O68Z3N0.jpg
Icona Despertar

AMICS DE JESÚS

DESPERTAR-ENCONTRE-INICIACIÓ

Nens de 7 a 10 anys

COM CREIXEM EN VIRTUTS

ÉS EL QUE SOM

inscripcions Primera Comunió
Inscripcions Primera Comunió

Inscripcions pel curs

2021-2022

"Deixeu que els infants vinguin a mi. No els ho impediu, perquè el Regne de Déu és dels qui són com ells."

Mt 19,14

Projecte de catequesi
Icona familia2.png
Campament-01.png
Icona Missa
ICONO FAQ

PROJECTE DE CATEQUESI
El nostre «Pla de vol»
Descobrir, trobar i estimar Jesús

Projecte de catequesi

A les Parròquies de Montornès del Vallès continuem la Iniciació Cristiana, preparant els batejats per a rebre a Jesús en la Primera Comunió, a partir dels 7 anys (2n de Primària). Es tracta d'un plantejament integral que, si es fa bé, és coherent i harmònic, i que abraça tota la família: pares i fills.


El nostre primer objectiu no és que facin la Primera Comunió (que està molt bé i forma part del nostre projecte). La idea és que els nens SIGUIN veritables amics de Jesús i que aquesta relació la visquin amb naturalitat en tots els àmbits de la seva vida: a casa, a l'escola, a l'esport... Al vídeo (1 minut) trobaràs l'explicació completa del nostre projecte.

S els teus fills no estan batejats, estaran amb els nens de la seva edat.

I a tots els intentem de donar una atenció personalitzada en funció de la seva situació! :)

Mira el vídeo

PROJECTE DE CATEQUESI El nostre «Pla de vol»

PROJECTE DE CATEQUESI El nostre «Pla de vol»

Play Video
 

AMICS DE JESÚS
Despertar

Icona Despertar

2n Primària

7-8anys

AMICS DE JESÚS
Encontre

Icona Encontre

3r Primària

8-9 anys

AMICS DE JESÚS
Iniciació

Icona Missa

4t Primària

9-10 anys

O71XLL0.jpg
conversation.png

El nostre enfocament

5 àrees bàsiques per ser un cristià complet... des de la infantesa

Aquesta primera etapa que dura 3 anys (a partir de 2n de Primària) prepara als nens des d'un pla espiritual, de manera dinàmica i alegre.

Les nostres catequesis donen una profunda formació en continguts que inclou:

 1. Evangelització. Compartim amb els nens la bona notícia de l'Evangeli, la Paraula de Jesús que ens estima incondicionalment. I animem als infants a parlar-ne a casa i al carrer.
   

 2. Formació. Només s'estima el que es coneix. Per això els ensenyem a descobrir Jesús, a trobar-se amb Ell i a estimar-Lo.
   

 3. Fraternitat. Fem família! Ser cristià consisteix a estimar als altres com germans. Aquí cuidem que els nens s'estimin entre ells, com a germans, i de mica en mica van formant el seu grup d'amics. Un grup cohesionat i amb Jesús com a guia i formant part de l'Església universal.
   

 4. Servei. Vivim en un món egoista en què als nens moltes vegades se'ls ensenya a pensar només en ells mateixos. Aquí treballem perquè pensin en els altres, especialment a casa i a l'escola. El servei, estar disposats a ajudar sempre, és una virtut que transmetem.
   

 5. Pregària. Aprofundim perquè desenvolupin una connexió directa i personal amb Déu, sabent-se estimats pel Pare, reconeixent a la Mare de Déu com mare seva i segurs que poden demanar però també agrair tot el que reben cada dia. Per mitjà dels Oratoris, als que els pares poden asistir, s'inicien en la pregària. A poc a poc coneixen les diverses presències de Déu (al cel, a la natura, a l'església, en la Bíblia, a l'altar, en el Sagrari, en l'altre...). I aquella estona tranquil·la de pregària esdevé un encontre amb la presència amorosa de Jesús, que és viu i que ens acompanya en tot moment. 

Mira una de les nostres sessions de catequesis 

Aquesta és una de les nostres catequesis abans de la pandèmia de la Covid -19. Molt aviat podràs veure una sessió semblant a aquesta amb totes les mesures de seguretat!

 Després de donar-nos la benvinguda, ens expliquen com serà la dinàmica. 

Icona familia2.png

El vostre paper com pares.
El vostre paper com família.

Un punt fonamental a les nostres formacions és la implicació i el compromís de la família, especialment el compromís dels pares en el desenvolupament espiritual i en virtuts dels seus fills.
Per això, 1 vegada al mes organitzem una trobada amb els pares, perquè és molt important que hi hagi coherència entre el que nosaltres diem i vivim i el que vosaltres digueu i viviu a casa.

65.jpg
 
IMG_20180616_124618.jpg
Campament-01.png

+ Activitats divertides!

Campaments, nits de pelipizza, sortides...

A la Parròquia, a més, organitzem activitats molt pensades i preparades per als nens, com sortides i campaments a l'estiu i pelis a l'hivern (que enguany no s'han pogut realitzar degut a la pandèmia). L'objectiu és, entre altres coses, que els nois s'uneixin més com a grup, fomentant la diversió sana, l'estimació mútua i el compartir com a germans. 

 
Captura%20de%20pantalla%202020-07-22%20a
Comunió2_blanc.png

COMUNIÓ

L'Eucaristia és molt més que la Primera Comunió. És el sagrament més important pels catòlics. Durant la celebració de la Missa, el pa i el vi es transformen de manera real en Crist. No és un ritual que es fa "en record" de Jesús. És Jesús que es fa present realment entre nosaltres.


La Comunió és el millor regal que un nen pot rebre, però per a això ha d'estar preparat, entendre el que està fent i fer-ho feliç i convençut. Rebre a Jesús per primera vegada és un pas importantíssim per a conèixer-lo, estimar-lo i continuar creixent i aprenent d'Ell.

El creixement i la formació en virtuts dels nens no s'acaba, però, després de fer la Primera Comunió. Perquè de la mateixa manera que continuem aprenent a l'escola quan som nens i joves, o al treball, quan som adults, Conèixer i estimar a Jesús es un camí que dura tota la vida.

 
FAQs.png

FAQS

Preguntes freqüents

 

FAQS

PREGUNTES FREQÜENTS

1. El meu fill no està batejat, puc inscriure'l a catequesi?

bateig_blanc.png

Sí... treballarem amb ell de manera específica per tal que pugui batejar-se i fer la Primera Comunió, ja que no es pot rebre la Comunió sense estar batejat.

FAQS

PREGUNTES FREQÜENTS

2. És Obligatori anar a Missa els diumenges?

iglesia blanca.png

A l'Església catòlica no obliguem a ningú a fer res que no vulgui fer. Però és important que els nens estiguin familiaritzats amb la Missa, on es realitza el sagrament que volen rebre. Anar a Missa no és una cosa que es fa "perquè fas catequesi" es fa perquè és part essencial de la nostra vida com a catòlics.

FAQS

PREGUNTES FREQÜENTS

3. Els cursos de catequesi tenen un cost?
euro_blnc.png

Només us demanem una petita quota anual per cobrir els llibres i el material didàctic que fem servir durant les formacions. No és res, comparat amb el que es paga als esports o a les acadèmies d'idiomes...

FAQS

PREGUNTES FREQÜENTS

4. Els meus fills tenen partits els diumenges i mai no poden anar a Missa... que fem?
pelota.png

A les Parròquies de Montornès tenim diverses opcions per anar a la Missa dominical, dissabtes a la tarda o els diumenges (A l'apartat d'Horaris de Missa tens tota la informació). Encara que anar a Missa amb els companys de catequesi fa que el grup es cohesioni encara més.

FAQS

PREGUNTES FREQÜENTS

5. Per què ara la catequesis de Primera Comunió dura 3 anys?
calendario blanc.png

Considerem que és MOLT IMPORTANT que els nens tinguin una formació sòlida,  coneixements i experiències de fe, adaptades a la seva edat, abans de rebre el sagrament fonamental de la fe catòlica.

FAQS

PREGUNTES FREQÜENTS

6. És obligatori anar a les reunions de pares i involucrar-nos?
Parelles.png

És fonamental que vosaltres, com a pares, us involucreu en la formació i creixement dels vostres fills en la fe. És molt important que hi hagi coherència entre el que nosaltres diem i el que vosaltres feu i dieu a casa. Nosaltres som part del vostre equip, i com equip, hem de treballar conjuntament.

informacion Blanc.png

Necessites més informació sobre els cursos de Catequesi i el nostre projecte d'Iniciació Cristiana?