top of page
Quaresma misericòrdia.jpg
desierto.png

Quaresma 

40 dies per viure la misericòrdia

 VIURE LA CONVERSIÓ

ÉS EL QUE SOM

"No ens cansem de fer el bé; perquè, si no defallim, quan arribi el temps recollirem. Així, doncs, ara que hi som a temps, fem el bé a tothom." 

Ga 6,9-10

Icona cor
Obres de Misericòrdia
Icona Calendari.png
Bombilla
Icona preparacio

"Convertiu-vos i creieu en l'evangeli"
Mc 1,15

desierto.png

PROGRAMA DE QUARESMA | 2022

QUARESMA: 40 DIES PER FER EL BÉ

A la nostra vida, Jesús constantment ens fa invitacions per apropar-nos més a Ell, per conèixer-lo i estimar-lo més i millor, per estimar els altres i, en resum, per transformar la nostra vida.

I cada Quaresma —40 dies abans de la Setmana Santa—, tenim una oportunitat per canviar, renovar, actualitzar i fer que la nostra vida sigui més plena.

 

Al seu Missatge de Quaresma el Papa Francesc ens proposa la citació de la Carta de  sant Pau als Gàlates (la tens a dalt), que ens invita a fer el bé, vinculant l'ensenyament de Jesús a la nostra realitat de cada dia, per donar fruit i tenir més vida, tal com insistim en el projecte de La Nostra Visió.

Així, des de les Parròquies de Montornès, volem convidar-te a viure la Quaresma d'aquest 2022 en clau de Misericòrdia, a partir de les Obres de Misericòrdia, que són actes d'amor envers els altres.

Especialment avui, que estem vivint a nivell sociopolític una situació complicada, és el moment d'estimar i de pregar, els uns pels altres i comprometre'ns amb els qui estan a prop nostre. Quin sentit tindria posar missatges a whatsapp i compartir posts a les xarxes socials sobre la pau, si no tinguéssim pau amb els qui estan a prop nostre, si no els estiméssim i no fóssim misericordiosos amb ells?

Seguint al Papa Francesc, aquesta és la nostra invitació: no cansar-nos de fer el bé cada dia d'aquesta Quaresma, estimant a Déu i estimant els altres.

Mn.Oriol.png

Per viure una Quaresma millor...

Mira el post de Mossèn Oriol

"SER COMO UNA CAJA DE LEGO"

Què son les Obres de Misericòrdia?

L'amor cap a Déu no pot ser només una fe sense considerar els altres. Com llegim a la Carta de Sant Jaume (2,14-17) «De què servirà, germans meus, que algú digui que té fe si no ho demostra amb les obres? ¿Pot salvar-lo, potser, aquesta fe?  Si un germà o una germana no tenen vestits i els falta l’aliment de cada dia, i algú de vosaltres els diu: "Aneu-vos-en en pau, abrigueu-vos bé i alimenteu-vos", però no els dona allò que el seu cos necessita, de què serviran aquestes paraules? Així passa també amb la fe: si no es demostra amb les obres, la fe tota sola és morta.» 

Així, són les obres les que donen vida a la nostra fe i la fan real.

 

A l'Església catòlica tenim 14 obres de misericòrdia, 7 corporals i 7 espirituals, que podem fer al llarg d'aquesta Quaresma. Descobreix-les!

Obres de misericòrdia

Obres de misericòrdia corporals

1. Donar menjar al qui te fam.png

Obres de misericòrdia corporals

1. Donar de menjar al qui té gana

Obres de misericòrdia espirituals

Obres de misericòrdia espirituals

1-E-Ensenyar el qui no sap.png

1. Ensenyar al qui no sap

Imatges cortesia Cristian Camargo

Perdó abraçada.png

PLA DE QUARESMA 2022

40x14

40 dies x 14 obres de misericòrdia

Si et "sona bé" aprofita aquests dies de Quaresma per fer el bé, descarrega el nostre pla i fes cada dia, juntament amb la teva família, una Obra de Misericòrdia. 

Com Jesús ens diu:

 

«Tot allò que fèieu a un d’aquests germans meus més petits, m’ho fèieu a mi»

Mt 25,40

Calendari de Quaresma

Per saber més

Què és la QUARESMA? 5 idees

Significat i curiositats

Curiositats
cathopic_1539573667920090.jpg
cathopic_1539573667920090.jpg

5 idees sobre la Quaresma

 1. Són 40 dies que ens proposa l’Església per preparar-nos per la Pasqua, que és quan celebrem la Resurrecció de Crist.

 2. Fem com Jesús, que va anar al desert 40 dies, i com el poble d’Israel que va estar 40 anys pel desert.

 3. Un temps de conversió personal i comunitària. Déu desitja un canvi de mentalitat en mi i en tots.

 4. L’important no són els 40 dies, sinó com els vivim.

 5. Les 3 ajudes per a viure aquest temps de preparació són: la pregària, almoina i dejuni.

5 CURIOSITATS de Quaresma

 1. Per què cada any la Quaresma i la Setmana Sant cauen en dies diferents? Perquè la Pasqua de Resurrecció és en el Diumenge després de la primera lluna plena de primavera. Aquesta és una tradició jueva, que col·locava la Pasqua el dia 14 del mes de nisan.

 2. Per què el color de la Quaresma és el morat? Perquè és un color penitencial, que indica conversió, camí de preparació per a una gran celebració.

 3. Què és més important, el Nadal o la Pasqua? La Pasqua és la més important, seguida del Nadal. Per què? Perquè amb la Resurrecció queda clar que Jesús no només és home, sinó home i Déu.

 4. Abstinència de carn els divendres de Quaresma. No mengem carn com  a senyal de pobresa. Encara que aquí el peix sol ser una mica més car que la carn, a molts països no és així. Tradicionalment, l’Església va proposar de fer abstinència de carn, per viure més senzillament almenys un dels set dies de la setmana. 

 5. Hi ha països d’Àfrica i d’Àsia que fan uns dejunis molt rigorosos.

Què és el DIMECRES DE CENDRA?

 • La cendra que s'utilitza s'obté de cremar les palmes usades el Diumenge de Rams de l’any anterior. Això ens recorda que el que va ser signe de glòria ràpid es redueix a res.

 • La imposició de cendra és un costum que ens recorda que algun dia morirem i que el nostre cos es convertirà en pols

 • Ens ensenya que tot el material que tinguem aquí s'acaba. En canvi, tot el bé que tinguem en la nostra ànima ens l' emportarem a l'eternitat. Al final de la nostra vida, només ens emportarem allò que hàgim fet per Déu i pels nostres germans.

 • Quan el sacerdot ens posa la cendra, hem de tenir una actitud de voler millorar, de voler tenir més amistat amb Déu. La cendra se li imposa als nens i als adults.

LLIBRES per acompanyar-te durant la Quaresma

Sosteniendo un libro

Et proposem un parell lectures que poden ajudar-te en aquest temps de preparació a la Setmana Santa.

 • André Daigneault, El buen ladrón: Misterio de la Misericordia, Voz de papel.

 • Enrique Monasterio, Relatos a la sobra de la cruz, Palabra.

Lectures

Preguem els uns pels altres aquesta Quaresma

7-E-Pregar pels vius i els morts.png
Alegria

Durant aquesta Quaresma, pots deixar a la nostra pàgina les teves peticions i agraÏments. Pregarem per la teva intenció. Pots comptar-hi.  

bottom of page