top of page
Uncion enfermos montornes.jpg
óleo.png

Unció dels malalts

El sagrament de la
força espiritual

Saber-nos fills de Déu
ÉS EL QUE SOM

«Si entre vosaltres hi ha algú que està malalt,

que faci cridar els qui presideixen la comunitat perquè l’ungeixin amb oli en nom del Senyor

i preguin per ell. »

Jaume 5,14 

Què és la unció dels malalts?

Jesús va mostrar compassió cap als malalts i els que sofreixen. El sagrament de la Unció dels Malalts porta la gràcia de Déu en la força espiritual, la pau i el coratge per a superar les dificultats que comporta enfrontar-se a un repte de salut greu (com una cirurgia important) o a una edat avançada. A més, no poques vegades, ajuda a superar la malaltia o fa recuperar-se d'estats de salut gravíssims, fent evident l'eficàcia de la Unció. De fet, es donen autèntics miracles, fins al punt que els metges de vegades se'n fan creus d'una millora absolutament inesperada i molt desproporcionada. De vegades, persones que els metges preveien que morissin en un dia o fins i tot en poques hores, viuen diversos dies en un estat molt millorat o fins es recuperen del tot, i poden tornar a les seves ocupacions habituals.

Aquest sagrament només pot ser administrat per un mossèn o bisbe, qui ungeix amb oli el front i els palmells de les mans a la persona. I es pot rebre més d'una vegada a la vida.

El sagrament de la unció dels malalts, com tots els sagraments, és un sagrament de vius, i l'ideal és rebre'l en el que anomenem «estat de gràcia», és a dir, després d'haver-se confessat.

 

Si la persona està inconscient, també és pot administrar, ja que a més a més la unció dels malalts, pot arribar a perdonar els pecats. 

Mn Arturo SOTANA.png

Si tu o algú que estimes necessiteu rebre la unció dels malalts... 

bottom of page