top of page
Baptismes 2021
Baptisme fills
Baptismes

El teu nadó mereix el millor regal del món

BENVINGUT A LA GRAN FAMÍLIA DE DÉU!

Informació emmarcada en l'àrea d'

EVANGELITZACIÓ

Curs-matrimonis-blanc.png

de la nostra visió

«Tots els qui heu estat batejats en Crist us heu revestit de Crist»

Gal 3,27

Activitats que ajuden.png

EL GOIG DE TRANSMETRE I VIURE

LA FE EN FAMÍLIA

El bateig no és una festa només i ja està. Ens trobem i fem festa, però perquè passa una cosa important. Sovint tots fem coses sense parar-nos gaire a pensar per què les fem. La vida està plena de persones i moments importants que, amb el temps, ens adonem que no vam valorar prou. Aquest és un bon moment per conèixer millor què pot significar per al vostre fill ser batejat. Veureu que pot ser un d'aquells grans moments. Parlarem de tot això, amb diverses famílies i en un ambient relaxat. Veure els temes que hi ha vinculats al bateig i a la vida de la família us sorprendrà.

Els pares, com a primers educadors, teniu la gran responsabilitat d’ajudar als vostres fills en totes les dimensions de la persona, també en la fe.

 

El fet de batejar el vostre fill és una invitació al compromís d’acompanyar-lo en el seu creixement com a persona i com a fill de Déu. Regalant-li el millor que li podeu donar a la vida: la felicitat que no s'acaba mai, el ser fill de Déu i estimat per un amor incondicional, personal i únic, en la família que és l'Església.

Transmetre la fe és un goig i el Baptisme l'inici del camí de vida cristiana. A les Parròquies Montornès us acompanyem i vivim aquest camí amb vosaltres, compartint la fe i la vida, com una gran família, alegre i acollidora. Informeu-vos!

cathopic_1522028950686862.jpg
Baptisme

PER QUÈ BATEJAR
ELS VOSTRES FILLS?
5 raons de pes

Encara que pot haver-n'hi moltes més, aquestes són molt importants...

 1. És la porta per rebre els altres sagraments i ens fa fills de Déu. El Baptisme és el primer Sagrament de l'Església catòlica. Pel Baptisme, s'obren les portes a la resta dels Sagraments, com la Primera Comunió, la Confirmació o el Matrimoni.
   

 2. La persona passa a formar part de l'Església, la gran família de cristians. En ser fills del mateix Pare, passem a tenir milions de germans d'arreu del món. Per tant, entrarà a formar part de la família universal dels fills i filles de Déu que és l'Església.​​
   

 3. El purifica del pecat original i el disposa a obrar bé. L'Esperit Sant, amb els seus dons, l'impulsarà a ser bo i a fer el bé.
   

 4. Es reben les tres virtuts teologals. Aquestes són fe, esperança i caritat (o sigui, l'amor que busca el bé dels altres), de forma gratuïta, perquè sí, perquè Déu ens estima.
   

 5. És el millor regal que pots donar als teus fills. Els dones el regal que mai no s'acaba, que és la felicitat de viure la vida amb Jesús.

Perquè bateig
Icona preparacio

Siguem pràctics
COM ÉS LA PREPARACIÓ DEL BAPTISME  A LA NOSTRA PARRÒQUIA?

Per preparar el Baptisme del teu fill has de demanar aquest sagrament a la nostra Parròquia. Aneu un dia al despatx parroquial, us coneixereu amb Mossèn Arturo,us explicarà tot amb calma, acordareu dates i omplireu la fitxa de Baptisme. Aquests són els passos a fer:

 1. Contactar. Si voleu batejar el vostre fill, el primer pas és contactar amb la Parròquia. Pots enviar un e-mail, trucar per telèfon o escriure al Formulari de Contacte.
   

 2. Primera reunió. Després del primer contacte, concertareu una primera trobada, per conèixer-vos i parlar relaxadament sobre la preparació, la data... i resoldre els vostres dubtes.
   

 3. Dia 1 de preparació. Farem una primera trobada d'una hora, amb altres pares que volen batejar el seu fill. Estarà amb vosaltres un matrimoni de l'equip d'acollidors de Baptisme, que us acompanyarà en aquest procés, juntament amb Mn. Arturo. El que farem en aquesta hora és parlar del sagrament i després fer l'assaig del bateig.
   

 4. Dia 2 de preparació. Farem una segona trobada, també d'una hora, per parlar sobre la transmissió de la fe. Us acompanyarà també un dels matrimonis de la parròquia. Cal que a les dues trobades vingueu pares i padrins.
   

 5. Participar de la Missa. Us proposem de venir un parell de vegades a la Missa, del dissabte a les 19:00 o del diumenge a les 12:00, per conèixer millor la nostra comunitat. Hi trobareu un dels matrimonis que us acompanyen a les trobades.
   

 6. Dia del Baptisme. El dia de bateig pot ser un dissabte sobre les 16:00 o un diumenge durant la Missa de les 12:00. Si escolliu fer-lo en diumenge participareu d'una manera molt especial de la Missa, la comunitat pregarà intensament per la vostra família. 

Família baptismes.jpg
Preparació
Padrins Baptisme.jpg

PADRINS DE BAPTISME
Quin és el seu paper?

A més a més de ser persones properes i de molta confiança per vosaltres, és important que tingueu en compte quina és la funció dels padrins de Baptisme. El seu paper és molt més important que donar als vostres fills la palma de Rams i la mona de Pasqua.

 1. Ser persones de fe, cristians i catòlics. El principal paper dels padrins és "ajudar els pares de la criatura a educar-lo en la fe, perquè compleixi el manament d'estimar Déu i els altres, com Crist ens va ensenyar" (pregunta que se'ls farà als padrins a la celebració). És acompanyar-vos en el seu creixement humà i espiritual, en la fe catòlica. És una missió la que encomanem als padrins, vosaltres i la resta de la família, que és l'Església.
   

 2. Han de ser un model de vida cristiana i coherents amb la nostra fe. Els padrins dels vostres fills han de ser persones modèliques, que els ensenyin amb el seu exemple què significa ser cristià. Això no significa que siguin perfectes, però sí que intentin portar una vida coherent amb la nostra fe. Una persona que no compleixi aquests requisits, encara que sigui molt propera o amiga a vosaltres, no és el millor candidat per ser el padrí o la padrina del vostre fill. 
   

 3. Altres requisits. Tenir mínim 16 anys i haver rebut la Primera Comunió (i si també ha rebut la Confirmació, ideal).

FAQS

Preguntes freqüents

FAQS

Preguntes freqüents

FAQS

PREGUNTES FREQÜENTS

1. No estem casats per l'Església, podem batejar el nostre fill?

Icona pares.png

Això no és impediment. Malgrat tot, pot ser un moment molt maco per fer un pensament i estar oberts de cap i de cor per fer un pas i passar a formar un matrimoni cristià. Penseu que hi ha molta diferència entre viure junts, ser parella, i estar casats. A més, fem un curs de preparació molt maco amb altres que es volen casar.

FAQS

Preguntes freqüents

FAQS

PREGUNTES FREQÜENTS

2. Els padrins no son catòlics, és un problema?
041-cross.png

Els padrins han de ser catòlics. L'Església només accepta els no catòlics com a testimonis, no com a padrins. El que sí és possible és que si un dels dos padrins forma part d'una església cristiana no catòlica, pot ser padrí o padrina, sempre que l'altre sigui catòlic. Els cristians de l'Església d'Orient també poden ser padrins.

FAQS

Preguntes freqüents

FAQS

PREGUNTES FREQÜENTS

3. Quin cost té batejar al nostre fill?
euro.png

Cap, tot i que pot ser un bon moment per col·laborar en la tasca que fem des de la parròquia. Tenim grups d'infants, adolescents, joves i de famílies, per als qui fem activitats. Bequem als qui no arriben a pagar-se activitats que els poden fer molt de bé com a joves... A Càritas estem fent un gran esforç per ajudar als que van apurats. 

Per això pot ser una bona oportunitat per pensar en les necessitats dels altres i fer un donatiu.

FAQS

Preguntes freqüents

FAQS

PREGUNTES FREQÜENTS

4. És obligatori anar a les trobades prèvies al baptisme?
Icona preparacio

Sí que és necessari. No és una festa només i ja està. Ens trobem i fem festa, però perquè passa una cosa important. Sovint tots fem coses sense parar-nos gaire a pensar per què les fem. La vida està plena de persones i moments importants que, amb el temps, ens adonem que no vam valorar prou. Aquest és un bon moment per conèixer millor què pot significar per al vostre fill ser batejat. Veureu que pot ser un d'aquells grans moments. Parlarem de tot això, amb diverses famílies i en un ambient relaxat. Us sorprendrà veure els temes que hi ha vinculats al bateig i a la vida de la família.

FAQS

Preguntes freqüents

FAQS

PREGUNTES FREQÜENTS

5. Voldríem batejar al nostre fill només amb la família, és possible?
Icona familia2.png

La nostra Parròquia és una família alegre i oberta on ens estimem i compartim la fe i la vida. En batejar al vostre fill, passa a ser part d'aquesta família, que és l'Església catòlica, on el rebem amb moltíssima alegria. El Diumenge és el dia en el qual ens reunim per celebrar l'Eucaristia, és a dir, la Missa. El dia del baptisme tots plegats pregarem amb i per vosaltres.

FAQS

Preguntes freqüents

FAQS

PREGUNTES FREQÜENTS

6.  I si anem a Missa, és obligatori combregar?
Icona Missa

No. Si vas rebre la Primera Comunió però no participes assíduament a la Missa, no combreguis. Si saps que has comès algun pecat i no t'has confessat, tampoc combreguis. La solució és "fàcil": confessar-se i fer el propòsit d'esmena. Rebre la Comunió implica tota la vida, no és un acte puntual. Cal tenir una relació actualitzada amb Déu. Però això se soluciona*

*Per trobar la solució, si vols parla amb Mn. Arturo sobre el tema el dia de la reunió, o demana fer un Cafè amb el Mossèn.

FAQS baptisme
Mn Arturo SOTANA.png

Ja sigui que tot estigui clar o
que tinguis dubtes...

bottom of page