Activitats que ajuden.png

Activitats que ajuden

Prego per un seminarista

Aprenc que la seva vocació germina... i dona fruits

Març 2020

Objectiu: Transmetre als nens que la fe i la vocació per servir a Déu només germinen i creixen com una planta, si posem els elements adequats: una llavor, llum i aigua. La llavor és com el cor de cada persona, la llum es sembla a la paraula de Déu i l’aigua, la pregària.

Què necessitem: 1 pot de plàstic o vidre transparent, llavors de mongeta (3-4 per nen), cotó fluix, 1 test o got, terra, pintura vinílica, cartolina, colors, enganxines i gomets, llapis de purpurina o qualsevol element que tingeum a casa per guarnir un pal de broqueta de fusta
i cola.

Indispensable per realitzar l’activitat: Pares (o avis o tiets...) i nens alegres.

Adreçat a: Infants de 6 a 9 anys

Nota: A les Parròquies de Montornès preguem específicament pels seminaristes del Seminari de la nostra Diòcesi. Podeu demanar a la vostra parròquia el nom dels seminaristes de la vostra zona. A més a més, els regalem els tests guarnits, el Dia del Seminari.

El 19 de març és el dia de
Sant Josep,
que és també el
patró dels
seminaristes.

 Dia 1

Junts, en família, col·laborem per preparar tot el material necessari per l’activitat. Mulleu el cotó fluix amb aigua i poseu-lo al pot transparent amb les llavors a prop d’una finestra, on arribi llum natural.

Llegim la paraula de Déu (Mt 4, 18-22): Jesús, tot caminant vora el llac de Galilea, veié dos germans, Simó, l’anomenat Pere, i el seu germà Andreu, que tiraven les xarxes a l’aigua. Eren pescadors. Jesús els diu:  —Veniu amb mi i us faré pescadors d’homes.Ells immediatament deixaren les xarxes i el van seguir.
Una mica més enllà veié altres dos germans, Jaume, fill de Zebedeu, i el seu germà Joan. Eren a la barca amb Zebedeu, el seu pare, repassant les xarxes, i Jesús els va cridar. Ells immediatament deixaren la barca i el pare i el van seguir.

Preguem: Jesús, Tu vas cridar als teus deixebles i ells van seguir-te. Gràcies pels seminaristes que volen seguir-te i servir als altres. Et demanem que creixin com aquestes llavors. Que siguin cada cop millors i que siguin grans sacerdots.


 

 Dia 3-4

Junts, en família, reviseu la llavor, que començarà a tenir els primers brots. Poseu unes gotetes més d’aigua, i reviseu que el coto fluix estigui prou humit (no xop). Al llarg dels dies, s’ha de revisar el creixement de la planta.

Llegim la paraula de Déu (1 Sam 3, 1-9): El noi Samuel vivia dedicat al servei del Senyor a les ordres d’Elí. En aquell temps, el Senyor comunicava rarament la seva paraula: no solia mostrar-se en visió. Elí anava perdent la vista; gairebé no hi veia.
Una nit, Elí se n’havia anat a dormir a la seva cambra. Samuel dormia al santuari del Senyor, on hi havia l’arca de Déu. Abans que s’apagués la llàntia del santuari de Déu, el Senyor va cridar Samuel. Ell respongué: —Sóc aquí.
Va anar corrents cap on era Elí i li digué: —Sóc aquí. He sentit que em cridaves.
Elí va respondre: —No t’he pas cridat. Torna-te’n a dormir.
Ell se’n tornà a dormir. Però el Senyor el cridà altra vegada. Samuel es va llevar, tornà on era Elí i li digué: —Sóc aquí. He sentit que em cridaves.
Elí va respondre: —No t’he pas cridat, fill meu. Torna-te’n a dormir.
Samuel encara no sabia reconèixer el Senyor, perquè la seva paraula encara no se li havia revelat. El Senyor va cridar Samuel per tercera vegada. Ell es va llevar, anà on era Elí i li digué: —Sóc aquí. He sentit que em cridaves.
Elí va comprendre que era el Senyor qui cridava el noi, i digué a Samuel: —Vés, torna-te’n a dormir i, si algú et cridava, digues: “Parla, Senyor, que el teu servent escolta.”

Preguem: Senyor, com a Samuel, Tu ens crides cada dia, sense paraules, perquè dins del nostre cor sabem que ser bons amb els pares i els germans o amics és el que tu t’agrada. Et demanem per les persones que et segueixen cada dia i pels seminaristes, que com aquesta llavor, estan germinant la fe en Tu.

 

 Dia 8-10

Revisar junts les llavors, que ja tindran les primeres tilles i estan preparades per ser trasplantades. Pinteu o decoreu un test com més us agradi. Nosaltres, a les Parròquies de Montornès, guarnirem els tests el dia que fem Les 24 hores pel Senyor. Poseu les plantetes amb terra dintre dels tests i cuideu-les per tal que donin fruits. Reflexioneu amb els nens com l’atenció que hem tingut amb les llavors és semblant al que Déu fa en el nostre cor amb el seu amor i la seva paraula. Això, a més a més, ho fa amb els seminaristes de manera especial, ja que entreguen la seva vida a Déu i als altres i ho fan amb alegria!!!

Llegim la paraula de Déu (Jn 15, 1-17): Jesús digué als seus amics: “Jo sóc el cep veritable i el meu Pare és el vinyater. Les sarments que no donen fruit, el Pare les talla, però les que donen fruit, les neteja perquè encara en donin més. Vosaltres ja sou nets gràcies a la paraula que us he comunicat. Estigueu en mi com jo estic en vosaltres. Així com les sarments, si no estan en el cep, no poden donar fruit, tampoc vosaltres no en podeu donar si no esteu en mi.Jo sóc el cep i vosaltres les sarments. El qui està en mi i jo en ell, dóna molt de fruit, perquè sense mi no podeu fer res. Si algú no està en mi, és llençat fora i s’asseca com les sarments. Les sarments, un cop seques, les recullen i les tiren al foc, i cremen. Si esteu en mi i les meves paraules resten en vosaltres, podreu demanar tot el que voldreu, i ho tindreu. La glòria del meu Pare és que doneu molt de fruit i sigueu deixebles meus.Tal com el Pare m’estima, també jo us estimo a vosaltres. Manteniu-vos en el meu amor.  Si guardeu els meus manaments, us mantindreu en el meu amor, tal com jo guardo els manaments del meu Pare i em mantinc en el seu amor. Us he dit tot això perquè la meva joia sigui també la vostra, i la vostra joia sigui completa. Aquest és el meu manament: que us estimeu els uns als altres tal com jo us he estimat. Ningú no té un amor més gran que el qui dóna la vida pels seus amics. Vosaltres sou els meus amics si feu el que jo us mano.Ja no us dic servents, perquè el servent no sap què fa el seu amo. A vosaltres us he dit amics perquè us he fet conèixer tot allò que he sentit del meu Pare. No m’heu escollit vosaltres a mi; sóc jo qui us he escollit a vosaltres i us he confiat la missió d’anar pertot arreu i donar fruit, i un fruit que duri per sempre. I tot allò que demanareu al Pare en nom meu, ell us ho concedirà. Això us mano: que us estimeu els uns als altres.

Preguem: Jesús, moltes gràcies perquè tu ens has escollit per ser els teus amics i perquè has escollit als seminaristes [mencioneu als seus noms] perquè et serveixen per ajudar a que tothom et conegui i t’estimi més i millor. Ajudan’s a ser com aquesta planta, que poguem crèixer amb Tu i estimar-te sempre.
 

Has fet aquesta activitat amb la teva família?

Digues als teus pares que ens enviïn* la foto del resultat i la penjarem al nostre web amb el teu nom!

 

*En enviar les fotos, autoritzes a publicar el nom del teu fill d’acord amb les condicions de la web.