top of page
Jesus barca.png
050-host.png

INSCRIPCIONS
DE
PRIMERA COMUNIÓ
2023-2024


Embarca't en la gran aventura de la fe!

Que important que és transmetre la fe als fills!

"Parla’n a casa i tot fent camí, quan te’n vagis al llit i quan et llevis."

Deut 6,6-7

Programa i objectius

Programa i objectius
Primera Comunión Montornes.png
023-conversation.png

Per què fer la Primera Comunió?

T'has plantejat per què vols que els teus fills facin la Primera Comunió? 

Fer la Primera Comunió és part d'un estil de vida, d'una manera de ser i de pensar. Una manera de viure i pertànyer a la comunitat cristiana PER TOTA LA VIDA, PER SEMPRE... Així que et donem 3 bons motius perquè els nens facin la Primera Comunió, tot i que n'hi ha moltes més...

 1. Perquè és el millor regal que els podeu fer. La fe és un regal impressionant que canvia a les persones i les fa millors. Ajudar els fills a conèixer a Déu els farà més feliços, sabent que no només tenen una família que els estima, sinó que pertanyen a una gran família que és l'Església.
   

 2. Perquè estaran amb persones que els duran pel bon camí. És important que els nens tinguin referents sans i facin bones amistats. Vosaltres mateixos podreu veure que estan en un àmbit segur. Com a pares, estareu contents de veure com els vostres fills van madurant.
   

 3. Perquè aprendran coses noves i importants per a la seva vida. És bàsic que els nens tinguin aprenentatges sòlids i en virtuts. A les catequesis, les activitats i explicacions que fem pels nens i les famílies, treballem el coneixement propi i en virtuts per créixer en l'amor cap a Déu, els altres i ells mateixos. 

Campamento verano católico
Icono objetivo

Estimar Jesús
Estimar als germans
Créixer en virtuts

El programa de catequesi de Primera Comunió de les Parròquies de Montornès del Vallès té una duració de 3 anys i consisteix en...

Els grups fan la catequesi així...

2n

 • Cada 15 dies

 • Dissabtes 17:30 + Missa 19:00

 • Trobada familiar (pares) x1/mes (un dels dos dissabtes de catequesi dels fills)

3r

 • Cada setmana

 • Dissabtes 17:30 + Missa 19:00

 • Trobada familiar (pares) x1/mes)


4t

Els de 4t fan catequesis així:

 • Cada setmana

 • Dissabtes 17:30 + Missa 19:00

 • Trobada familiar (pares) x1/mes 

Primer any - 2n de Primària 

Segon any - 3r de Primària

Tercer any - 4t de Primària

Per què fer la PC?

Les nostres catequesis són participatives, interactives i alhora profundes. L'enfocament inclou diversió, cohesió de grup, reflexió i pregària

Equip catequistes

El nostre equip de catequistes

Icona Equip

Liderat per Mn. Arturo, el nostre equip de catequistes està format per persones amb formació i experiència en la transmissió de la fe i les virtuts. Totes les nostres catequistes tenen el Certificat de Delictes de Naturalesa Sexual, exigit pel Ministeri de Justícia del Govern d'Espanya. 

Mn. Oriol.jpg

Mn. Oriol Gil

Sacerdot i Rector de les Parròquies de Montornès del Vallès. És mestre de Religió. Està especialitzat en Matrimoni i Família al Pontifici Institut Joan Pau II (Secció de València)

María José Pérez

María José Pérez

​És administrativa i actualment es dedica a cuidar la seva família. Des de l'adolescència ha fet de catequista i a les Parròquies de Montornès ha col·laborat fent aquesta tasca des de fa 8 anys.

MariaPares

Maria Parés

Està estudiant Psicologia. És la gran de cinc germans. Toca la guitarra i... ¡canta molt bé! És la més jove de tot l'equip.

Paqui Morcillo

Paqui Morcillo

És educadora infantil,fa de  Coordinadora de Catequesi i forma part del Consell Pastoral de les Parròquies de Montornès. Des-d'els 15 anys fa de catequista. Darrerament, ha focaltitzat la seva activitat cartequètica en adolescents i joves.

Eli Mendoza

Eli Mendoza

És llicenciada en Ciències Empresarials. Des de 2007 col·labora a les Parròquies de Montornès fent de catequista.

Mònica.jpg

Mònica Jiménez

És Tècnica en Educació Infantil i logopeda. Està casada i és mare de dos adolescents.

Angelines Morales

Angelines Morales

Té formació de tècnic administratiu i compta amb una llarga experiència de 35 anys ininterrumputs fent de catequista a les Parròquies de Montornès del Vallès.

Rafi Bailon_Catequista.jpg

Rafi Bailón

És mestra d’Educació Primària, està casada i tenen dues filles.

Si vols parlar amb Mn. Oriol o qualsevol de les nostres catequistes, posa-t'hi en contacte a través del formulari.

ICONO FAQ

FAQS

Preguntes freqüents

Faqs

FAQS

PREGUNTES FREQÜENTS

1. El meu fill no està batejat, puc inscriure'l a catequesi de Primera Comunió?

Icona Baptisme

Sí. Treballarem amb ell de manera específica per tal que pugui batejar-se i fer la Primera Comunió, ja que no es pot rebre la Comunió sense estar batejat.

FAQS

PREGUNTES FREQÜENTS

2. És Obligatori anar a Missa els diumenges?

Parroquia Sant Sadurni

A l'Església catòlica no obliguem a ningú a fer res que no vulgui fer. Però és important que els nens estiguin familiaritzats amb la Missa, on celebrem el sagrament que volen rebre. Anar a Missa no és una cosa que es fa "perquè fas catequesi" es fa perquè és part esencial de la nostra vida com a catòlics.

FAQS

PREGUNTES FREQÜENTS

3. Els cursos de catequesi tenen un cost?
Icona Euro

Només us demanem una petita quota anual per cobrir els llibres i el material didàctic que fem servir durant les formacions.

FAQS

PREGUNTES FREQÜENTS

4. Els meus fills tenen partits els diumenges i mai no poden anar a Missa... que fem?
Icona pilota

A les Parròquies de Montornès tenim diverses opcions per anar a la Missa dominical, dissabtes a la tarda o els diumenges (A l'apartat d'Horaris de Missa tens tota la informació). Encara que anar a Missa amb els companys de catequesi fa que el grup es cohesioni encara més.

FAQS

PREGUNTES FREQÜENTS

5. Per què ara la catequesis de Primera Comunió dura 3 anys?
Icono calendario

Considerem que és MOLT IMPORTANT que els nens tinguin una formació sòlida, coneixements i experiències de fe, adaptades a la seva edat, abans de rebre el sagrament fonamental de la fe catòlica. En començar ja a 2n podran participar dels Oratoris, cosa que els introdueix en la presència amorosa de Déu. A més, amb les Trobades de pares ens anem coneixent i fem un camí d'amistat entre totes les famílies.

FAQS

PREGUNTES FREQÜENTS

6. És obligatori anar a les reunions de pares i involucrar-nos?
Icona pares

És fonamental que vosaltres, com pares, us involucreu en la formació i creixement dels vostres fills en la fe. És molt important que hi hagi coherència entre el que nosaltres diem i el que vosaltres feu i dieu a casa. Nosaltres som part del vostre equip, i com equip, hem de treballar conjuntament. L'experiència ens diu que quan més s'implica una família, més disfruta. 

Si tens més preguntes, posa't en contacte amb nosaltres!

Família catòlica Primera Comunió

I si tot està clar...

Apunteu-vos al formulari d'inscripció!

Ens agradarà molt col·laborar en l'educació de la fe dels vostres fills. 

Ens encantarà que formeu part activa d'aquesta comunitat.

Benvinguts!

bottom of page