EL REFUGI SEGUR

Per: Umberto Fedrigo
Casat, pare d’una nena de 12 anys i filòleg.

FEBRER 2020

"Lamentablement hi ha gent que no ha provat mai a entrar en una església, ni tansols quan no hi celebren la missa, ni per curiositat. Potser perquè li falta la curiositat o li sobren el prejudicis."

M’agrada entrar en una església, també quan no hi celebren missa. Em sento com quan de petit m’atrevia a anar a llocs misteriosos. Sento la mateixa màgia aquells matins d’hivern amb boira quan, gairebé de puntetes, obro les portes de fusta de l’església i em quedo en silenci a contemplar la pau que m’envaeix. Tot el que m’envolta desapareix.

Puc amagar-me en la foscor d’una petita església romànica, enmig d’una frescor antiga i humida que transpira segles de lluita i resistència; puc perdre’m en el so d’un orgue d’una catedral gòtica, admirant l’altíssim sostre, amb el perfum de cera que ho embolica tot; puc quedar-me hores escoltant els colors de cant gregorià en una capella d’un convent trobat per casualitat, passejant.

Observo les pintures, els capitells dels claustres, els bancs de fusta, els terres de marbre, els altars, les imatges de sants. Em miro els peus trepitjant el terra de marbre brillant de fa mil anys. El resultat sempre és el mateix: pau interior i agraïment.

Noto la presència de Déu: Ell hi és i jo estic amb ell.

Aquí a l’església el torno a trobar, em torno a trobar i ens tornem a trobar, amb la pau i la satisfacció d’estar en companyia d’algú que m’estima i que em dona força.

Lamentablement hi ha gent que no ha provat mai a entrar en una església, ni tansols quan no hi celebren la missa, ni per curiositat. Potser perquè li falta la curiositat o li sobren el prejudicis. Potser no sap que a dins no hi ha res però hi ha tot el que fa falta per sentir-se millor i que sempre, quan surts, ets millor.

En aquests anys plens de teràpies alternatives, reivindico la contemplació silenciosa i pausada de les nostres esplèndides esglèsies catòliques: un refugi segur contra tot el soroll que ens envolta.

La família

en el centre

Webs amigues

logo-mises.org.png
logo-lifeteen-spain.png
Rezando voy.jpeg
logo-bisbat-de-terrassa.png
Mathernity.png
logo-worship.png
Caritas_Diocesana_Terrassa fons vermell.
en-header-with-gradient.png
bible.png
LOGO e cristians.jpg
Aleteia.PNG
logo-vatican.png

Parròquia de Sant Sadurní

Camí Antic de Martorelles, 3. 08170

Montornès del Vallès

santsadurni534@bisbatdeterrassa.org

Tel: 93 568 01 46

Parròquia Mare de Déu del Carme 

Plaça de l’església, s/n. 08170

Montornès del Vallès

mdcarme533@bisbatdeterrassa.org

Tel: 93 568 01 46

  • Facebook Parròquies Montornès
  • YouTube Parròquies Montornès
  • Instagram Parròquies Montornès

© 2020 per Parròquies Montornès

Icones: Flaticon www.flaticon.es / Imatges: www.unsplash.com www.pexels.com www.cathopic.com

​Vídeos: https://es.videezy.com/

Avís legal