top of page
Casament Montornes
Icona pares.png

El matrimoni, la base de la família.

La família, la base de la societat.

COM ENS ESTIMEM I  COMPROMETEM

ÉS EL QUE SOM

«Per això l’home deixa el pare i la mare per unir-se a la seva dona, i des d’aquest moment formen una sola carn»
                     Gn 2,24

Icona preparacio
037-wedding-rings.png
ICONO FAQ
email.png
Contacte

Per què casar-se per l'Església?

Què és estimar-se de veritat? És només estar enamorats? És voler abans que res el bé de l'altre, la seva felicitat, fins i tot abans que la pròpia? Es tracta d'alguna cosa encara més profunda? I, en cas afirmatiu, de què? Què diem quan li diem a l'altre "t'estimo"? A què ens compromet l'amor? Què és escollir-se per a tota la vida? Com i quan prendre aquesta decisió? Què és l'essencial en el sagrament del matrimoni? I, per últim, quan pot considerar-se algú "preparat" per casar-se? Aquestes són preguntes fonamentals a les que intentem de respondre junts al curs de preparació per al matrimoni i la família, per a prendre la decisió més important de la vostra vida, casar-vos.

Curs de preparació al Matrimoni i a la vida de Família

El curs us ajudarà a ser conscients que el matrimoni és fruit de l'amor i implica entrega total a l'altre, més que enamorament; que cal decisió i compromís, per no només escollir-vos ara, sinó per a tota la vida, cada dia, en els dies bons, els regulars i els dolents; que és bàsic buscar permanentment el bé de l'altre i ajudar-lo i impulsar-lo a créixer en tots els sentits; que no es tracta de ser només vosaltres dos, sinó formar una família i estar oberts a tenir fills... Casar-se és una decisió joiosa, però també ha de ser profundament meditada. I, per descomptat, sent un dels passos més importants de la vostra vida, heu d'estar preparats!

A les Parròquies de Montornès del Vallès us ajudarem a consolidar aquesta decisió! Fem el Curs prematrimonial (necessari per a realitzar el vostre matrimoni catòlic), us acompanyem i celebrem el casament, en un ambient alegre, espiritual i familiar.

,

Noces

+ Q2
el nostre curs de preparació al Matrimoni i a la Família

Curs prematrimonial Montornes.jpg
Icona preparacio

Un curs que us ajudarà

Format:

  • Cada quan? Una trobada mensual 

  • Dia i hora? Dissabte | 20:30-22:30

  • Quina metodologia se segueix? Molt participativa

  • I concretant? Benvinguda, presentació ràpida del tema del dia, pregària, dinàmica per escalfar motors, xerrada del tema, preguntes per dialogar.

  • I a casa? Es donen 3 o 4 preguntes perquè durant aquell mes la parella pugui reflexionar i ajusti el que calgui ajustar.

Curs Matrimoni

Per saber més

Casar-se Montornès
037-wedding-rings.png

4 claus que has de saber sobre el Matrimoni catòlic

Et presentem 4 claus que has de saber, abans de prendre una decisió:

  1. La finalitat del matrimoni és l'estimació, l'ajuda mútua i tenir fills. El matrimoni és compromís i entrega mútua total i absoluta. De fet, l'amor en el matrimoni és un reflex de l'amor de Déu. En el nostre món, avui cada vegada més ens diuen que és millor no tenir fills, perquè són una càrrega massa gran, que ens robaran temps preciós de la nostra vida, que és massa car i no podrem fer coses interessants, o que a les dones els deforma el cos... En canvi, els esposos esteu cridats a donar vida, a ser pares i, per descomptat, a estimar-los, cuidar-los i educar-los en la fe catòlica. Podeu tenir un projecte de vida preciós.

  2. És un sagrament i és per tota la vida. Jesús va convertir aquest vincle "natural" en sagrament. Encara que a l'Evangeli no trobem un moment en què Ell l'estableix així, a la seva predicació però, sí que ho fa (cf. Mt 19). Casars-se és una decisió totalment lliure i el matrimoni ningú no el pot trencar. Jesús  afirma que el matrimoni és per a tota la vida, és a dir, és indissoluble. Quan als casaments es diu «Allò que Déu ha unit, que l’home no ho separi» són paraules literals de Jesús (Mt 19,6).

  3. Va ser instituït per Déu. Des que Déu crea l'home i la dona, fa entre ells un vincle permanent. Amb el matrimoni, els esposos s'estimen, creixen i maduren com a persones i col·laboren amb Déu en procrear i educar en l'amor nous éssers humans.

  4. ​És diferent no casar-se o casar-se només pel civil. Una mentida que fa temps ens diuen i de la qual ens volen convèncer, és que és igual casar-se només pel civil o simplement no casar-se i viure junts, que no cal el matrimoni per l'Església perquè si ja hi ha amor, la resta és secundari. No és veritat: amb el Matrimoni catòlic els esposos reben la gràcia del sagrament, és a dir, uns dons espirituals que enforteixen l'amor, el perfeccionen i els poden ajudar de forma determinant en les dificultats, a mantenir-se units, estimant-se cada dia.

Claus
ICONO FAQ

Qüestions especials i dubtes freqüents

Faq

FAQS

Preguntes freqüents

FAQS

PREGUNTES FREQÜENTS

1. Quins són els requisits per casar-nos?
Requisits casar-se.png

Bàsicament un dels dos ha d'estar batejat, voler casar-se lliure i voluntàriament, estar solter, no tenir vincles de consanguinitat i ser del sexe oposat natural (home i dona).

FAQS

Preguntes freqüents

FAQS

PREGUNTES FREQÜENTS

2. El meu nuvi | núvia no és catòlica, ens podem casar?
Matrimoni Mixt

Si un dels contraents és catòlic i l’altre cristià no catòlic o d’una altra religió, o no té cap religió, és necessari un permís eclesiàstic especial. El cònjuge catòlic, a més, ha de declarar que evitarà els perills que l’apartin de la fe i comprometre's a educar als fills dins del si de l’Església catòlica; això segon també el cònjuge no catòlic. Quan vingueu a parlar amb el mossèn, us aclararà aquestes qüestions de forma personalitzada, en funció del vostre cas.

FAQS

Preguntes freqüents

FAQS

PREGUNTES FREQÜENTS

3. El meu nuvi | núvia està divorciat... ens podem casar per l'Església?

broken-heart.png

Això depen de com s'hagi casat prèviament. Si es va casar només pel civil, no hi ha cap impediment per casar-se per l'Església, però si es va casar per l'Església i el matrimoni no és nul, no és possible, perquè ja està casat.

FAQS

Preguntes freqüents

FAQS

PREGUNTES FREQÜENTS

4. Què és això del matrimoni nul?

Pregunta_dubte.png

És un procés judicial eclesiàstic, on es pot demostrar —encara que hagi hagut un casament i fins i tot, fills— que mai no va haver-hi un sagrament i per tant, el matrimoni és nul. Des de 2015 el Papa va impulsar una reforma per accelerar els tràmits d'aquest procés que necessita d'un d'anàlisi profund, que és normalment lent. Existeix una idea que la nul·litat matrimonial és cara i només l'aconsegueixen persones riques. Això no és veritat.

FAQS

Preguntes freqüents

FAQS

PREGUNTES FREQÜENTS

5. Quant costa casar-se?
euro.png

Els sagraments no tenen preu. El que us demanem és un donatiu voluntari i en funció de les vostres possibilitats que ens ajudi a cobrir part de les despeses de la parròquia, com l'electricitat o les activitats que fem amb nens i joves o els ajuts que requereixen els usuaris de Càritas.

FAQS

Preguntes freqüents

FAQS

PREGUNTES FREQÜENTS

6. És obligatori fer un curs per casar-se?
Icona preparacio

Sí! Però el curs prematrimonial a les Parròquies Montornès no és una xerrada de cap de setmana i ja està! Es tracta de un curs participatiu, que us permetrà estar realment preparats per prendre possiblement la decisió més importants de la vostra vida.

FAQS

Preguntes freqüents

FAQS

PREGUNTES FREQÜENTS

7.  Durant la preparació... és obligatori anar a Missa?
Icona Missa

A l'Església catòlica mai no obliguem ningú a fer una cosa que no vulgui fer. El que sí que és veritat és que no té sentit preparar-se per a un sagrament tan rellevant com és el del Matrimoni, i no participar a la Missa (el sagrament més important de tots). De fet, la idea no és anar a Missa només durant la vostra preparació, sinó estar oberts a tenir un encontre amb Jesús i viure com a catòlics, que com a mínim van a Missa cada setmana. 

email.png

Necessites més informació?

Informa't sobre tot el necessari per casar-vos a les nostres parròquies.

Gràcies pel teu missatge. Ens posarem en contacte amb tu tan aviat com sigui possible. La pau!

En enviar el formulari, acceptes les condicions d'aquesta web.

Contacte
bottom of page