PARRÒQUIA VIRTUAL

Units en la distància

Pentecosta

Vine Esperit Sant!

 COM ENS CUIDEM ENTRE NOSALTRES

ÉS EL QUE SOM

cathopic_1503172919778822.jpg

"Quan van acabar la pregària, va tremolar el lloc on eren reunits; tots foren omplerts de l’Esperit Sant i comunicaven amb valentia la paraula de Déu."

Fets 4,31

El cinquantè dia de la Pasqua, els catòlics celebrem la Pentecosta, és a dir, la vinguda de l'Esperit Sant, promesa per Jesús.

L'Esperit Sant és Déu, i és font de vida, és l'amor en acció. A vegades, ens costa una mica pensar o connectar amb Ell, però Ell permanentment actua en nosaltres. Cada vegada que tenim una bona idea, quan fem el bé, cada vegada que estimem als altres, quan preguem... Quan volem dir o fer una cosa dolenta i ens aturem... Allà està l'Esperit Sant treballant.

Et convidem a conèixer-lo millor. Perquè coneixent-lo el podràs estimar, i estimant-lo, estimaràs més i millor. Pensa en Ell, viu en Ell: camina, treballa, corre, prega, canta, mira, escolta, parla... Viu en la seva presència. Descobriràs un món nou. Si prens consciència de l'Esperit en tu, viuràs feliç.

CONEIXES ELS FRUITS DE L'ESPERIT SANT?

"No estem sols a la terra. Hi ha algú que ens acompanya i ens presta la seva ajuda incomparable: l'Esperit Sant."

Joan XXIII

 

Qui és l'Esperit Sant? És com aquell que diu, "un fantasma"? Es tracta d'un colom? Per què es representa com un colom? Com el rebem? Què fa a la nostra vida? Aquí et donem les respostes...

cathopic_1541786669419979.jpg

CURIOSITATS

sobre l'Esperit Sant

4 coses que has de saber sobre ELL

1. De què parlem quan diem "ESPERIT"?

Anem a la catequesis bàsica :) 

Pels catòlics Déu és un en 3 persones: Pare, Fill (Jesús) i l'Esperit Sant. L'Esperit Sant és l'amor, és la bondat, és l'alegria, és la fe... I és tant Déu com el Pare i el Fill.  Dit en altres paraules: l'Esperit Sant és 100 % Déu. I l'Esperit Sant és vida!

2. Per què es representa com un colom?

A l'Evangeli, en el moment del Baptisme de Jesús es diu que Jesús veié com "el cel s'esquinçava i que l'Esperit Sant, com un colom baixava cap a ell" (Mc 1,10). Es pot entendre com una Nova Aliança amb la humanitat, tot recordant el colom que també apareix després del diluvi universal; en ell, el colom amb la branca d'olivera al bec simbolitza la nova vida que comença. Amb Jesús comença una nova vida per a la humanitat.

3. Quin significat tenen les llengües de foc que es van posar sobre els caps dels apòstols i Maria el dia de Pentecosta?

Això va ser així: certament l'Esperit es va manifestar aquell amb la forma d'unes llengües de foc. Quines qualitats té el foc? Crema, consumeix, escalfa, reconforta, fon, il·lumina... Són un seguit de qualitats i efectes que en la vida espiritual tenen molt significat. De vegades, en la pregària o en rebre algun sagrament les persones noten sensiblement un foc interior que els inflama el cor. La sensació és com d'eixamplar-se el cor i d'una calor molt exagerada, com de cremor interior. I a nivell afectiu, se sent un amor exagerat i una pau indescriptible, fins al punt de fer plorar per l'emoció tan forta que la persona sent. Alhora, acompanyat intel·lectualment d'una claredat i certesa absoluta sobre el tema que Déu vulgui comunicar. Això ho han experimentat els sants i també persones corrents, de vegades en un moment puntual o repetides vegades. És una acció directa de l'Esperit Sant, que diem "toca" els afectes i la intel·ligència, per una gràcia divina. Déu pot fer-ho això, i de fet, ho fa quan vol comunicar alguna cosa concreta a alguna persona sobre la sva vida personal.

4. Què té a veure l'Esperit Sant en l'elecció dels Papes?

En realitat tot. Els cardenals viuen aquells dies aïllats de qualsevol influència exterior i es posen en pregària intensa, demanant a l'Esperit Sant que els il·lumini per escollir el Papa que Ell vol. De fet, entren a la Capella Sixtina, entonant un himne preciós, el Veni creator, demanant l'auxili de l'Esperit. Per això, els cristians creiem fermament que el Papa que surt escollit és el que Déu volia en aquell moment concret de la història, pel bé de l'Església i del món.

Deixa que la llum de l'Esperit Sant brilli en la teva vida!

Una pregària per apropar-te a Ell

L'Esperit Sant ens ajuda a clarificar les nostres idees, els nostres sentiments. Ell és llum que pot il·luminar totes les nostres accions, des de les més petites fins les grans decisions. Et proposem una pregària preciosa, del Cardenal Jean Verdier (1864-1940) que t'ajudarà a  connectar amb l'Esperit Sant.

Oh Esperit Sant,
Amor del Pare, i del Fill,

Inspira'm sempre el que he de pensar, el que he de dir, 

com ho he de dir,

el que he de callar, com he d'actuar,
el que he de fer, 
per la glòria de Déu,
bé de les ànimes i la meva pròpia santificació.

Esperit Sant,
dona'm agudesa per entendre, capacitat per retenir,
mètode i facultat per aprendre, subtilesa per interpretar,
gràcia i eficàcia per parlar.

Dona'm encert en començar, direcció en progressar,
i perfecció en acabar.

Amén.

cathopic_1500308337245931.jpg

Per fer en família

 

Per tal que  l'Esperit Sant estigui present a la vostra família des que els nens són ben petits, us proposem una activitat molt senzilla: fer una imatge de l'Esperit Sant amb un pot de iogurt de vidre (també es pot fer servir un de plàstic transparent), amb una vela led. A més a més inclou una pregària pels infants i una explicació sobre com l'Esperit Sant actua en nosaltres.

IMG_7496.jpeg

Porta-espelmes  de l'Esperit Sant

L'Esperit Sant sempre està amb tu! Fes aquest porta-espelmes per pregar i també si necessites una llumeta a la nit. És súper xulo! I també segur perquè està fet amb una espelma led.

I, si els teus pares et deixen, envia'ns el que has fet al mail de la parròquia:

santsadurni534@parroquiesmontornes.org

631715-PO9AKC-371.jpg

Música que eleva el cor, música de l'Esperit Sant!

Emplena el teu cor d'alegria! Et proposem una palylist amb les nostres in love songs per l'Esperit Sant, en català, castellà, anglès... i llatí:

 1. Vine Esperit (Worship.cat)
   

 2. Inúndame (Espíritu Santo) / Athenas ft. Celinés
   

 3. Holy Spirit you are welcome here (Oasis worship)
   

 4. Wonder - acustic  (Worship United)
   

 5. Veni creator (dirigit per Marco Frisina)
   

 6. ​Música para el Espíritu Santo (Pablo Martínez)
   

 7. Cantos de invocación al Espíritu Santo Católicos de Milton Cortés
   

(I si penses que ens en falta alguna d'"imprescindible" envia la teva suggerència)

 

La família

en el centre

Webs amigues

logo-mises.org.png
logo-lifeteen-spain.png
Rezando voy.jpeg
logo-bisbat-de-terrassa.png
Mathernity.png
logo-worship.png
Caritas_Diocesana_Terrassa fons vermell.
en-header-with-gradient.png
bible.png
LOGO e cristians.jpg
Aleteia.PNG
logo-vatican.png

Parròquia de Sant Sadurní

Camí Antic de Martorelles, 3. 08170

Montornès del Vallès

santsadurni534@bisbatdeterrassa.org

Tel: 93 568 01 46

Parròquia Mare de Déu del Carme 

Plaça de l’església, s/n. 08170

Montornès del Vallès

mdcarme533@bisbatdeterrassa.org

Tel: 93 568 01 46

 • Facebook Parròquies Montornès
 • YouTube Parròquies Montornès
 • Instagram Parròquies Montornès

© 2020 per Parròquies Montornès

Icones: Flaticon www.flaticon.es / Imatges: www.unsplash.com www.pexels.com www.cathopic.com

​Vídeos: https://es.videezy.com/

Avís legal