top of page
bible_video_christ_presentation_temple (
Icona Sant Josep

Sant Josep

Amb cor de pare

Seguir els passos de Jesús
ÉS EL QUE SOM

«Amb cor de pare: així va estimar Josep a Jesús»

Papa Francesc, Patris corde

JOSEP: UN PARE QUE ESTIMA I ENS ENSENYA A ESTIMAR JESÚS I MARIA

Just 150 anys després que el Papa Pius IX va declarar sant Josep patró de l'Església Universal, el papa Francesc va decidir que aquest any 2021, fos l'any de sant Josep. El Papa va escriure la carta apostòlica Patris corde, on se centra en sant Josep com una figura que des de l'anonimat va ser clau en la Salvació de tots. Fins i tot, fa una comparació molt bonica entre sant Josep i totes les «persones comunes» que amb la crisi del coronavirus han treballat i treballen de forma anònima. De fet, aquesta és la seva proposta: emmirallar-nos en la persona de Josep, discreta però present, oculta però col·laborativa, per aprendre a estimar i contribuir en la salvació dels altres.
 

I la nostra, fer una ullada a aquesta pàgina per conèixer millor a sant Josep, descobrir que té molt a veure amb tu i estimar-lo més... A més, pots descarregar un regal pel pare molt especial, que els «peques» poden fer.

RECORDA: NOMÉS PODEM ESTIMAR ALLÒ QUE CONEIXEM! :)

Jesus i Maria
Qui era SANT JOSEP?
5 dades sorprenents per
SABER + sobre
EL PARE DE JESÚS a la Terra

A la Bíblia Sant Josep no diu «ni piu»... però el seu paper és fonamental per la Salvació. Josep va acollir a Maria, la Mare de Déu, i va protegir al Nen quan Herodes el volia matar, fugint a Egipte.

 1. Era un home vell quan es va casar? A l'Edat Mitjana es representa moltes vegades com un home gran -respecte a Maria-  per reforçar  la seva castedat i resaltar la virginitat de Maria. Avui el representem com un noi jove que va optar per la castedat.
   

 2. Per què porta un bastó amb flors? Aquest bastó representa l'Arbre de Jessè, l'arbre genealògic de Jesús. Jessè era el pare del rei David, i Isaïes profetitza així sobre Jesús: «Un rebrot naixerà de la soca de Jessè, brotarà un plançó de les seves arrels» (Is 11,1-2). La branca amb flors simbolitza a Jesús com el rebrot que ve de la branca de David, a través de Sant Josep. Aquestes flors (normalment de lis) simbolitzen la puresa de sant Josep.
   

 3. Patró dels seminaristes. Sant Josep és el patró dels seminaristes. Com que ell va cuidar, educar i guiar al Nen Jesús, els seminaristes no tenen millor exemple que ell per ser bons pares espirituals i intentar assemblar-se a Jesús. A més a més, va ser un home treballador, va mantenir-se cast i va donar-se a ell mateix, confiant sempre en el Senyor.
   

 4. Pepe? A Espanya i Amèrica als Joseps se'ls s'anomena afectuosament: Pepe. La teoria més extesa és que són les sigles de com es coneixia a sant Josep en llatí: Sanctus Josefus Pater Putativo Christi (Sant Josep Pare Adoptiu de Crist), i de l'abreviatura P. P. sorgeix aquest apel·latiu. 
   

 5. Dia del pare... no a tot arreu! A Espanya i a altres països (com Marroc, Andorra, Hondures,​ Itàlia,
  Liechtenstein, Moçambic o Portugal) el dia de sant Josep és el dia perfecte per a celebrar el dia del pare. Però no a tot arreu és igual. A d'altres països, fins i tot de tradició catòlica, com a Mèxic o Xile, celebren el dia del pare al juny.

Com tens el cor?

No importa si ets home o dona... pots mirar-te i inspirar-te en el cor de pare de Josep... Amb quina d'aquestes virtuts de sant Josep t'identifiques? Quina va millor amb la teva personalitat?

Josep: Pare estimat

PARE ESTIMAT

Sant Josep va donar-se a ell mateix en l'amor a Maria i al Messies...

Com vas tu en l'amor?

I pels nens?

Fes una targeta pel teu pare!

Imprimeix el pdf, dibuixa, plega i fes un regal molt especial pel teu pare aquest 19 de març!

Sagrada Familia

Digues la teva! 

Volem saber la teva opinió per millorar el nostre contingut. Gràcies!

bottom of page