top of page
Icona confessio.png

Confessió

El sagrament de la reconciliació amb Déu

Saber-nos fills de Déu
ÉS EL QUE SOM

«A qui perdonareu els pecats, li quedaran perdonats; a qui els retindreu, li quedaran retinguts»

Jn 20,23 

Per què confessar-se?

El sagrament de la reconciliació o confessió va ser instituït per Jesús. Abans d'Ell, al poble jueu cap persona podia perdonar els pecats i, de fet, quan Jesús perdona als pecadors, és un escàndol i una revolució, ja que s'entenia que només Déu podia perdonar. Jesús amb aquest acte, es revela com a Déu.

Després de la seva resurecció, Jesús s'apareix als apòstols i els dona aquest poder de perdonar els pecats. Moltes persones es pregunten per què, si Déu ho sap tot, és necessari dir el mal que has fet a un mossèn, una persona «normal» i pecadora com elles. Molts prefereixen «arreglar-se-les» directament amb Jesús. Però com a cristians sabem que Jesús va voler deixar unes persones, en el si de l'Església, que realitzessin aquest servei en el seu nom. La reconciliació passa per l'Església. De fet, confessar-se és un pas necessari per rebre l'Eucaristia. Confessant-nos, deixem que Jesús ens purifiqui i rebem la Comunió dignament.

Jesús, al confessionari, sempre ens està esperant, ens perdona tot i del tot, sempre. Jesús ens allibera de les cadenes del pecat, que tant ens esclavitza, i ens dona la gràcia d'una consciència neta, de la reconciliació amb Ell, els altres i amb un mateix.

Confessio
Pregunta_dubte.png

Com confessar-se?

Per fer una bona confessió només calen 4 passos:

  1. Examen de consciència 

Reflexionem amb sinceritat i humilitat sobre tot allò que ens pot haver allunyat de Déu. Deixar que Ell posi llum als nostres pecats.

  2. Contrició i propòsit d'esmena

És el penediment que expressem internament en haver ofès Déu amb el nostre pecat i la voluntat personal de no tornar a pecar.
 

   3. Confessió

Confessem a Déu els nostres pecats, a Ell que actua en la persona del sacerdot. Una bona confessió inclou les "4 C"

a) És Clara: Dir clarament el pecat, sense excuses.

b) És Concreta: S'ha d'explicar el pecat, de forma específica.

c) És Concisa: No calen detalls que no vinguin al cas ni anar-se'n per les branques.

d) És Completa: Hem de dir el pecat i vèncer la vergonya.

   4. Penitència

El sacerdot ens indica la penitència per reparar el mal que hem fet. Quan la complim, és el moment de donar gràcies a Déu pel seu perdó i mantenir el propòsit de no pecar més.

Examen conciència nens_edited.jpg

Examen de consciència per nens, joves i adults

Una guia per ajudar-te a fer una bona confessió

Per confessar-te és imprescindible fer un examen de consciència. Et proposem una guia que pots descarregar i imprimir per fer el teu examen de consciència. La llista dels nens és un full A4, d'on et surten 2 exemplars. Un el pots guardar per la següent vegada que vagis a confessar-te o pots donar-li algú.

Horaris de confessions

Icona relotge

 

Parròquia de Sant Sadurní

De dilluns a dijous

19:15-19:30

Si ho necessites en un altre moment, envia un e-mail : parroquiesmontornes@gmail.com

o fes servir el Formulari de Contacte

bottom of page