top of page
Jesus resucitado

PASQUA 2022

«No és aquí: ha ressuscitat»
                                                                                            Mt 28,6

JO ESCULLO EL GOIG

LOGO ESCOLLO GOIG2_DOODLE.png

Sabies que al llarg del dia, les persones prenem al voltant de 35.000 decisions, i que d'aquestes el 99,74% d'elles ens passen desapercebudes i no som conscients d'elles? I amb aquest nombre ínfim de decisions conscients, què? Potser avui ens serveix pensar en això, per com volem viure la nostra vida i prendre també una opció, l'OPCIÓ que ens transformi avui i per sempre.

La Resurrecció de Jesús és l'esdeveniment més gran i important en la història de la humanitat; a més, té una particularitat: és un esdeveniment que encara continua canviant la vida de moltíssimes persones arreu del món, fent que la seva existència sigui més plena i feliç.

Com a cristians, sabem que Déu ens ha escollit des de sempre, fins i tot abans de néixer, però Déu també ens ha donat la llibertat d'escollir com volem viure, de prendre decisions que ens poden fer bé.

La paraula goig ve de la paraula llatina gaudium i es refereix a una emoció més gran que una alegria, més que estar bé. Una emoció intensa i duradera al llarg del temps, malgrat les dificultats o inconvenients de la nostra vida.

De vegades, igual com ens passa amb la creu, ens acostumem a viure la Pasqua com un "anar tirant", amb una certa inèrcia. Això pot fer que ens tornem com indiferents, o fins i tot ens oblidem que Jesús és viu.

 

Aquest any, a les Parròquies Montornès la invitació és escollir i prendre la decisió de la viure en el goig. I a més a més, et convidem a viure'l com ho van fer els primers cristians, amb les 5 àrees de La Nostra Visió. De fet, La nostra Visió surt dels Fets dels Apòstols, que van viure aquest goig de la resurecció des de la fraternitat, la pregària, l'evangelització, el servei i la formació.

La Pasqua, a més, coincideix sempre amb el mes de maig, el mes de Maria. Ella, possiblement més que cap altra persona al món, va sentir el goig més profund de saber que Jesús havia/ha ressuscitat.

Decideix per tu mateix: és aquí i és ara. Escull com la Mare de Déu, ESCULL EL GOIG.

Per entendre millor la Pasqua

conejo.jpeg

Sabies que...

4 coses que hauries de saber de la Pascua

1. La paraula"Pasqua"...

Té una llarga història: ve del llatí páscae, que prové del grec pasjé, una adaptació de l'hebreu pésaj, que vol dir "pas". I està vinculada a la sortida dels israelites d'Egipte, quan van ser guiats per Moisès vers la Terra Promesa (cf. Ex 12-15).

2. Dura 50 dies

És una festa tan important que s'allarga en el temps. Per als catòlics la primera setmana de Pasqua és MOLT especial. Estem tan plens de goig per la Resurrecció de Jesús que vivim aquesta setmana com si fos un sol dia. Al llarg d'aquesta setmana, que es diu Octava de Pasqua, les lectures de l'Evangeli tracten de les experiències que van tenir els apòstols amb Jesús Ressuscitat.

3. El cristianisme va prendre símbols d'altres cultures

A mesura que l'Església es va anar estenent per tot el món, va anar cristianitzant diverses tradicions paganes. Per exemple, els egipcis es regalaven ous a la primavera com a símbol de renaixement. La cultura anglosaxona també utilitzava el conill com a símbol de fertilitat. De fet, en anglès s'utilitza la paraula Easter per a dir "Pasqua": el nom d'una deessa pagana (Ēastre), a qui estava dedicat el mes d'abril.


3.  La paraula "mona"...

Aquesta paraula ve del vocable àrab munna, que significa "provisió de la boca". La mona és una tradició molt mediterrània i és normalment el padrí qui normalment la regala al seu fillol, després de la Missa. En molts llocs d'Espanya se segueix aquesta tradició, amb receptes molt variades. A Catalunya, en general, i a la ciutat de Barcelona, en particular, s'han especialitzat a fer mones de xocolata.

Curiosidades
Conejito de Pascua.png
conejo-de-pascua.png

Un conte de Pasqua

Enguany, per Setmana Santa, vam tenir les famílies de les Missions de Schoenstatt de Valldoreix, que van acompanyar a les nostres famílies i ens van ajudar a viure a tots aquests dies molt i molt connectats a l'amor de Déu.
El Diumenge de Pasqua, vam organitzar junts el conte del Conillet de Pasqua, que va acabar amb la cerca dels ous que "Blanquito" el personatge d'aquesta història ens va regalar.
Si vols tornar a llegir la història, descarrega't el conte... Pots imprimir-lo en un full A4 pels dos costats i doblegar-lo. Ho vam fer amb molt d'afecte!

Nens

La Paylist de Pasqua

Música
musica-1.jpg


Com saps, a les Parròquies Montornès ens ENCANTA la música, per això et proposem una llista de les nostres cançons de Pasqua favorites... I si penses que hi ha alguna que hauria de ser aquí, no et tallis i envia'ns-la!

  1. El Crist ha ressuscitat - Woprship.cat

  2. Perquè Ell és viu - Worship.cat

  3. An Easter Hallelujah - Cassandra Star & her sister Callahan

  4. RISEN - New Easter song by Shawna Edwards

  5. Regina Coeli - Marcelo Cid (el texto tradicional en castellano y latín con ritmo actual)

I pels peques

El amor venció (Pascua) - Unai Quirós

Aquí venimos-  Pablo Martínez

Goig de Maria.png

A la Pasqua... escull el goig de Maria,

escull el goig del servei

La Pasqua coincideix sempre, a l'hemisferi nord, amb el mes de maig, el mes que els catòlics dediquem a la Mare de Déu.

Aquest mes de maig, et proposem centrar-nos en dos aspectes: el goig que Maria va sentir davant la resurrecció del seu fill, Jesús, i, coincidint que aquest mes treballem l'àrea de Servei de La Nostra Visió, gaudir del goig de posar els nostres talents al servei dels altres, tal i com Maria ho va fer (i ho fa encara amb nosaltres), cada dia de la seva vida. En resum, mirar de servir tal i com Maria ho hauria fet, amb goig!

Mes de Maria

Digues la teva!

T'agrada el que fem en aquesta web? Penses que falta alguna cosa? Com penses que podríem millorar?

Ajuda'ns, donant la teva opinió i deixa un comentari. Mil gràcies!

bottom of page