top of page
Goig de Maria_edited
Virgen de fatima_edited_edited
4-6

Maig, escull el goig de Maria! :D

«Feliç tu que has cregut»
                                                                                            Lc 1,45

Icono lupa
Icona familia3.png
Icono música
Goig de Maria.png

Al mes de maig a l'hemisferi nord i coincidint sempre amb la Pasqua, celebrem el mes de la Mare de Déu. Es diu que maig és el mes de la primavera i de les flors, i que la Verge Maria és la flor més bonica d'aquest jardí que és la humanitat.

Però també aquest mes és un temps per reflexionar sobre dos punts importants:

1. El goig de Maria

2. El servei en Maria

Pots imaginar-te el que va sentir la Mare de Déu, després del patiment i el dolor de Jesús a la creu, quan va veure al seu fill viu i ressuscitat? Això és el goig al que estem cridats a viure!!!!

Maria, per una banda, és un model de servei i, per una altra, un model de goig en el servei. Maria, després de posar-se "totalment" a disposició de Déu i dels plans de Déu amb el seu "fiat", va anar-se'n a servir a la seva cosina Elisabet, a ajudar-la, a acompanyar-la. Va acompanyar als apòstols i als deixebles i, sense cap mena de dubte, segurament va ajudar-los a complir la Missió de proclamar l'Evangeli, de manera discreta i silenciosa, tal i com ho fa moltes vegades amb nosaltres, durant la nostra vida.

Aquest mes de maig, la invitació és viure el goig del servei. A La Nostra Visió, a la gps de maig, treballarem en el servei.

 

Estàs convidat, com la Mare de Déu a viure amb l'alegria de posar els teus talents al servei dels altres!

«En todo amar y servir»

El post de Mossèn Oriol sobre el servei en Maria

Mn.Oriol.png
Mare de Déu de Schoenstatt

Invita a la Mare de Déu a venir a casa teva

Com ja ho venim fent altres anys, els nostres amics del Santuari de Schoenstatt posen a la nostra disposició les imatges de la «Verge Pelegrina», que va de casa en casa, per ajudar-nos a pregar amb ella, acompanyar les nostres famílies i sentir-nos més estimats per ella, com la veritable mare que és.

Si vols acollir-la i tenir-la uns dies a casa teva, apunta't a la sagristia o al formulari de contacte.

Curiositats
Mare de Deu.jpeg

5 DADES que sí o sí
HAS DE SABER
sobre la MARE DE DÉU

 1.  Immaculada. De la Mare de Déu es diu que és "immaculada". Aquesta paraula ve del llatí i significa "sense taca". Una màcula és una taca, és a dir, que a la seva ànima no té la "taca" del pecat original.
   

 2. Ave Maria. "Ave" era en llatí, la llengua dels romans, una salutació, com dir "Hola!", però possiblement menys informal i més general. Quan l'arcàngel Gabriel s'apareix a la Verge Maria per preguntar-li si volia ser la mare de Jesús (l'Anunciació), la saluda dient-li "Ave, Maria". La nostra pregària principal per ella és l' "Ave Maria", i va néixer a l'Edat Mitjana al segle IX.
   

 3. En blau. El blau és el color de la Mare de Déu perquè als segles XII i XIII (Edat Mitjana) el culte a la Mare de Déu es va estendre per tota Europa. A les imatges es reservava el millor material per representar-la i s'utilizava per aconseguir color blau el lapizlàzuli, una pedra preciosa llavors tan valuosa com l'or. 
   

 4. Advocació. Segurament has sentit alguna vegada dir a la gent "Avui és Santa Montserrat" o "Avui és Santa Pilar". En realitat quan diem Montserrat, Roser, Assumpció, Guadalupe, Pilar, Lourdes... parlem d'una "advocació". És a dir, una manera de referir-se als fets de la vida de Maria, de les seves qualitats o, fins i tot, dels llocs que hem dedicat per a ella. Però no es tracta de "Verges diferents", sempre és la mateixa Maria + de + advocació. I encara que la Verge sempre és supersanta, hem de dir: Avui és el dia de la Mare de Déu de... (l'advocació que correspongui).
   

 5. Aparicions. Una aparició és una manifestació de la Mare de Déu. Algunes són reconegudes per l'Església catòlica, però d'altres no. La primera de la història reconeguda, és la de la Mare de Déu del Pilar, que es va mostrar a l'apòstol Santiago (el de Compostela) a Saragossa. 

Virgen niño.png

Pregar el rosari: flors per a Maria...

Sabies que la paraula "rosari" ve de roses i és perquè cada vegada que preguem un Ave Maria és com si li oferim una rosa a la Verge?

Et proposem 3 idees:

 1. Fer amb els nens el rosari que tens a la fitxa. És súper fàcil i econòmic, i pots trobar els materials als basars...

 2. Descarrega el nostre díptic per pregar el rosari, i prega'l cada dia (si tens nens petits, prega amb ells només una desena).

 3. Si vols, pots portar a les Misses del mes de maig, flors per a Maria. Si tens nens i voleu passar una tarda d'activitats manuals, pots fer flors de paper amb la fitxa que vam preparar l'any passat i que trobes a la pàgina de Recursos per a famílies.

Famílies
5-.jpeg
Música
005-virgin mary.png

Regina Coeli?
L'himne de Pasqua per a la Mare de Déu

Si assisteixes a Missa durant la Pasqua, sentiràs que al final de la celebració es canta una cançó en llatí, dedicada a la Verge.

Es diu Regina Coeli o Regina Caeli, és a dir, «Reina del Cel». És com una «Felicitació per a la Verge» per la Resurrecció de Jesús. A més, durant la Pasqua, en lloc de l'Àngelus (una oració que molts catòlics resem per a recordar l'Anunciació de l'àngel a la Mare de Déu, a les 12.00) es resa o canta el Regina Coeli. Una tradició que va instaurar el papa Benet XIV, del segle XVIII.

Aquí tens la seva lletra, en llatí i en català.

LATÍN

Regina caeli, laetare, alleluia.
Quia quem meruisti portare, alleluia.

Resurrexit, sicut dixit, alleluia.
Ora pro nobis Deum, alleluia.

CATALÀ

Reina del cel, alegreu-vos, al·leluia.
Perquè aquell que meresquéreu portar, al·leluia.
Ha ressuscitat tal com digué, al·leluia.
Pregueu Déu per nosaltres, al·leluia.
Alegreu-vos, Verge Maria, al·leluia.
Realment el Senyor ha ressuscitat, al·leluia.

4-6.jpeg

Cantem a Maria!

A totes les mares els agrada que els seus fills li dediquin una cançó.
Et proposem una playlist amb cançons per a la Verge, xules, inspiradores i (algunes) modernes. Escolta-les en família i canta per Ella. Recorda que, com deia Sant Agustí, "el que canta, prega dues vegades":

1. Contigo María (Athenas)

2. Madre (Hakuna)

3. La fe de María (Ítala Rodríguez)

4. Dios te hizo tan bien (Mauricio Alen & Ítala Rodríguez)


5. Madre Mía (Kairy Márquez)


6. Mirarte a ti (Romina González )


7. Santa María del Camino (Mientras recorres la vida)  (Verónica Sanfilippo)

 

8. María  (Verónica Sanfilippo)


9. Mary did you know
(Pentatonix)

10. Pourquoi je t'aime Marie (Natasha St-Pier)

11. Ave Maria (Natasha St.Pier)

12. Acaso no estoy yo aquí (Athenas) 

13. Hágase en mí (Celinés)

(I si penses que ens en falta alguna d'"imprescindible" envia la teva suggerència)

Digues la teva!

T'agrada el que fem en aquesta web? Penses que falta alguna cosa? Com penses que podríem millorar?

 

Ajuda'ns, donant la teva opinió i escriu un comentari. Mil gràcies!

bottom of page