top of page
Eucaristia
Icona Missa

Comunió

El sagrament més important de la nostra fe

Saber-nos fills de Déu
ÉS EL QUE SOM

«Qui menja la meva carn i beu la meva sang,

té vida eterna, i jo el ressuscitaré el darrer dia»

Jn 6,54 

Pregunta_dubte.png
Icono Corpus Custodia
Icona Missa

Què és l'Eucaristia?

L'Eucaristia o Comunió és el sagrament més important de la nostra fe. Jesús el va instituir al darrer sopar, abans de la seva passió. Va ser la forma perfecta de quedar-se amb nosaltres, fins que arribi la fi dels temps. Encara que sembli que el pa i el vi consagrats no canvien després de la consagració, Jesús és veritablement present, no és una representació ni un acte de fe. És objectivament present.

 

L'Eucaristia tampoc no és una celebració que es fa per «recordar a Jesús» i quan el mossèn diu «Feu això que és el meu memorial» és interessant saber que per la cultura jueva un memorial era l'actualització d'un fet. O sigui que Jesús no ens mana que ens recordem d'Ell. No. A cada Missa, quan el mossèn consagra el pa i el vi, Jesús torna a fer exactament el mateix que va a fer amb els seus apòstols.

Per això, com que l'Eucaristia és tan sagrada, és necessari estar preparat dins del nostre cor per rebre-la i estar en la gràcia de Déu. És a dir, no podem tenir pecats greus abans de rebre a Jesús al nostre cor. Per això és important rebre el sagrament de la confessió abans de combregar.

Saber + Euca
Pregunta_dubte.png

5 idees per saber més

  1. Quina és la diferència entre Missa, Eucaristia, Comunió...
    Les expresions Missa, Eucaristia i Comunió, tal i com ens explica el Catecisme de l'Església Catòlica, son variants per anomenar el mateix sagrament, que també es pot dir de moltes altres maneres. És tanta la seva riquesa que totes són part del mateix concepte. Aquí tens tota la informació, en el punt II.

  2. Què significa transubstanciació

És el canvi que experimenten el pa i el vi, durant el moment de la consagració. Quan el mossèn pronuncia les paraules «Preneu i mengeu-ne tots, que això és el meu Cos, entregat per vosaltres», encara que no ho sembli, tingui la mateixa forma i el mateix sabor, ja no és només pa, és Jesús real i present. El mateix passa amb el vi.
 

   3. Rebre la Comunió a la mà

Rebre la Comunió a la boca o a la mà, en temps normals, es considera una decisió personal de la persona que combrega. Però en temps de pandèmia i per responsabilitat, és millor rebre-la a la mà.
Per rebre Jesús has de tenir les mans netes i posar la mà dreta estesa i la dreta abaix. Amb la dreta s'agafa la forma consagrada i es posa a la boca. Si queden partícules de l'hòstia, les has de consumir i mai has d'espolsar-te les mans després de combregar o fregarte-les a la roba.

   4. Es pot menjar abans de combregar?

L'Església ens ensenya que ha d'haver passat una hora sense menjar abans de rebre la Comunió i l'únic que es pot beure és aigua.

Els únics que poden saltar-se aquesta regla són els malalts, les persones gran i les que tenen cura d'elles.

El xiclet, encara que no s'empassi, no es pot tenir a la boca abans de combregar i és com si fos menjar.

5. Una persona que no sigui mossèn pot donar la Comunió?

Sí, sense cap dubte. En algunes celebracions persones laiques poden donar-la. De vegades, a les esglésies la gent no s'apropa a la persona laica i només van cap al mossèn. Això ho fan per ignorància, i deixen esperant al mateix Jesús!

6. Per què algú m'ha de donar la Comunió i no la puc agafar jo?

Hi ha uns ministres encarregats de donar-la adequadament. Els sacerdots són els que tenen la responsabilitat d'administrar-la, però hi ha laics dignes i preparats que ajuden, sempre com un ministeri, és a dir, un servei delegat en bé dels altres germans de la comunitat.  

Comunion Parròquia Sant Sadurní - Montornes
orar.png

L'Eucaristia és el nostre estil de vida

Aquesta frase pertany a l'àrea de Pregària de la Nostra Visió de les Parròquies Montornès. L’Eucaristia és un estil de vida. Si la vivim bé unirem la fe i la vida, la devoció i l’acció, la pregària i el treball, l’amor a Déu i l’amor als altres. El repte és viure bé la Missa, la gran pregària, i portar el que hem vist i sentit al nostre món.

Descarrega els 15 consells per viure l'Eucaristia!

Custodia.jpg
Icono Corpus Custodia

Adorar Jesús
en l'Eucaristia

Saps què és?

Adorar a Déu és una forma de reverenciar-lo, de reconéixer que Ell és perfecte i que ens rendim a la seva voluntat i al seu amor. Mitjançant la pregària l'hi demostrem tot el que l'estimem.

Ja fa uns anys a l'Església catòlica existeix un fort moviment d'adoració a Déu, des de l'adoració a Jesús sacramentat, és a dir, present a la forma consagrada.

A les Parròquies Montornès, Mossèn Arturo celebra una adoració el 1r i 3r Diumenge de cada mes.

 

Una manera ideal de començar la setmana, descansant el cor en la pau i l'amor de Déu, i per a preparar la que comença.

Adoració
Primera Comunió
Captura%20de%20pantalla%202020-07-22%20a%20las%2012.46_edited.jpg
Icona Missa

Primera Comunió

Fer la Primera Comunió és un moment fonamental a la vida dels nens, que marca el principi de la seva relació amb Jesús, d'una manera particularment profunda i intensa.

A les Parròquies de Montornès, tenim un programa complet per preparar als nens per rebre la Primera Comunió, i acompanyar-los en el desenvolupament de la seva fe cristiana.

Mn Arturo SOTANA.png

I si vols aprofundir més sobre la Comunió o qualsevol altre tema...

bottom of page