top of page
Pentecosta 2022
7163601
Vetlla Pentecosta

PENTECOSTA

"Quan van acabar la pregària, va tremolar el lloc on eren reunits; tots foren omplerts de l’Esperit Sant i comunicaven amb valentia la paraula de Déu."
                                                                                                                                                          Fets 4,31

Pentecostes.png

VETLLA DE
PENTECOSTA

VINE ESPERIT SANT!

 

Dg 28

19:00 Vetlla de Pentecosta

 

Pregària, música en directe
i adoració al Santíssim.

Parròquia de Sant Sadurní

Icono madre
Icono padre
Icono niño
Icono niña

El cinquantè dia de la Pasqua, els catòlics celebrem la Pentecosta, és a dir, la vinguda de l'Esperit Sant, promès per Jesús.

L'Esperit Sant és l'esperit de Déu, i és font de vida. De vegades, ens costa una mica pensar o connectar amb Ell, però Ell actua constantment en nosaltres. Cada vegada que tenim una bona idea, quan fem el bé, cada vegada que estimem als altres, quan preguem... Quan volem dir o fer una cosa dolenta i ens aturem... Allà està l'Esperit Sant treballant.

Et convidem a conèixer-lo millor. Perquè coneixent-lo l'estimaràs, i estimant-lo, el seguiràs. 

Pensa en Ell, viu en Ell: estima, camina, treballa, corre, prega, canta, mira, escolta, parla... Viu en la seva presència. Descobriràs un món nou. Si prens consciència de l'Esperit en tu, viuràs feliç.

Intentant entendre qui és l'Esperit Sant

Qui és l'Esperit Sant? És com «un fantasma»? Es tracta d'un colom? Per què es representa com un colom? Com el rebem? Què fa a la nostra vida? Què fa a la Missa?  Com ve a nosaltres? Aquí et donem les respostes...

Pentecosta_edited.jpg
Què saps ES
Icona Confirmació.png

CURIOSITATS
sobre l'Esperit Sant

5 dades per conèixer-Lo millor 

1. De què parlem quan diem "ESPERIT"?

Pels catòlics Déu és un en 3 persones: Pare, Fill (Jesús) i l'Esperit Sant. L'Esperit Sant és l'amor, és la bondat, és l'alegria, és la fe... I és tant Déu com el Pare i el Fill.  Dit en altres paraules: l'Esperit Sant és 100 % Déu. I l'Esperit Sant és vida!

2. Per què es representa com un colom?

A l'Evangeli, en el moment del Baptisme de Jesús es diu que Jesús veié com «el cel s'esquinçava i que l'Esperit Sant, com un colom baixava cap a ell» (Mc 1,10). Es pot entendre com una Nova Aliança amb la humanitat, tot recordant el colom que també apareix després del diluvi universal; en ell, el colom amb la branca d'olivera al bec simbolitza la nova vida que comença. Amb Jesús comença una nova vida per a la humanitat.

3. Quin significat tenen les llengües de foc que es van posar sobre els caps dels apòstols i Maria el dia de Pentecosta?

Això va ser així: certament l'Esperit es va manifestar aquell amb la forma d'unes llengües de foc. Quines qualitats té el foc? Crema, consumeix, escalfa, reconforta, fon, il·lumina... Són un seguit de qualitats i efectes que en la vida espiritual tenen molt significat. De vegades, en la pregària o en rebre algun sagrament les persones noten sensiblement un foc interior que els inflama el cor. La sensació és com d'eixamplar-se el cor i d'una calor molt exagerada, com de cremor interior. I a nivell afectiu, se sent un amor exagerat i una pau indescriptible, fins al punt de fer plorar per l'emoció tan forta que la persona sent. Alhora, acompanyat intel·lectualment d'una claredat i certesa absoluta sobre el tema que Déu vulgui comunicar. Això ho han experimentat els sants i també persones corrents, de vegades en un moment puntual o repetides vegades. És una acció directa de l'Esperit Sant, que diem «toca» els afectes i la intel·ligència, per una gràcia divina. Déu pot fer-ho això, i de fet, ho fa quan vol comunicar alguna cosa concreta a alguna persona sobre la seva vida personal.

4. Què passa a la Missa amb l'Esperit Sant? 

Durant la Missa, l'Esperit Sant sempre està present i moltes vegades se l'invoca, és a dir, se li demana que estigui present. Possiblement un dels moments més clars en què podem localitzar la seva presència és en la consagració del pa i el vi. Després de pregar/cantar el Sant, el mossèn invoca l'Esperit Sant perquè el pa i el vi quedin consagrats i es converteixin en el cos i la sang de Jesús. En aquest moment, el sacerdot col·loca les mans sobre les ofrenes i els assistents que poden es posen de genolls, ja que el pa i el vi «normals» gràcies a l'Esperit Sant canvien de substància i es transformen en Jesús real.

5. Què té a veure l'Esperit Sant en l'elecció dels Papes?

En realitat tot. Els cardenals viuen aquells dies aïllats de qualsevol influència exterior i es posen en pregària intensa, demanant a l'Esperit Sant que els il·lumini per escollir el Papa que Ell vol. De fet, entren a la Capella Sixtina, entonant un himne preciós, el Veni creator, demanant l'auxili de l'Esperit. Per això, els cristians creiem fermament que el Papa que surt escollit és el que Déu volia en aquell moment concret de la història, pel bé de l'Església i del món.

El dons i els fruits de l'Esperit Sant

Desde la Pentecosta, l'Esperit Sant va deixar als cristians els seus dons, 7 regals espirituals que són els que sostenen la nostra fe, impulsant-nos a estimar i actuar conforme la voluntat de Déu.

Per la seva part, els fruits de l'Esperit Sant són el que aquests dons produeixen.

 

Descobreix-los!

Dons de l'ESPERIT SANT

gafas-de-sol.png

SAVIESA

És la capacitat de veure l'espiritual, allò que és realment important, el que perjudica o afavoreix el projecte de Déu.

Fruits de l'ESPERIT SANT

CARITAT (AMOR)

CARITAT

És estimar incondicionalment, expressant l'amor en accions concretes envers Déu i els altres.

Deixa que la llum  i el foc de l'Esperit Sant
brillin dins del teu cor!

Dues pregàries per apropar-te a Ell

Pentecosta Esperit Sant.jpg

L'Esperit Sant ens ajuda a clarificar les nostres idees, els nostres sentiments. Ell és llum que pot il·luminar totes les nostres accions, des de les més petites fins les grans decisions. Et proposem dues pregàries precioses, la primera, del Cardenal Jean Verdier (1864-1940) i la segona, de San Josemaría Escrivá de Balaguer (1902-1975). T'ajudaran a  connectar amb l'Esperit Sant.

Oh Esperit Sant,
Amor del Pare i del Fill,

Inspira'm sempre el que he de pensar,

el que he de dir, com ho he de dir,

el que he de callar, com he d'actuar,
el que he de fer, 
per la glòria de Déu,
bé de les ànimes i la meva pròpia santificació.

Esperit Sant,
dona'm agudesa per entendre, capacitat per retenir,
mètode i facultat per aprendre, subtilesa per interpretar,
gràcia i eficàcia per parlar.

Dona'm encert en començar, direcció en progressar,
i perfecció en acabar.

Amén.

Jean Verdier

 ¡Oh, Espíritu de verdad y de sabiduría, Espíritu de entendimiento y de consejo, Espíritu de gozo y de paz!: quiero lo que quieras, quiero porque quieres, quiero como quieras, quiero cuando quieras...

San Josemaría

Icono madre
Icono padre
Icono niño
Icono niña

Per fer en família

Posa l'Esperit Sant en la vostra vida

Per fer en família

Per tal que  l'Esperit Sant estigui present a la vostra família des que els nens són petits, us proposem una activitat molt senzilla: fer un portaespelmes de paper per a que us acompanyi durant les vostres pregàries, és totalment segur ja que està fet amb una espelma led.

Portaespelmes Esperit Sant
Espiritu santo.png

Portaespelmes  de l'Esperit Sant

L'Esperit Sant sempre està amb tu! Fes aquest porta-espelmes per pregar i també si necessites una llumeta a la nit. Està fet amb materials reciclats i també segur perquè està fet amb una espelma led.

Playlist
Tocar la guitarra
ICONA MÚSICA.png

Música que eleva el cor, música de l'Esperit Sant!

Omple el teu cor de goig!

Et proposem una palylist amb les nostres in love songs per l'Esperit Sant, en català, castellà, anglès... i llatí:

 1. Vine Esperit (Worship.cat)
   

 2. Inúndame (Espíritu Santo) / Athenas ft. Celinés
   

 3. Holy Spirit you are welcome here (Oasis worship)
   

 4. Wonder - acustic  (Worship United)
   

 5. Veni creator (dirigit per Marco Frisina)
   

 6. ​Música para el Espíritu Santo (Pablo Martínez)
   

 7. Cantos de invocación al Espíritu Santo Católicos de Milton Cortés
   

 8. Espíritu Santo de Canto católico
   

 9. Spirit Break Out - Kim Walker-Smith
   

 10. Open Heaven (River Wild) - Hillsong Worship
   

(I si penses que ens en falta alguna d'"imprescindible" envia la teva suggerència)

Digues la teva!

Volem conèixer la teva opinió sobre els nostres continguts! Ajuda'ns a millorar! Moltes gràcies. :)

bottom of page