top of page

Ser complets, no especialistes

Updated: Feb 5, 2020

Abans d’escollir la carrera universitària un entrenador em va recomanar molt ser mestre especialista. Als jugadors se’ls anima a ser molt bons en una posició. Als metges, també se’ls prepara per a especialitzar-se en una àrea.

D’altra banda, m’admiren aquells mestres que saben de tot; aquells que supleixen a un company mestre i només han de fer una ullada al tema que estan fent per continuar la classe, sigui la matèria que sigui: Matemàtiques, Anglès, Castellà, Història o Música. O aquells jugadors polivalents, que tant agraden als entrenadors i als companys, perquè no són un 10 en res però sí un 8 en tot. I què dir d’aquells metges especialistes en Dermatologia però que també saben molt de Traumatologia,  de Pediatria o d’Oncologia, i que estan al dia de la investigació en qualsevol àrea de la Medicina. Fantàstics. Aquests no són especialistes, són complets.


Penso que especialitzar-se ens permet ser molt bons en algun tema, però alhora ens empobreix. Per això, com m'agradaria que nosaltres, com a cristians i com a comunitat ens adonéssim que no hem de ser "especialistes" sinó "complets". Perquè no n'hi ha prou en resar, o en llegi

r la Bíblia, o en estimar, en genèric, o en ajudar en un servei a la parròquia. Tot això està molt bé, certament, però ens cal avançar una mica més. Necessitem ser cristians complets. Però arribats a aquest punt ens preguntarem què ens pot ajudar a fer-nos més complets...?

Als Fets dels Apòstols, hi tenim una de les claus: Fets 2, 42-45. En aquest fragment i trobem la gran clau per a ser un cristià i catòlic complet. En aquests versets hi trobem les 5 dimensions en les que tot cristià està cridat a créixer: la fraternitat, la pregària, la formació, el servei i la missió. Un projecte de vida apassionant, per ser profundament cristians i viure com a cristians. La idea no és ser especialistes sinó complets.

288 views2 comments

Recent Posts

See All
bottom of page