"Tots ells eren constants i unànimes en la pregària."

Fets 1,14

PARRÒQUIA VIRTUAL

Units en la distància

SETMANA SANTA

Divendres Sant

 COM ENS CUIDEM ENTRE NOSALTRES

ÉS EL QUE SOM

"Ningú no té un amor més gran que el qui dóna la vida pels seus amics."

Jn 15, 13

Missatge de Mn. Oriol per Divendres Sant

IMG-6559_edited.jpg

Activitats per nens

Per viure més intensament Divendres Sant, a casa, et proposem 2 idees:

 

1. Descarregar i pintar un dibuix  sobre la crucifixió, llegir les paraules de Jesús i reflexionar sobre elles.

2. Descarregar el pdf amb una manualitat molt xula que consisteix en fer creus de pasta de sal. Fer les propostes pràctiques de com viure Divendres Sant que hi trobaras.

 
21045.jpg

Sabies que...

5 coses que has de saber sobre Divendres Sant

1.  La pràctica de la crucifixió

També la practicaven a l'antiguitat els fenicis, els cartaginesos i, està clar, els romans. Normalment s'aplicava als que cometien els delictes de rebel·lió.


2.  Què significa "INRI"?

Quan a Jesús el van crucificar van escriure en una fusta la raó del seu càstig en llatí, IESUS NAZARENUS REX IUDAEORUM, que vol dir: Jesús de Nazaret, Rei dels Jueus. INRI és un acrònim (una paraula que es fa amb les inicials de cada lletra d'una frase, tal i com ho fem servir actualment amb ONU, FMI...).


3.  Qui era Simó de Cirene i Josep d'Arimatea?
Simó va ser la persona que va ajudar a Jesús a carregar la creu de camí al Gólgota (on van crucificar a Jesús). Josep d'Arimatea, home ric, molt respectat i membre del Sanedrí,  va demanar a Ponç Pilat (el governador romà de Jerusalem ), el cos de Jesús i el va posar en una tomba nova.

4.  Per què van fer l'enterrament de Jesús tan ràpid?

El Sabbat, l'últim dia de la setmana jueva, és a dir, el dissabte, era un dia de descans complert per la cultura hebrea, per això es van donar pressa. El Sabbat comença amb la posta de sol del divendres i acaba una estona després de la posta de sol del dissabte (quan tres estrelles són visibles al cel, d'acord amb la tradició).

5.  Per què els sacerdots i els fariseus van demanar guàrdies a la tomba de Jesús?

Jesús havia parlat de la seva resurrecció al tercer dia, per això els mateixos que el van matar, van tenir por que els deixebles de Crist robessin el  seu cos; aleshores  van demanar a Ponç Pilat que hi posés soldats i van segellar el sepulcre.

Activitats per adults: Reflexió, pregària i música

 

Celebrem el primer dia del Tridu Pasqual: el dia de la mort de Jesús. Jesús serà condemnat a mort. Jueus i romans el condemnaran, i serà torturat, i pres fins al suplici terrible i ignominiós de la creu. I nosaltres recordem aquesta mort. Volem viure molt el dolor de Jesús, i al mateix temps volem viure la nostra fe més profunda en ell. Perquè creiem que la seva fidelitat al camí del Pare és, sens dubte, un exemple admirable.

La seva fidelitat a l'amor fins a la mort ha trencat el cercle del mal i de pecat en el qual la humanitat es trobava empresonada. Contemplant avui la creu de Jesús, afirmem la nostra fe i el nostre agraïment. En aquest dia del Divendres Sant no se celebra l'Eucaristia. Comencem en silenci. Escoltem les lectures. L'Oració Universal, que es realitza d'una forma especialment solemne. L'acte central d'aquest dia és la Creu, que avui és per a nosaltres signe de salvació. Finalment, portem a l'altar el pa de l'Eucaristia Acaba la celebració en silenci, tal com l'hem començat. Després es lleven les estovalles de l'altar i tot queda nu. Només queda la creu.

musicablanc.png

Música amb vídeo que no et deixarà indiferent 

Aquest Divendres Sant et convidem a...

Curs-matrimonis-blanc.png

EVANGELI

Llegir la lectura de l'Evangeli, on es narra la Passió de Jesús.

musicablanc.png

MÚSICA

A escoltar i veure dos vídeos musicals i de lloança relacionats amb aquesta celebració: "A la Creu" i "me rendeixo"

televisionblanc.png

T.V.

- A veure la retransmissió en DIRECTE de la Celebració del Divendres Sant que celebrarà el nostre Bisbe Josep Àngel des de la Catedral de Terrassa a BTTV o la web del Bisbat (a les 12H).

- Seguir el Via Crucis amb el Sant Pare des de Roma a les 21:00H per 13TV.

-

Diario-Esperanza-Blanc.png

DIARIO DE LA ESPERANZA

A més, al Diari de l'Esperança trobaràs una reflexió relacionada amb Divendres Sant.

Aquí es viu
la Setmana Santa!