top of page
Mes de Maria
Maria

MES DE MARIA

«Aquí tens la teva mare»
                                                                                   Jn 20,27

Icono Vídeo
Icona curiositats
Icona activitats que ajuden
Icona música
Icona sèries TV
Icona Avia
Icona Avi
Icona mare
Icona pare
Icona mare

I siguis qui siguis... ajudan's a millorar el nostre contingut. Dona'ns la teva opinió! 

Mare de Déu
Icona adolescent
Icona nen
Icona nena
Icona noi
Icona adolescent
Icona noia

Ja el tenim aquí!

El vídeo 2021

Maria, el nostre Model de Mare

L'any passat, feligresos de la nostra Parròquia i d'altres llocs del món van participar en el vídeo QUI ÉS PER A TU LA MARE DE DÉU?

Enguany, repetim fent un nou vídeo, però amb els nens i joves de la nostra Parròquia!

Aquí el tens!

Icona vídeo
Vídeo

Maria, la nostra mare i el nostre model...

Un dels nostres trets d'identitat, com a catòlics, és la nostra devoció (no adoració) per la Mare de Déu.

 

Immaculada i lliure

Déu va tenir un pla perfecte per la nostra salvació, i la persona que Ell va preparar perquè fos la mare de Jesús, havia de ser excepcional. Per això, Déu la va fer completament pura, sense cap inclinació al pecat, sense cap "taca".

Però també, igual que a nosaltres, Déu li va donar la llibertat. Maria va dir a Déu, va escollir i acceptar ser la Mare de Jesús... Amb aquell  es convertia en la mare de tots els cristians, els deixebles del seu Fill.

La nostra intercessora

A vegades, la gent que no és catòlica no entén molt bé perquè nosaltres preguem a la nostra Mare, quan Déu és totpoderós i ho pot fer tot. Però és que Jesús estima tant Maria, que té en consideració el que Ella li demana. Ho va fer quan era aquí a la terra i ho fa també estant al cel.

La que es va fiar 100% de Déu

Maria també és un model de vida impressionant per tots nosaltres. És un model de santedat, d'amor, d'entrega. Perquè Maria, igual que nosaltres a vegades, va tenir por (l'àngel quan li va preguntar si volia ser la mare de Déu li va dir "No tinguis por") però es va fiar de Déu. Nosaltres podem dir el mateix? Confiem 100% en Déu?

Aquest mes de maig, t'invitem a  unir-te a l'Església i conèixer més a Maria; a estimar-la més. A sentir-la com la teva mare, que t'estima, et cuida i va amb tu sempre. I com ella, a fiar-te 100% del pla que Déu te per a tu. 

 

Icona Mossèn Oriol Gil Termes

Mira el post de Mossèn Oriol «SENTIRTE COMO MADRE» sobre la Mare de Déu

Maria visita la seva cosina Elisabet
Evangelització

Maria, estrella evangelitzadora

Sant Pau VI va anomenar la Mare de Déu "Estrella evangelitzadora", ja que ella va compartir el tresor de la fe i el seu amor a Jesús arreu per on va passar. De fet, el primer que va fer, després de l'Anunciació va ser anar a visitar i servir la seva cosina Elisabet.

Per això, aquest mes de maig, treballem dintre de la nostra Visió en l'àrea de la Evangelització perquè, com Maria, volem transmetre als altres el tresor de la fe.

Mare de Déu
Icona curiositats

5 DADES que sí o sí
HAS DE SABER
sobre la MARE DE DÉU

 1.  Immaculada. De la Mare de Déu es diu que és "immaculada". Aquesta paraula ve del llatí i significa "sense taca". Una màcula és una taca, és a dir, que a la seva ànima no té la "taca" del pecat original.
   

 2. Ave Maria. "Ave" era en llatí, la llengua dels romans, una salutació, com dir "Hola!", però possiblement menys informal i més general. Quan l'arcàngel Gabriel s'apareix a la Verge Maria per preguntar-li si volia ser la mare de Jesús (l'Anunciació), la saluda dient-li "Ave, Maria". La nostra pregària principal per ella és l' "Ave Maria", i va néixer a l'Edat Mitjana al segle IX.
   

 3. En blau. El blau és el color de la Mare de Déu perquè als segles XII i XIII (Edat Mitjana) el culte a la Mare de Déu es va estendre per tota Europa. A les imatges es reservava el millor material per representar-la i s'utilizava per aconseguir color blau el lapizlàzuli molt, una pedra preciosa llavors tan valuosa com l'or. 
   

 4. Advocació. Segurament has sentit alguna vegada dir a la gent "Avui és Santa Montserrat" o "Avui és Santa Pilar". En realitat quan diem Montserrat, Roser, Assumpció, Guadalupe, Pilar, Lourdes... parlem d'una "advocació". És a dir, una manera de referir-se als fets de la vida de Maria, de les seves qualitats o, fins i tot, dels llocs que hem dedicat per a ella. Però no es tracta de "Verges diferents", sempre és la mateixa Maria + de + advocació. I encara que la Verge sempre és súper santa, hem de dir: Avui és el dia de la Mare de Déu de... (l'advocació que correspongui).
   

 5. Aparicions.  Una aparició és una manifestació de la Mare de Déu. Algunes són reconegudes per l'Església catòlica, però d'altres no. La primera de la història reconeguda, és la de la Mare de Déu del Pilar, que es va mostrar a l'apòstol Santiago (el de Compostela) a Saragossa. 

Curiositats
Pregar el rosari no és avorrit

AVORRIT!!!!

Si penses que pregar el Rosari ho és... és perquè no saps «de què va»

Algunes persones pensen que pregar el Rosari és repetir mecànicament una i altra vegada oracions... però en realitat no és així.

 • Al Rosari repassem els esdeveniments de la vida de Jesús i de la Mare de Déu. Cadascún d'aquests esdeveniments es diu "misteri".

 • Perquè el Rosari no sigui avorrit, va bé meditar sobre cada esdeveniment. Prova de pensar què et diu avui aquest esdeveniment en la teva vida.

 • Després d'acabar de pregar els misteris, pots també pregar les lletanies, que són lloances a la Mare de Déu.

 • Si encara així se't fa pesat, intenta repartir els misteris al llarg del dia. Per exemple, pregar-ne un quan caminis, un altre quan prepares el menjar, un altre anant amb cotxe...

Mare de Déu i Rosari
Rosari al cotxe
icona Rosari

Per què portar un rosari?

Segur que coneixes persones que porten el rosari al cotxe, penjat al retrovisor... Potser algunes el porten per tradició, però en realitat no saben per què el porten. Com un amulet de «bona sort» o per sentir-se protegits? 

En realitat, portar el rosari hauria de ser una manera de recordar-nos que Maria ens acompanya en el camí, tant el camí real (o sigui, la carretera on circulem, aquí a la terra), com el camí de la vida, que hauria de tenir com a meta arribar al Cel. Perquè la Mare de Déu és un camí de bondat i santedat, que ens porta cap a Jesús. És allò que es diu en castellà: «A Jesús por María».

Flors per a la Mare de Déu
Icona Activitats que ajuden

FLORS PER A LA MARE

Les mares estimen als seus fills simplement perquè són seus. I Maria t'estima així, perquè li pertanys... A més d'intentar ser cada dia més semblant a ella i pregar, pots, com ho faries amb la teva mare de la terra, portar-li flors! 

 • A les Misses de Diumenge del mes de maig, podràs portar-li flors naturals i els nens poden fer a casa aquestes flors de paper i portar-les.
   

 • També, a la Parròquia de Sant Sadurní, deixarem al costat dels locals exposada la Mare de Déu perquè puguis visitar-la, estar amb ella i pregar una estona i portar-li flors. Mira al nostre Instagram els horaris.

Activitats famílies

13 de Maig
Mare de Déu de Fàtima

Celebrem en família!


El 13 de maig de 1917, tres pastorets portuguesos, Lucía, Francisco i Jacinta van viure la primera aparició de la Mare de Déu. Envoltada de llum i vestida de blanc, els va demanar que tornessin cada dia 13 perquè tenia missatges importants que dir-los. El més rellevants són la necessitat de conversió personal pel perdó dels nostres pecats i pregar amb el rosari...

Mare de Déu de Fàtima
Música
Cançons per la Mare de Déu.jpg
nota-musical.png

Cantem a Maria!

A totes les mares els agrada que els seus fills li dediquin una cançó.
Et proposem una playlist amb cançons per a la Verge, xules, inspiradores i (algunes) modernes. Escolta-les en família i canta per Ella. Recorda que, com deia Sant Agustí, "el que canta, prega dues vegades":

1. Contigo Maria (Athenas)

2. Madre (Hakuna)

3. La fe de María (Ítala Rodríguez)

4. Dios te hizo tan bien (Mauricio Alen & Ítala Rodríguez)


5. Madre Mía (Kairy Márquez)


6. Mirarte a ti (Romina González )


7. Santa María del Camino (Mientras recorres la vida)  (Verónica Sanfilippo)

 

8. María  (Verónica Sanfilippo)


9. Mary did you know
(Pentatonix)

10. Pourquoi je t'aime Marie (Natasha St-Pier)

11. Ave Maria (Natasha St.Pier)

12. Acaso no estoy yo aquí (Athenas) 

13. Hágase en mí (Celinés)

(I si penses que ens en falta alguna d'"imprescindible" envia la teva suggerència)

LES TEVES CANÇONS 

Moltes gràcies a... 

Recorda que tu també pots enviar-nos les teves!

chico (2).png
Mini sèrie Maria de Nazaret
television-inteligente.png

​SÈRIE I MANTA

Si encara no l'has vist, et recomanem la mini sèrie (gratuïta) Maria de Nazaret . El papa Benet XVI li va fer molt bones crítiques. A nosaltres ens va encantar! 

Sèrie

Digues la teva!

Volem conèixer la teva opinió sobre els nostres continguts! Ajuda'ns a millorar! Moltes gràcies. :)

Opinió
bottom of page