top of page
Confirmacio Montornes.jpg
Icona Confirmació.png

Confirmació

El sagrament de l'Esperit Sant

Saber-nos fills de Déu
ÉS EL QUE SOM

«El Defensor, l’Esperit Sant que el Pare enviarà

en nom meu, us farà recordar tot el que jo us he dit,

i us ho farà entendre.»

Jn 14,26 

Confirmació: de què serveix?

La Confirmació, juntament amb el Baptisme i la Primera Comunió és un sagrament de la Iniciació Cristiana. Amb la Confirmació la persona queda «marcada» espiritualment com si fos un segell que no es pot esborrar, que l'identifica com a cristià; s'enforteix amb la gràcia de l'Esperit Sant; ens convertim en cristians madurs, testimonis de Jesús i encara més units a l'Església.

A la Pentecosta, l'Esperit Sant va descendir sobre els deixebles de Jesús i van deixar de tenir por, per passar a anunciar l'Evangeli amb gran força. La Confirmació és com una mena de Pentecosta personal.

Si l'aigua és el símbol del Baptisme, l'oli del Sant Crisma, beneit cada any de nou el Dijous Sant pel bisbe, és el símbol de la Confirmació, que administra el bisbe. De fet, la paraula Crist ve del grec Khristós (que significa ungit), que és alhora la traducció de Messies,  i significa 'el que ha estat ungit amb oli, per ser declarat rei'.

Al projecte de catequesi de les Parròquies Montornès, preparem als adolescents per rebre la Confirmació, però si ets adult i encara no la has rebuda i t'agradaria rebre-la...
 

Saber + Confirmacio
Icona pares.png

4 coses que has de saber sobre la Confirmació

 1. La Confirmació és com una prolongació del Baptisme
  Fins i tot, la cerimònia comença amb el Credo i la renovació de les promeses que es fan al Baptisme. Com la majoria dels catòlics vam ser batejats quan érem nadons, és una manera ja conscient de comprometre'ns amb la nostra fe.

   

 2. La Confirmació sempre la celebra un bisbe?
  La Confirmació és un ministeri dels bisbes, que són successors dels apòstols. Només en casos molt extraordinaris, el bisbe pot autoritzar a un mossèn perquè l'administri.

   

 3. D'on surt l'oli que es fa servir per a la Confirmació...
  Aquest oli està preparat amb oli d'oliva i una miqueta de bàlsam amb perfums, molt suaus i és beneit pel bisbe el Dijous Sant a la catedral. Simbolitza també que el cristià deixa la bona olor de les seves obres, per allà on passa. Aquest oli també s'utilitza al Baptisme i a l'Ordenació sacerdotal.

   

 4.  Soc adult, em vull casar per l'Església i no estic confirmat...

Tot i que és possible casar-se encara que no hàgiu rebut la Confirmació, ara pot ser una bona oportunitat. Mai és tard per fer un pas més. Anima't! Ja veuràs, descobriràs la novetat que aporta la fe, la vida en Crist.
 

   

Pentecosta.jpg
Mn Arturo SOTANA.png

I si vols aprofundir més sobre la Confirmació o qualsevol altre tema...

bottom of page