"Tots ells eren constants i unànimes en la pregària."

Fets 1,14

PARRÒQUIA VIRTUAL

Units en la distància

SETMANA SANTA

DIUMENGE DE RAMS

 COM ENS CUIDEM ENTRE NOSALTRES

ÉS EL QUE SOM

"Hosanna  al Fill de David!  Beneït el qui ve en nom del Senyor! Hosanna a dalt del cel! ."

Mt 21,9

Diumenge de Rams es commemora l'entrada triomfant de Jesús -muntat en un  ruc, com a símbol de senzillesa- a la ciutat Santa de Jerusalem. Allí, la gent ho aclama i ho rep amb palmes i rams d'olivera. Amb el Diumenge de Rams inicia la Setmana Santa.

Enguany, el Diumenge de Rams és una mica diferent. Et proposem, no obstant això, una sèrie d'activitats per a fer en família, tant per a adults com per a nens.

Missatge de Mn. Oriol per Diumenge de Rams

amor.png

Activitats per nens

Per a aquest Diumenge de Rams et proposem...

1. La catequesi del SIC (Secretariat Interdiocesà de Catequesi de Catalunya i els
Illes Balears), perquè tota la família pugui pregar, reflexionar i fer manualitats junts. 

2. Un vídeo tutorial per a fer les teves pròpies palmes, amb les mans de tota la família! Ideal per a adornar la teva porta o la teva finestra.

 

Mira el tutorial i fes les teves palmes

Aprofundeix més

Descarrega més recursos per preparar a casa l’Evangeli del diumenge

DIUMENGE DE RAMS. PASSIÓ DEL SENYOR

Sabies que...

5 curiositats de Diumenge de Rams

1. Per què Jesús va muntar sobre un ruc?

Jesús, sabent que era la seva última Pasqua, podria haver entrat, per exemple, muntant un majestuós cavall, a la ciutat de Jerusalem. No obstant això, va preferir un ruquet, per a donar-nos exemple de l'important que és ser senzills i humils.


2. Què significa la paraula Hosanna?

Hosanna és un paraula hebrea, que significa "Salve" (una espècie de salutació) i s'utilitza com per a expressar goig i lloança a Déu.


3. Per què van utilitzar palmes i rams d'olivera per a rebre a Jesús?
Les palmes eren per al poble jueu un símbol de riquesa i fecunditat. Pels romans, l'olivera significava riquesa i, de fet, amb branques d'olivera s'honrava als soldats.


4. El fet que la padrina regali la palma o el palmó.
És una tradició catalana, que no es fa a altres parts d'Espanya.


5. Què es fa amb les palmes després de beneir-les?
La tradició marcava que es col·loquessin als balcons fins al carnestoltes de l'any següent. A més, es cremen i la cendra resultat d'aquesta incineració és la que el sacerdot imposa el Dimecres de Cendra.

Activitats per adults: Reflexió, pregària i música

 

ELS DIES INICIALS DE LA SETMANA SANTA


Aquestes celebracions centrals de la fe, amb els anys, es van enriquir amb un temps de preparació, que és la Quaresma, i amb un temps de prolongació de l'alegria pasqual, que és el Temps de Pasqua o Cinquantena Pascual. La Quaresma, acaba al migdia del Dijous Sant, quan comença el Tridu Pasqual, i el temps de Pasqua comença amb la Vigília.
Nosaltres, ara, donem el nom de Setmana Santa a tot el conjunt de celebracions que van des del Diumenge de Rams fins al Diumenge de Pasqua. Els primers dies de la Setmana Santa són el final de la Quaresma.

DIUMENGE DE RAMS


La primera part de la celebració d'aquest diumenge recorda l'entrada de Jesús a Jerusalem. La de ser cristià: les ganes de seguir a Jesús, la felicitat que ell ens dona, la força que el seu Evangeli té per a nosaltres.
La processó amb els benedicció i processó dels rams és un acte que reuneix molta gent. Gent que, segurament, no és molt conscient del sentit que té aquesta celebració. Però això no significa que hàgim de pensar que no els servirà per a res. La seva presència en aquest acte, és una ocasió per a proclamar, de manera senzilla i amable, el més bàsic rams ens condueix cap a l'Església, i allí comencem la missa. I canvia el to. Continuem afirmant i celebrant la nostra fe en Jesucrist, naturalment, però ja no ho fem amb el clima d'aclamació que ha tingut la processó, sinó que ara la nostra atenció comença ja a centrar-se en el que anirem vivint durant tota la setmana que comencem.
La missa d'aquest diumenge és normal, com tots els diumenges, però l'Evangeli té un especial relleu: llegim el relat de la Passió del Senyor. Ho fem cada any segons l'evangelista del cicle corresponent (Mateu, Marc o Lluc; el relat de Joan es reserva tots els anys per al Divendres Sant) i aquesta lectura marca totalment el clima de la nostra celebració. Enguany toca sant Mateu.
Llegir la Passió en el Diumenge de Rams és endinsar-nos ja de ple en el moment més decisiu del camí del nostre Mestre: el moment en el qual es manifesta totalment, i arriba fins al final, el seu lliurament per amor, aquest lliurament que ens obrirà el camí de la vida.
I després de la lectura, el pa i el vi de l'Eucaristia ens uniran a ell perquè la seva vida sigui la nostra vida.
 

Música amb vídeo que no et deixarà indiferent 

Aquest Diumenge de Rams, et convidem a:

Llegir la lectura de l'Evangeli, on es narra la Passió i mort de Jesús i a reflexionar sobre ella.

A escoltar i veure un vídeo musical i de lloança relacionat amb aquesta celebració: "Rei del Cel"

A veure la transmissió en Directe de la Celebració del Diumenge de Rams que celebrarà el nostre Bisbe Josep Àngel des de la Catedral de Terrassa a BTTV o la web del Bisbat (a les 12H). 

A més, al Diari de l'Esperança trobaràs una reflexió relacionada amb el Diumenge de Rams.

EVANGELI

MÚSICA

T.V.

DIARIO DE LA ESPERANZA

ELS DIES D’ENTREMIG... Quin sentit tenen?


El dilluns, dimarts i dimecres, i el Dijous Sant al matí, podríem dir que són dies de preparació immediata al Tridu Pasqual. En un clima de més pau que ens ha d'ajudar a entrar en els moment decisius de la vida de Jesús, els dies de la nostra salvació.
En aquests dies també celebrem la penitència, personal o comunitària, que és una magnifica preparació per a viure, renovats, la Pasqua de Jesús. També en aquests dies, si és possible, participarem en la Missa Crismal, en la que el Bisbe beneeix els sants olis que serviran per a la celebració dels Sagraments al llarg de l'any en tota la diòcesi.També ens preparem personalment, buscant moments d'oració, de lectura de textos d'aquests dies, de silenci agraït.

Viu intensament la Setmana Santa!

La família

en el centre

Webs amigues

logo-mises.org.png
logo-lifeteen-spain.png
Rezando voy.jpeg
logo-bisbat-de-terrassa.png
Mathernity.png
logo-worship.png
Caritas_Diocesana_Terrassa fons vermell.
en-header-with-gradient.png
bible.png
LOGO e cristians.jpg
Aleteia.PNG
logo-vatican.png

Parròquia de Sant Sadurní

Camí Antic de Martorelles, 3. 08170

Montornès del Vallès

santsadurni534@bisbatdeterrassa.org

Tel: 93 568 01 46

Parròquia Mare de Déu del Carme 

Plaça de l’església, s/n. 08170

Montornès del Vallès

mdcarme533@bisbatdeterrassa.org

Tel: 93 568 01 46

  • Facebook Parròquies Montornès
  • YouTube Parròquies Montornès
  • Instagram Parròquies Montornès

© 2020 per Parròquies Montornès

Icones: Flaticon www.flaticon.es / Imatges: www.unsplash.com www.pexels.com www.cathopic.com

​Vídeos: https://es.videezy.com/

Avís legal