 hora... Déu vol ser l'amic dels homes. Jesús és el nostre amic. "Queda" amb nosaltres i es fa present a cada Missa. No li fallem!
   

 4. Desconnecteu digitalment (fins i tot de parroquiesmontornes.org! ;). És súper important que els adults, nens i joves deixem els dispositius mòbils (ens costa a tots) i dediquem temps per jugar, fer  manualitats, cuinar, llegir o passejar junts. Si esteu a la natura, valoreu i parleu de totes les coses meravelloses que Déu ha fet per nosaltres.
   

 5. Feu una parada a les esglésies. Si esteu de viatge a una ciutat o poble, o fins i tot, a la vostra població, feu junts una petita visita al sagrari, per pregar en família davant del Senyor. Trobareu molta pau. És una manera perfecta de carregar piles (i millor si podeu fer-ho cada dia!).

048-boy.png
047-girl.png
Summer book 2023-REPAGINAR.jpg

Un Llibre d'activitats per nens!

Des de la Parròquia hem preparat un llibre d'estiu amb activitats per nens de 8 a 12 anys, amb moltes activitats divertides i alhora profundes, per a que tota la família es trobi i descansi amb Déu!

Vacances parella.jpg
Icona pares.png

Idees per fer en parella

Normalment, al llarg del curs la majoria dels esposos no tenen temps per parlar, reflexionar o pregar junts... Aquí deixem algunes propostes que us poden ajudar a unir-vos més entre vosaltres i amb Déu.

 1. Temps pels dos. Les vacances son un temps important per enfortir el vostre matrimoni. Encara que sembli difícil, és bàsic trobar mínim una horeta per parlar i estar junts tranquil·lament, sense nens. També de Déu i, per què no, del vostre projecte de família (si voleu aprofundir en aquesta idea, teniu article breu sobre aquest tema al Blog de Mossèn Oriol).
   

 2. Aneu a Missa i pregueu junts. Pregar junts enfortirà sempre el vostre matrimoni. Si el teu marit o la teva dona no està tan "connectat" com tu, prega per ell o ella; amb molt d'amor i confiança en els temps de Déu. Ajudarà molt si pot percebre que l'estimes cada cop més.
   

 3. Simplifiqueu i compartiu. De vegades és difícil no deixar-se arrossegar. Tothom i arreu ens diuen que l'èxit es demostra gastant en coses: la casa, la roba, el cotxe, els viatges... I això només són coses i no la felicitat real. Proveu un estil més senzill de vida (això que sí és essencial) i compartint també amb els altres (ensenyeu als vostres fills amb el vostre exemple). Però no només es tracta de compartir objectes. També el vostre temps, el vostre somriure, la vostra ajuda a qui ho necessita.

 4. Compartiu un llibre espectacular. Us recomanem molt un llibre amb una proposta diària per fer junts durant 20 dies: ¿Queremos vitalizar nuestro matrimonio? ¡Abrir el corazón!. El podeu trobar a Amazon. Està pensat i escrit per un matrimoni de Sabadell i membres de la Delegació de Família de la nostra diòcesi: el Juanjo Sanz i la Núria Marcet, pares de 4 fills. Estem segurs de que us encantarà.

En parella
Estiu 2023 montornes.jpg
001-mother-1.png

Idees per fer sol

Sense importar si vius sol o en família, és importar tenir temps per tu mateix, per reflexionar i trobar moments a soles amb Déu.

 1. Canvia de xip. Aquests dies intenta viure sense presses, i tranquil·lament. Disfruta les coses senzilles, com estar amb els teus fills o el teu marit/dona (si estàs casat) més temps. Si tens fills petits, aprofita per jugar amb ells, fer-los molts petons i pessigolles o llegir un conte cada nit. 
   

 2. Prega i llegeix la Bíblia. Si t'acostumes cada dia, abans de posar-te en marxa a llegir l'Evangeli del dia i pregar amb la Paraula de Déu (intentant entendre què et diu a tu), començaràs cada matí més feliç (grarantit!). Pots trobar l'Evangeli del dia aquí.
   

 3. Què tal vas de sagraments? A les vacances tots busquem pau, oi que si? I encara que de vegades ens confonen amb falses promeses (com el mindfullness o la meditació sense Déu), possiblement la forma més senzilla, assequible i bonica de sentir tranquil·litat és apropant-se als sagraments. Confessar-se, anar a Missa els dies de cada dia i d'hora et pot sorprendre. Prova-ho i veuràs que és una experiència espiritual preciosa. 
   

 4. Planeja el curs. També ens passa que moltes vegades, quan tornem a la feina o comença el curs pels nens, no tenim temps de res. I si trobessis un moment gratificant ajudant els altres? A la nostra Parròquia tenim molts serveis que pots fer... I si t'ho planifiques? Pots escriure a Mossèn Oriol que t'ajudarà a veure com pots col·laborar a la Parròquia.

Idees per fer sol
llibres estiu 2021
LECTURES D'ESTIU 2023

Què és un estiu sense llibres?

Com cada any, Monsenyor José Ignacio Munilla, actual bisbe d'Orihuela-Alacant, ens fa la seva proposta de lectura per l'estiu. Tria el teu llibre i disfruta!

Pregària

BRANT PRITEC, Camino de oración con Jesús. Itinerario para un crecimiento espiritual (Palabra)
KLEMENS STOCK, Los evangelistas, testigos de la oración de Jesús (Monte Carmelo)
PETER KREEFT, La sabiduría de los salmos (Homo legens)

Espiritualitat

MANUEL VARGAS CANO DE SANTAYANA, Al menos tú ámame. Espiritualidad del Corazón de Jesús hoy (Nueva Eva)
FABIO ROSINI, El arte de la vida sana. La hemorroísa y el sendero de la sanación (Paulinas)
MAESTRO DE SAN BARTOLO, Ten al Señor en el corazón (San Pablo)
ISAAC DE NÍNIVE, Discursos espirituales (Sígueme)
JESÚS HIGUERAS, Chequeo Espiritual (Palabra)

Vides de sants

FRANCIS TROCHU, San Francisco de Sales (Monte Carmelo)
TAKASHI PABLO NAGAI, Lo que no muere nunca (Encuentro)
RAFAEL PASCUAL ELÍAS, Historia de una vocación (Monte Carmelo)
DOMINIQUE SABOURDIN-PERRIN, Isabel de Hungría, Princesa de la caridad (Palabra)

Família

CARDENAL ROBERT SARAH, El amor en el matrimonio (Palabra)
MARÍA CALVO, Paternidad robada (Almuzara)
OSCAR GARCIA MULET, Crecer como niños, crecer como niñas (Campomanes)
JOSE ERRASTI Y MARIO PÉREZ ALVAREZ, Nadie nace en un cuerpo equivocado (Deusto)
LUIS GRANADOS – JUAN ANTONIO GRANADOS, Autoridad. El origen que nos hace crecer (Didaskalos)
ROMANO GUARDINI, Aceptarse a uno mismo (Rialp)
G.K.CHESTERTON, Historia de la familia (Rialp)
PATXI BRONCHARLO, El amor no se acaba (Nueva Eva)
PEP BORELL, Bailando en la Cocina (Palabra)

Formació Cristiana

BENEDICTO XVI, Qué es el cristianismo (La Esfera de los libros)
FERNANDO SEBASTIÁN AGUILAR, Seis vocaciones en la Iglesia (BAC)
CHARLES MOELLER, Humanismo y santidad (Encuentro)
SCOTT HAHN, Comprender las escrituras (Edibesa)
MANUEL ALFONSECA, Un Universo en evolución (CEU Ediciones),
ROMAN ROSAL CORTES, Siete memorias históricas silenciadas o distorsionadas (Libros Libres)
LUIS SANTAMARÍA DEL RIO, A las afueras de la cruz. Las sectas de origen cristiano en España (BAC)

Lliteratura

GEORGE BERNANOS, Diario de un cura rural (Encuentro)
JOSÉ MARÍA SÁNCHEZ-SILVA, Rosa viva (Voz de Papel)

email.png

Per compartir les teves idees, pensaments o inquietuds... posa't en contacte amb Mossèn Oriol...

Ens ajudes a millorar?

Volem saber la teva opinió per millorar el nostre contingut. Mil gràcies i bon estiu!

bottom of page