top of page
Edge2.jpeg
Projecte de catequesi

EDGE

Adolescents de 12-14 anys

COM CREIXEM

EN VIRTUTS

ÉS EL QUE SOM

Icona inscripcions Edge

Inscripcions pel curs

2023-2024

"Veniu i ho veureu."

Jn 1,39

PROJECTE DE CATEQUESI
El nostre «Pla de vol»

Projecte de catequesi

En aquestes edats moltes vegades tenen més pes el que els hi diuen els amics, els youtubers o els influencers que els adults. És un moment de canvis i d'inseguretats, d'aprendre a acceptar-se a ells mateixos, descobrir que és possible ser autèntics i, si cal, ser diferents. Per això els adolescents necessiten vincles d'amistat forta i sana.

Com a Església sabem que això és súper important per vosaltres. Voleu que els vostres fills estiguin en un lloc segur, en un ambient sa, on puguin sentir-se acceptats i lliures. Un ambient alegre i de confiança on siguin estimats i on aprenguin a estimar.

A les Parròquies de Montornès continuem el nostre Pla de vol amb les sessions d'Edge (marge), on podran continuar compartint amistat amb "els seus"; creixent en virtuts, aprofundint en el sentit de la vida i madurant en la fe. Volem joves que siguin veritables followers de Jesús i que no es conformin amb donar-li un simple "like"!

En el vídeo (1 minut) pots veure la nostra proposta, on els nens i adolescents poden continuar caminant i creixent cap a la felicitat que no s'acaba mai...

 

Recorda: Si els vostres fills no estan batejats o no han fet la Primera Comunió, estaran amb els nens del seu grup i de la seva edat. Només els hi donarem una atenció personalitzada en funció de la seva situació! :)


Pla i enfocament

Mira el vídeo

PROJECTE DE CATEQUESI El nostre «Pla de vol»

PROJECTE DE CATEQUESI El nostre «Pla de vol»

Play Video

EDGE 

Icona Edge 1

1r a 3r d'ESO

12-15 anys

Trobades DIVENDRES / grup 20:15-21:30 

IMG_20210724_134332.jpg
Icona Edge 1

El nostre enfocament pels adolescents.
5 àrees definitives per connectar amb Déu i els amics.

Totes les activitats que fem a les Parròquies de Montornès del Vallès estan enfocades des de 5 àrees, que donen forma al que anomenem "cristià complet". Perquè en un món en el què tot està hiperconnectat, també ells connectin amb el que és realment important. Aquesta és la manera com enfoquem la formació pels nostres adolescents:

1. EVANGELITZACIÓ. Treballem amb la Paraula de Déu (la Bíblia), però no des d'un punt de vista teòric. Es tracta de que els nois la facin seva i la connectin amb el seu present.

2. FRATERNITAT. Un grup cohesionat és superimportant! Per això a cada sessió treballem l'acolliment, la cohesió de grup i l'amistat. Cada membre del grup és molt important. Tothom és estimat, i això els uneix molt.

3. SERVEI. Ajudar i posar les seves qualitats i virtuts al servei dels altres, en tots els ambients on els nois estiguin. Treballem amb la disposició d'ajudar, de fer més fàcil la vida als altres. 

4. FORMACIÓ. La Religió no és avorrida. Aquí donem una formació profunda i, alhora, divertida i completament connectada amb el que viuen el nois i noies d'avui en dia! 

5. PREGÀRIA. Fem silenci i preguem. Quan sovint tot és soroll, els ajudem a connectar amb Déu, a entendre els seus missatges. Déu no fa servir WhatsApp, Xarxes Socials o emojis, però ens parla sempre. Volem que siguin els seus followers, els seus amics de veritat!

Icona familia2.png

El vostre paper com PARES.
El paper de la vostra FAMÍLIA.

És molt important que la Parròquia i la família "juguin sempre en el mateix equip". Que hi hagi coherència entre el que nosaltres fem i diem i el que vosaltres feu i dieu a casa. 

Per això, ens trobem periòdicament amb els pares dels nois d'Edge per fer una catequesi familiar (1 vegada al mes) i us convidem a participar amb tota la vostra família a la celebració de la Missa de Diumenge. 

696.jpg
Paper pares
51349603003_b43006b874_o.jpg
Campament-01.png

+ Activitats divertides!

Campaments, nits de pelipizza, sortides...

A la Parròquia, a més, organitzem activitats molt pensades i preparades per als nens, com sortides i campaments a l'estiu i pelis a l'hivern. L'objectiu és, entre altres coses, que els nois s'uneixin més com a grup, fomentant la diversió sana, l'estimació mútua i el compartir com a germans. 

+Activitats
Confirmacio Montornes.jpg
Icona Confirmació.png

CONFIRMACIÓ

La Confirmació és el tercer sagrament d'Iniciació Cristiana -juntament amb el Baptisme i l'Eucaristia- que com el seu nom indica, confirma i reafirma en els pre-adolescents la seva fe i el seu estil de vida cristiana. Amb la Confirmació  els joves són enfortits amb el do de l'Esperit Sant. 

Aquest sagrament el reben en acabar l'etapa d'Edge, encara que la catequesi continua... Perquè un cristià no va sol per la vida, sinó en grup, en comunitat.

Confirmació
Joves_Montornès.jpg

I en acabar EDGE?

Descobreix què passa a LIFETEEN, la següent etapa del nostre Pla de vol...

(I sense clickbait!!!)*

*Si no saps el que és clickbait i tens un adolescent molt tecnològic a prop pregunta-li, et dirà què és ;)

ICONO FAQ

FAQS

Preguntes freqüents

FAQS

PREGUNTES FREQÜENTS

1. El meu fill no està batejat/no ha fet la Comunió, puc inscriure'l a catequesi?

Baptisme

I tant! Treballarem amb ell de manera específica per tal que pugui batejar-se i fer la Primera Comunió, ja que no es pot rebre la Comunió sense estar batejat.

FAQS

PREGUNTES FREQÜENTS

2. És obligatori anar a Missa els diumenges?

Parroquia Sant Sadurni

A l'Església catòlica no obliguem a ningú a fer res que no vulgui fer. Però és important que els nens estiguin familiaritzats amb la Missa. Anar a Missa no és una cosa que es fa "perquè fas catequesi" es fa perquè és part essencial de la nostra vida com a catòlics.

FAQS

PREGUNTES FREQÜENTS

3. Els cursos de catequesi tenen un cost?
euro.png

Només us demanem una petita quota anual per cobrir el material didàctic que fem servir durant les formacions. No és res, comparat amb el que es paga als esports o a les acadèmies d'idiomes...

FAQS

PREGUNTES FREQÜENTS

4. Els meus fills tenen partits els diumenges i mai no poden anar a Missa... que fem?
Icona futbol

A les Parròquies de Montornès tenim diverses opcions per anar a la Missa dominical, dissabtes a la tarda o els diumenges (A l'apartat d'Horaris de Missa tens tota la informació). Encara que anar a Missa amb els companys de catequesi fa que el grup es cohesioni encara més.

FAQS

PREGUNTES FREQÜENTS

6. És obligatori anar a les reunions de pares i involucrar-nos?
conversation.png

És fonamental que vosaltres, com a pares, us involucreu en la formació i creixement dels vostres fills en la fe. És molt important que hi hagi coherència entre el que nosaltres diem i el que vosaltres feu i dieu a casa. Nosaltres som part del vostre equip, i com equip, hem de traballar conjuntament.

FAQS
informacion Blanc.png

Necessites més informació sobre els cursos de Catequesi i el nostre projecte d'Iniciació Cristiana?

bottom of page