top of page
Sacerdocio.jpg
Sacerdot.png

Orde sacerdotal

Consagrar la vida
a Jesús

Saber-nos fills de Déu
ÉS EL QUE SOM

«No m’heu escollit vosaltres a mi; soc jo qui

us he escollit a vosaltres i us he confiat la missió

d’anar pertot arreu i donar fruit,

i un fruit que duri per sempre»

Jn 15,16 

Qui són realment els sacerdots?

El sagrament de l'orde sacerdotal és el que permet continuar amb la missió encarregada per Jesús als seus apòstols. Els sacerdots són homes que decideixen lliurement acceptar la crida de Déu a consagrar-se en el mateix ministeri que els apòstols, amb la convicció que és Jesús qui els ha escollit. 

Encara que tots els que hem rebut el Baptisme som constituïts com sacerdots (per la nostra responsabilitat de ser testimonis de Jesús en totes les accions de la nostra vida), els que es consagren a Déu reben una marca especial que no s'esborra mai.

 

Ells tenen la missió de transmetre l'Evangeli; de servir els fidels, guiant-nos i orientant-nos cap a la salvació (és a dir, per a que siguem sants i anem al Cel) i són els encarregats d'administrar els sagraments. Només ells poden consagrar el pa i el vi a l'Eucaristia o perdonar els pecats en la Confessió.

Missa Montornès.jpg
046-pray.png

Preguem per les vocacions

Els sacerdots són importantíssims, per això a Parròquies Montornès preguem especialment per les vocacions en totes les Misses, i fem activitats amb els nostres infants de catequesi, que pots fer també a casa i trobar a la pàgina de recursos per a famílies, perquè els seminaristes de la nostra Diòcesi de Terrassa se sentin acompanyats.

Ordre sacerdotal.jpg
Icona pares.png

3 dades sobre el sagrament de l'Orde Sacerdotal

Com a laics, de vegades ens passa que aquest sagrament ens és llunyà; per això aquí t'expliquem 3 idees concretes:
 

  1. Per què es diu «orde»
    Els romans utilitzaven la paraula Ordinatio per designar als funcionaris dins del govern.

  2. Té tres graus

Des de l'inici de l'Església l'orde sacerdotal té tres graus:
a) Bisbes. Són successors dels apòstols i serveixen i governen sota la direcció del Papa.

b) Preveres. Depenen d'un bisbe i s'encarreguen normalment d'una comunitat parroquial (com Mossèn Arturo) o se'ls encarrega funcions específiques.

c) Diaques. Els diaques són ministres ordenats, al servei de l'Església. És interessant saber que els diaques permanents poden estar casats.
 

   3. Esperit Sant «a tope»

Durant l'ordenació sacerdotal, l'Esperit Sant és molt "protagonista", sobretot per la imposició de mans del bisbe sobre l'ordenant, amb una pregària especial. Els bisbes i preveres també són ungits amb el sant crisma (l'oli que també s'utilitza pels batejos i confirmacions).

Mn Arturo SOTANA.png

I si necessites ajuda per a discernir sobre la teva vocació i tens inquietud per ser sacerdot...

bottom of page