top of page
De vacances 2022
De vacances 2022
De vacances 2022
wepik-creative-art-history-general-presentation-202261De vacances 20227-161241
De vacances 2022
De vacances 2022

Descansar amb Déu

DE VACANCES 2022

«Només en Déu reposa la meva ànima, 
d’ell em ve la salvació. 
»

Sal 62,1

DESCANSAR EN FAMÍLIA I
DESCANSAR AMB DÉU

El 2022 el podríem definir com l'any que ha tornat la normalitat (almenys a Europa). Malgrat les onades de calor, la guerra a Ucraïna i les grans crisis que estem vivint en molts fronts, després de la pandèmia les restriccions són mínimes, i pràcticament es redueixen a l'ús de les mascaretes en llocs i moments puntuals. Tot o quasi tot sembla com abans...!

I potser, aquest "com abans" hauria de qüestionar-nos una mica. Perquè tornar a tenir aquesta llibertat és potser també l'oportunitat de fer-nos responsables i valorar encara més la nostra vida. Com la vivim i com la volem viure? L'estiu és sens dubte una ocasió per fer una aturada de tot, o quasi tot... i el silenci i els dies sense presses poden ser l'oportunitat de reflexionar i trobar el sentit de la nostra existència.

 

Quin és el sentit de la teva vida? És la feina, l'"anar tirant" els dies, les presses, guanyar diners? Són les coses que pots comprar per tu i la teva família? El soroll inacabable de les xarxes socials, les sèries de televisió, els centres comercials, els restaurants de menjar ràpid? A on trobes la veritable felicitat? 

Aquest estiu volem ajudar-te amb una pàgina senzilla per unes vacances en què pots no només canviar el teu ritme, sinó també descansar i connectar (ja sigui en família, en parella o sol) amb allò que és important.


Es tracta de fer petites accions, molt pràctiques que et faran sentir a prop seu, però sense pressa i amb molt d'amor.

Només que t'hagi servit una mica a centrar-te en trobar temps per la teva família i temps per Déu, ja haurà valgut la pena.

Parroquia Sant Sadurni
advertencia.png

IMPORTANT:

Recorda que a l'agost canvien els horaris

de Missa a les Parròquies Montornès!

Idees per fer en família
De vacances 2022
Icona familia2.png

Idees per fer en família

Encara que cada família tingui les seves peculiaritats, et fem algunes propostes que poden servir a totes les famílies!

 1. Tenir temps per pregar. Al matí, quan pugeu al cotxe, abans de cada àpat i per anar a dormir. Si sou fora, també fora vergonyes! Per exemple, beneir el menjar a un restaurant no us fa «raritos» sinó una família més cristiana, sense complexos, amb personalitat, agraïda amb tot el que Déu us dona. I un suggeriment extra: pregueu el Rosari junts. Si els nens són petits podeu començar amb un misteri (si no saps o no recordes com pregar el rosari, aquí pots trobar la fitxa que vam fer al maig, que us pot ajudar).
   

 2. Parla amb els nens. Se'ns empeny a parlar de temes banals, i poc a tenir converses significatives, maques, d'aquelles que amb els anys recordarem. Fem espai a Déu en aquestes converses! A Déu li encanta que pensem en Ell. Per què no parlar de Jesús, de la Mare de Déu, de la vida en clau cristiana... Les vacances dels nens i adolescents no han de ser tot soroll i diversió. Trobeu moments de calma. Si no saps com començar, mira algunes de les nostres pàgines, com la de la Mare de Déu o Sant Josep, on trobes curiositats i informació.
   

 3. No et perdis l'alegria d'anar a Missa. Molta gent es pensa que estar de vacances significa estar també de vacances de Jesús i es perden el sagrament més important de la nostra fe: l'Eucaristia. La setmana té 168 hores. No és res 1 hora... Déu vol ser l'amic dels homes. Jesús és el nostre amic. "Queda" amb nosaltres i es fa present a cada Missa. No li fallem!
   

 4. Desconnecteu digitalment (fins i tot de parroquiesmontornes.org! ;). És súper important que els adults, nens i joves deixem els dispositius mòbils (ens costa a tots) i dediquem temps per jugar, fer  manualitats, cuinar, llegir o passejar junts. Si sou a la natura, valoreu i parleu de totes les coses meravelloses que Déu ha fet per nosaltres.
   

 5. Feu una parada a les esglésies. Si esteu de viatge a una ciutat o poble, o fins i tot, a la vostra població, feu junts una petita visita al sagrari, per pregar en família davant del Senyor. Trobareu molta pau. És una manera perfecta de recarregar piles (i millor si podeu fer-ho cada dia!).

Selfi de pareja
Icona pares.png

Idees per fer en parella

Normalment, al llarg del curs la majoria dels esposos no tenen temps per parlar, reflexionar o pregar junts... Aquí van algunes propostes que us poden ajudar a unir-vos més entre vosaltres i amb Déu.

 1. Temps pels dos. Les vacances son un temps important per enfortir el vostre matrimoni. Encara que sembli difícil, és bàsic trobar mínim una horeta per parlar i estar junts tranquil·lament, sense nens. També de Déu i, per què no, del vostre projecte de família (si voleu aprofundir en aquesta idea, teniu article breu sobre aquest tema al Blog de Mossèn Oriol).
   

 2. Aneu a Missa i pregueu junts. Pregar junts enfortirà sempre el vostre matrimoni. Si el teu marit o la teva dona no està tan "connectat" com tu, prega per ell o ella; amb molt d'amor i confiança en els temps de Déu. Ajudarà molt si pot percebre que l'estimes cada cop més.
   

 3. Simplifiqueu i compartiu. De vegades és difícil no deixar-se arrossegar. Tothom i arreu ens diuen que l'èxit es demostra gastant en coses: la casa, la roba, el cotxe, els viatges... I això només són coses i no la felicitat real. Proveu un estil més senzill de vida (això que sí és essencial) i compartint també amb els altres (ensenyeu als vostres fills amb el vostre exemple). Però no només es tracta de compartir objectes. També el vostre temps, el vostre somriure, la vostra ajuda a qui ho necessita.

En parella
De vacances 2022.png
001-mother-1.png

Idees per fer sol

Sense importar si vius sol o en família, és importar tenir temps per tu mateix, per reflexionar i trobar moments a soles amb Déu.

 1. Canvia de xip. Intenta aquests dies viure sense presses, i tranquil·lament. Disfruta les coses senzilles, com estar amb els teus fills o el teu marit/dona (si estàs casat) més temps. Si tens fills petits, aprofita per jugar amb ells, fer-los molts petons i pesigolles o llegir un conte cada nit. 
   

 2. Prega i llegeix la Bíblia. Si t'acostumes cada dia, abans de posar-te en marxa a llegir l'Evangeli del dia i pregar amb la Paraula de Déu (intentant entendre què et diu a tu), començaràs cada matí més feliç (grarantit!). Pots trobar l'Evangeli del dia aquí.
   

 3. Què tal vas de sagraments? A les vacances tots busquem pau, oi que si? I encara que de vegades ens confonen amb falses promeses (com el mindfullness o la meditació sense Déu), possiblement la forma més senzilla, assequible i bonica de sentir tranquil·litat és apropant-se als sagraments. Confessar-se, anar a Missa els dies de cada dia i d'hora et pot sorprendre. Prova-ho i veuràs que és una experiència espiritual preciosa. 
   

 4. Planeja el curs. També ens passa que moltes vegades, quan tornem a la feina o comença el curs pels nens, no tenim temps de res. I si trobessis un moment gratificant ajudant els altres? A la nostra Parròquia tenim molts serveis que pots fer... I si t'ho planifiques? Pots escriure a Mossèn Oriol qui podrà ajudar-te com pots colaborar en la Parròquia.

Idees per fer sol
LECTURES D'ESTIU 2022

Què és un estiu sense llibres?

Com cada any, Monsenyor José Ignacio Munilla, ens fa la seva proposta de lectura per l'estiu. Tria el teu llibre i disfruta!

Pregària
DOMINIQUE REY, La adoración en el corazón del mundo (Homo legens)
ANTONIO SAGARRA RENEDO,
Ora hoy con la Divina Misericordia (Monte Carmelo)

Espiritualitat

BRANT PITRE, Jesús y las raíces judías de la Eucaristía (Patmos)
RANIERO CANTALAMESSA,
Los Misterios de Cristo en la vida de la Iglesia-3: EL misterio de la Cena (Monte Carmelo)
SAN PEDRO DE ALCÁNTARA, T
ratado de la oración y meditación (Rialp)
TOMÁS SPIDLÍK,
Manual fundamental de Espiritualidad (Monte Carmelo)
SANTIAGO ARELLANO,
Libro de Ejercicios para «en todo amar y servir» al Corazón de Jesús (Ed. Cor Iesu)
SAN FRANCISCO DE SALES,
El Corazón de Jesús y su amor para con nosotros (Didaskalos)
CHARLES ANDRÉ BERNARD,
La espiritualidad del Corazón de Cristo (BAC)

Vida de sants

ANDREA MANDONICO, ¡Dios mío, qué bueno eres! Vida y mensaje de San Carlos de Foucauld (Encuentro)
HARRIET MURPHY,
El ángel del Vaticano, escritos espirituales del Cardenal Merry del Val (Nueva Eva)
CRISTIÁN ABEL LASCURAIN,
San Felipe Neri, el santo de la Alegría (Edibesa)
FRANCESCO POLOPOLI,
Pensamientos y palabras de Carlo Acutis de la A a la Z (Ciudad Nueva).
JACINTO PERAIRE FERRER,
Cantando hacia la muerte. Heroico testimonio martirial del joven Francisco Castelló Aleu (BAC).
CARDENAL L.SUENES,
El Rey Balduino, el legado de su vida (Libros Libres)
MONS. JESÚS SANZ,
San Francisco de Asís, compañía para nuestro destino (Encuentro)

Família

WILLIAM J. BENNETT, El libro del hombre (Homo legens)
MIGUEL SANMARTÍN FENOLLERA, De libros, padres e hijos (Rialp)
PELLEGRINI, S., SALERNO, G., CAPORALE, M. (EDS.), Una transformación silenciosa. Testimonios de familias de todo el mundo sobre Amoris laetitia (Ciudad Nueva)
VERÓNICA FERNÁNDEZ – CARLOS GRANADOS – JUAN ANTONIO GRANADOS, Pedagogía y virtudes. La excelencia en el camino del amor (Didaskalos)
GABRIELE KUBY, La generación abandonada (Didaskalos)
JOSÉ MARÍA CONTRERAS, Niños apocalípticos (Ed. Monóculo)

Formació Cristiana

IGNACIO AMORÓS RODRÍGUEZ-FRAILE, La revolución de Dios (Nueva Eva)
SIMONE PACOT, Evangelizar lo profundo del corazón. Aceptar los límites y curar las heridas (Narcea)
SIMONE PACOT, ¡Vuelve a la vida! (Narcea)
ALEJANDRO RODRIGUEZ DE LA PEÑA, Compasión (Fundación Universitaria San Pablo CEU)
SOHRAB AHMARI, El hilo que une: Cómo descubrir la sabiduría de la tradición en la época del caos (Rialp)

Història

TOMÁS MAZÓN, El Cano, viaje a la historia (Encuentro)
SANTIAGO CANTERA, Luces de la Hispanidad: La valiosa huella española en América, un legado fértil (Almuzara-Sekotia)

Art

LUIS ESTEBAN LARRA LOMAS, San Francisco en el museo del Prado (PPC)

llibres estiu 2021
email.png

Per compartir les teves idees, pensaments o inquietuts... posa't en contacte amb Mossèn Oriol...

Ens ajudes a millorar?

Volem saber la teva opinió per millorar el nostre contingut. Mil gràcies i bon estiu!

bottom of page