top of page
Octubre Mes rosari

Octubre mes del rosari: una manera preciosa d'apropar-te a Maria

«Demaneu, i us donaran»
                                                                                            Mt 7,7

Icona rosari
042-pregnant.png
Icona familia3.png

Vine a pregar amb el Rosari en família!

Tots els dimecres d'octubre

19:00 hores

A la Parròquia de Sant Sadurní

Aprofiteu i quedeu-vos a Missa!

Mes de Maria 2021.jpg

La història del Rosari: un regal de la Mare de Déu

La història del rosari és preciosa. La Mare de Déu es va aparèixer a Sant Domènec de Guzmán, i li va ensenyar a pregar el Rosari, com a una poderosa arma per lluitar en contra els enemics de Déu. La Verge li va explicar que el Rosari ajudaria a convertir a molts pecadors. 

Durant una batalla, entre heretges càtars i cristians, Simón de Montfort va ensenyar a l'exèrcit cristià a pregar amb el rosari, van guanyar la batalla decisiva i van considerar que la seva victoria era per la intercesió de la Mare de Déu. Com a signe de gratitud, De Monfort va construir la primera capella en honor a la Mare de Déu del Roser.

Més endavant, es va formar la ordre dels Dominics i el Rosari es va mantenir com la pregàriafavorita d'aquesta ordre.

Posteriorment, al segle xvi el Rosari va ser utilitzat com a eina espiritual per lluitar contra els turcs, que volien apoderar-se d'Europa i acabar amb el cristianisme. 

Molts sants pares han sigut molt devots del Sant Rosari, però destaca especialment Sant Joan Pau II, que fins i tot va afegir els misteris de Llum.

Més 

 

Pregar el rosari no és avorrit

AVORRIT!!!!

4 idees que canviaran la teva perspectiva sobre el rosari

Algunes persones pensen que pregar el Rosari és repetir mecànicament una i altra vegada oracions... però en realitat no és així.

  1. Al Rosari repassem els esdeveniments de la vida de Jesús i de la Mare de Déu. Cadascún d'aquests esdeveniments es diu «misteri».

  2. Perquè el Rosari no sigui avorrit, va bé meditar sobre cada esdeveniment. Prova de pensar què et diu avui aquest esdeveniment en la teva vida.

  3. Després d'acabar de pregar els misteris, pots també pregar les lletanies, que són lloances a la Mare de Déu.

  4. Si encara així se't fa pesat, intenta repartir els misteris al llarg del dia. Per exemple, pregar-ne un quan caminis, un altre quan prepares el menjar, un altre anant amb cotxe...

Curiositats
Rosario y bebe-1.png
Spanish_40Days_stacked+logo+(negro)+r.png

Un rosari per la vida

A les Parròquies Montornès ens sumem a la campanya de 40 dies per la Vida. Es tracta d'una iniciativa internacional per pregar en torns d'una hora, de forma TOTALMENT PACÍFICA davant de algunes clíniques on es realitzen avortaments, per demanar a Deú la fi d'aquesta pràctica, que acaba només a Espanya amb la vida de quasi 90.200 nadons anualment, 10 cada hora (xifres de 2021- Instituto de polílica familiar). Actualment aquesta campanya es realitza en 3 clíniques de Barcelona, encara que si no pots anar, pots pregar per aquesta intenció amb la teva família.

No tinguis por! Aquí tens la notícia a TV3, on s'explica que els mossos no veuen que pregar davant de les clíniques supossi cap delicte.  

Per la vida
Virgen niño.png

Pregar el rosari amb els nens...

Sabies que la paraula "rosari" ve de roses i és perquè cada vegada que preguem un Ave Maria és com si li oferim una rosa a la Verge?

Et proposem 2 idees:

  1. Fer amb els nens el rosari que tens a la fitxa. És súper fàcil i econòmic, i pots trobar els materials als basars...

  2. Descarrega el nostre díptic per pregar el rosari, i prega'l cada dia (si tens nens petits, prega amb ells només una desena).

  3. Vine tots els dimecres d'octubre a les 19:00 a pregar amb la teva família. És una experiència preciosa!

Nens
Mn Arturo SOTANA.png

I si tens dubtes o vols aprendre més sobre el Rosari...

Digues la teva!

T'agrada el que fem en aquesta web? Penses que falta alguna cosa? Com penses que podríem millorar?

 

Ajuda'ns, donant la teva opinió i escriu un comentari. Mil gràcies!

bottom of page