Primera Comunió Nens

INSCRIPCIONS
DE
PRIMERA COMUNIÓ
2020

El millor regal

pels nens

Que important és transmetre la fe als fills!

"Parla’n a casa i tot fent camí, quan te’n vagis al llit i quan et llevis."

Deut 6,6-7

Cursos Matrimonis.png
Equipo manos.png
FAQs.png

Programa i objectius

 
Perquè fer Primera Comunió

Per què fer la Primera Comunió?

T'has plantejat per què vols que els teus fills facin la Primera (i la segona i la tercera i a l'infinit...) Comunió? 

Fer la Primera Comunió no hauria ser una decisió dels nens. Molts pares donen als seus fills l'opció de triar si volen fer-la o no (a molts nens no els agraden les verdures, però són bones per a ells...). Fer la Comunió no són tres anys de catequesi, posar-se un vestit especial, organitzar una festa o rebre regals. Fer la Primera Comunió és part d'un estil de vida, d'una manera de ser i de pensar. Una manera de viure i pertànyer a la comunitat cristiana PER TOTA LA VIDA, PER SEMPRE... Així que et donem només tres bones raons de per què els nens haurien de fer la Primera Comunió, encara que n'hi ha moltes més...

 1. Perquè és el millor regal que els hi podeu donar... La fe és un regal impressionant que canvia a les persones i les fa millors. Ajudar als fills a conèixer a Déu els farà més feliços, sabent que no només tenen una família que els estima, sinó que pertenyen a una gran família que és l'Església  i que Déu, la Mare de Déu i el sants els estimen i són amb ells sempre.
   

 2. Perquè estan amb persones amb idees semblants a les vostres. En aquest món, on sembla que tot s'hi val i on reben tot el temps inputs moltes vegades contraris al que ens agrada per nosaltres i per la nostra família, és important que els nens tinguin referents sans i amistats amb qui créixer. Això no significa que els aïllem del que passa al seu voltant. És una manera de estar tranquils perquè sabem que estan en un espai sa i segur.
   

 3. Perquè aprendran coses noves i importants... És bàsic que els nens tinguin aprenentatges sòlids i en virtuts. A les catequesis, activitats i explicacions que es fan pels nens i les famílies, treballem el coneixement propi i en virtuts per créixer en l'amor envers Déu, els altres i ells mateixos. Busquem que els nens treballin i visquin envoltats en un amor generós, sincer i respectuós de Déu que ens estima incondicionalment i d'ells mateixos, com fills de Déu i obra preciosa de les seves mans. Amb aquesta base, poden estimar, llavors, els altres.

Activitats divertides_Montornes

Estimar Jesús

Estimar als germans

Créixer en virtuts

El programa de catequesi de Primera Comunió de les Parròquies de Montornès del Vallès té una duració de 3 anys i consisteix en...
 

 1. Primer any / 2n de Primària (NOVETAT)

 2. Segon any / 3r de Primària

 3. Tercer any / 4t de Primària

Els de 2n fan catequesis així:

- Cada 15 dies

- Dissabtes 17:30 + Missa 19:00

- Trobada familiar (pares) x1/mes (un dels dos dissabtes de catequesi dels fills)

Els de 3r fan catequesis així:

- Cada setmana

- Trobada familiar (pares) x1/mes (aquella setmana els fills no tindran la catequesi entre setmana sinó dissabte)

Els de 4t fan catequesis així:

- Cada setmana

- Dimecres 18-19:15

Trobada familiar (pares) x1/mes (aquella setmana els fills no tindran la catequesi entre setmana sinó dissabte)

 

Mira una de les nostres sessions de catequesis de Comunió

Les nostres catequesis són participatives, interactives i alhora profundes. L'enfocament inclou diversió, cohesió de grup, reflexió i pregària. Evidentment, les fem tenint en compte les mesures de seguretat que ens toca prendre durant aquesta època, però sense perdre l'essència dels nostres principis.

Catequesi de Comunió

 Després de donar-nos la benvinguda, ens expliquen com serà la dinàmica. 

 

El nostre equip de catequistes

Liderat per Mn. Oriol, el nostre equip de catequistes està format per persones amb formació i experiència en la transmissió de la fe i les virtuts. Tots els nostres catequistes tenen el Certificat de Delictes de Naturalesa Sexual, exigit pel Ministeri de Justícia del Govern d'Espanya. 

Mn. Oriol Gil

Sacerdot i Rector de les Parròquies de Montornès del Vallès. És professor de Religió.  Està especialitzat en Matrimoni i Família al Pontifici Institut Joan Pau II (Secció València)

Angelines Morales

Té formació de tècnic administratiu i disposa d' una dilatada experiència de 35 anys ininterrumputs fent de catequista a les Parròquies de Montornès del Vallès.

Eli Mendoza

És diplomada en Ciències Empresarials. Des de 2007 col·labora a les Parròquies de Montornès fent de catequista.

Camino Rodríguez

És administrativa, fa de  Coordinadora de Catequesi i és membre del Consell Pastoral de  les Parròquies de Montornès. Té una dilatada experiència de 12 anys com catequista.

María Elena González

Treballa com monitora de menjador escolar y com a cuidadora de persones grans. Els últims 5 anys ha col·laborat a les Parròquies de Montornès com catequista.

Paqui Morcillo

És educadora infantil i forma part del Consell Pastoral de les Parròquies de Montornès. Des-d'els 15 anys fa de catequista. Darrerament, ha focaltitzat la seva activitat cartequètica en adolescents i joves.

María José Pérez

​És administrativa i actualment es dedica a cuidar la seva família. Des de l'adolescencia ha fet de catequista i a les Parròquies de Montornès ha colaborat fent aquesta tasca des de fa 8 anys.

Si vols parlar amb Mn. Oriol o qualsevol de les nostres catequistes, posa't en contac-te a través del formulari.

FAQS

Preguntes freqüents

 

FAQS

PREGUNTES FREQÜENTS

1. El meu fill no està batejat, puc inscriure'l a catequesi de Primera Comunió?

Sí... treballarem amb ell de manera específica per tal que pugui batejar-se i fer la Primera Comunió, ja que no es pot rebre la Comunió sense estar batejat.

FAQS

PREGUNTES FREQÜENTS

2. És Obligatori anar a Missa els diumenges?

A l'Església catòlica no obliguem a ningú a fer res que no vulgui fer. Però és important que els nens estiguin familiaritzats amb la Missa, on es realitza el sagrament que volen rebre. Anar a Missa no és una cosa que es fa "perquè fas catequesi" es fa perquè és part esencial de la nostra vida com catòlics.

FAQS

PREGUNTES FREQÜENTS

3. Els cursos de catequesi tenen un cost?

Només us demanem una petita quota anual per cobrir els llibres i el material didàctic que fem servir durant les formacions.

FAQS

PREGUNTES FREQÜENTS

4. Els meus fills tenen partits els diumenges i mai no poden anar a Missa... que fem?

A les Parròquies de Montornès tenim diverses opcions per anar a la Missa dominical, dissabtes a la tarda o els diumenges (A l'apartat d'Horaris de Missa tens tota la informació). Encara que anar a Missa amb els companys de catequesi fa que el grup es cohesioni encara més.

FAQS

PREGUNTES FREQÜENTS

5. Per què ara la catequesis de Primera Comunió dura 3 anys?

Considerem que és MOLT IMPORTANT que els nens tinguin una formació sòlida,  coneixements i experiències de fe, adaptades a la seva edat, abans de rebre el sagrament fonamental de la fe catòlica.

FAQS

PREGUNTES FREQÜENTS

6. És obligatori anar a les reunions de pares i involucrar-nos?

És fonamental que vosaltres, com pares, us involucreu en la formació i creixement dels vostres fills en la fe. És molt important que hi hagi coherència entre el que nosaltres diem i el que vosaltres feu i dieu a casa. Nosaltres som part del vostre equip, i com equip, hem de traballar conjuntament.

Si tens més preguntes, posa't en contacte amb nosaltres!

135569.jpg

I si tot està clar...

Apunteu-vos al formulari d'inscripció!

Ens agradarà molt contribuir al creixement en l'amor a Déu i als germans dels vostres fills! Ens encantarà que formeu part activa d'aquesta comunitat!

La família

en el centre

Webs amigues

logo-mises.org.png
logo-lifeteen-spain.png
Rezando voy.jpeg
logo-bisbat-de-terrassa.png
Mathernity.png
logo-worship.png
Caritas_Diocesana_Terrassa fons vermell.
en-header-with-gradient.png
bible.png
LOGO e cristians.jpg
Aleteia.PNG
logo-vatican.png

Parròquia de Sant Sadurní

Camí Antic de Martorelles, 3. 08170

Montornès del Vallès

santsadurni534@bisbatdeterrassa.org

Tel: 93 568 01 46

Parròquia Mare de Déu del Carme 

Plaça de l’església, s/n. 08170

Montornès del Vallès

mdcarme533@bisbatdeterrassa.org

Tel: 93 568 01 46

 • Facebook Parròquies Montornès
 • YouTube Parròquies Montornès
 • Instagram Parròquies Montornès

© 2020 per Parròquies Montornès

Icones: Flaticon www.flaticon.es / Imatges: www.unsplash.com www.pexels.com www.cathopic.com

​Vídeos: https://es.videezy.com/

Avís legal