Baptismes 2021
Baptisme fills
Baptismes

El teu nadó mereix el millor regal del món

BENVINGUT A LA GRAN FAMÍLIA DE DÉU!

Informació emmarcada en l'àrea de

EVANGELITZACIÓ

Curs-matrimonis-blanc.png

de la nostra visió

«Tots els qui heu estat batejats en Crist us heu revestit de Crist»

Gal 3,27

Icona pares.png
Icona preparacio
ICONO FAQ
Activitats que ajuden.png

EL GOIG DE TRANSMETRE I VIURE LA FE AMB ELS VOSTRES FILLS

 

Els pares, com a primers educadors, teniu la gran responsabilitat d’ajudar als vostres fills en totes les dimensions de la persona, també en la fe.

 

El fet de batejar el teu fill és una invitació al compromís d’acompanyar-lo en el seu creixement com a persona i com fill de Déu. Regalant-li el millor que li podeu donar a la vida: la felicitat que no s'acaba mai, al saber-se fill de Déu i estimat per un amor impressionant, completament personal, únic i que no té límits.

Transmetre la fe és un goig i el Baptisme es l'inici d'un camí de vida on créixer en aquest amor. A les Parròquies Montornès us acompanyem i vivim aquest camí amb vosaltres, compartint la fe i la vida, com una gran família alegre i acollidora. Informeu-vos!

cathopic_1522028950686862.jpg
Baptisme

PER QUÈ BATEJAR
ELS TEUS FILLS?
5 raons de pes

Encara que pot haver moltes més, aquestes són les més importants...

 1. És la porta per rebre els altres sacraments i ens fa fills de Déu. El Baptisme és el primer Sagrament de l'Església catòlica, mitjançant el Baptisme, s'obren les portes a la resta dels Sagraments, com la Primera Comunió, la Confirmació o el Matrimoni.
   

 2. La persona forma part d'una gran família universal. De fet, es consagra a Déu y es torna part de la gran família que és l'Església catòlica, a més, s'esborra el pecat original i es convderteix en fill de Déu.  
   

 3. ​És el millor regal que pots donar als teus fills. Els dones el regal que mai no s'acaba, que és la felicitat de viure la vida amb Jesús.
   

 4. Es reben les tres virtuts teologals. Aquestes són fe.esperança i caritat (o sigui, l'amor), de forma gratuïta, perquè sí, perquè Déu ens estima.
   

 5. Es reben els dons de l'Esperit Sant. Aquests dons són la saviesa, la intel·ligència, el consell, la fortalesa, la ciència, la pietat i el temor de Déu. Aquests ens fan sensibles en la nostra experiència espiritual i vital de Déu.

 
Icona preparacio

Siguem pràctics
COM ÉS LA PREPARACIÓ DEL BAPTISME  A LA NOSTRA PARRÒQUIA?

Per preparar el Baptisme del teu fill has de demanar aquest sagrament a la nostra Parròquia, on Mossèn Oriol us explicarà quins són els següents passos:

 1. Contactar. Si voleu batejar el vostre fill, el primer pas és contactar a la Parròquia. Pots enviar un e-mail, trucar per telèfon o escriure al Formulari de Contacte.
   

 2. Primera reunió. Després del primer contacte, concertareu una primera trobada, per conèixer-vos i parlar relaxadament sobre el Sagrament del Baptisme i resoldre tots els vostres dubtes.
   

 3. Segona reunió. Farem una segona reunió d'una hora, amb altres pares, per veure i comentar una pel·lícula documental sobre la fe i la vida.
   

 4. Assaig del Baptisme. Farem una trobada a l'Església d'una hora per parlar sobre la transmissió de la fe, amb un matrimoni cristià que us acompanyarà en aquest procès. L'ideal és que veniu els pares i els padrins.
   

 5. Assistir a Missa. Us proposem assistir un parell de vegades a la Missa de 12h dels Diumenges per conèixer millor la nostra comunitat. Estareu amb el matrimoni que us vam assignar a l'assaig.
   

 6. Dia del Baptisme. Aquest dia participareu d'una manera molt especial a la Missa. La comunitat pregarà per vosaltres i pel vostre fill. 

Família baptismes.jpg
 
Padrins Baptisme.jpg

PADRINS DE BAPTISME
Quin és el seu paper?

A més a més de ser persones properes i de molta confiança per vosaltres és important que tingueu en compte quina és la funció dels padrins de Baptisme. El seu paper és molt més important que donar als vostres fills la palma de Rams i la mona de Pasqua.

 1.  Un suport important per transmetre la fe als vostres fills. El principal paper dels padrins és acompanyar al vostre fill al seu creixement espiritual en la fe catòlica, congruent amb el que l'Església ensenya. 

 2. Han de ser un model de vida cristiana. Els padrins dels vostres fills han de ser persones modèliques, que els ensenyin amb el seu exemple què significa ser cristià. Una persona que visqui fora de les virtuts cristianes, encara que sigui molt propera o amiga, no és el millor candidat per ser el padrí o padrina del vostre fill.

 3.  No són imprescindibles. Encara que sigui una tradició que els nens tinguin un padrí i una padrina, no és obligatori que els vostres fils en tinguin.

 4. Altres requisits. Ser major de 16 anys, haver fet la Primera Comunió i la Confirmació.

FAQS

Preguntes freqüents

FAQS

Preguntes freqüents

FAQS

PREGUNTES FREQÜENTS

1. Es pot batejar encara que hi hagi pandèmia?

Icona Coronavirus.png

Absolutament! Prenem totes les mesures de seguretat! Distància de seguretat, gel hidroalcohòlic i mascareta. La nostra és una església 100% segura.

Mira aquí les nostres messures de seguretat...

FAQS

Preguntes freqüents

FAQS

PREGUNTES FREQÜENTS

2. No estem casats per l'Esglèsia, podem batejar el nostre fill?

Icona pares.png

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum vulputate eu lorem at lobortis. Ut scelerisque tempus lorem, id pulvinar velit porttitor ut. Vivamus vel facilisis nisi, ac tempus libero. Maecenas tincidunt elit sit amet est pretium, eget sollicitudin velit ultricies. Aenean semper eu erat ac euismod.  

FAQS

Preguntes freqüents

FAQS

PREGUNTES FREQÜENTS

3. Els padrins no son catòlics, és un problema?
041-cross.png

L'Església només accepta els no catòlics com a testimonis, en comptes de com a padrins. El que sí és possible és que si un dels dos padrins forma part d'una església cristiana no catòlica, pot ser padrí o padrina, sempre que l'altre sigui catòlic. Els cristians de l'Església d'Orient també poden ser padrins.

FAQS

Preguntes freqüents

FAQS

PREGUNTES FREQÜENTS

4. Quin cost té batejar al nostre fill?
euro.png

Cap. Els Sagraments a l'Església catòlica són tan valuosos que no tenen preu! Per això es fan sense cost! Però pot ser una bona oportunitat per pensar en les necessitats dels altres i fer un donatiu.

FAQS

Preguntes freqüents

FAQS

PREGUNTES FREQÜENTS

5. És obligatori anar a les reunions prèvies al baptisme?
Icona preparacio

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum vulputate eu lorem at lobortis. Ut scelerisque tempus lorem, id pulvinar velit porttitor ut. Vivamus vel facilisis nisi, ac tempus libero. Maecenas tincidunt elit sit amet est pretium, eget sollicitudin velit ultricies. Aenean semper eu erat ac euismod.  

FAQS

Preguntes freqüents

FAQS

PREGUNTES FREQÜENTS

6. Voldríem batejar al nostre fill només amb la família, és possible?
Icona familia2.png

La nostra Parròquia és una família alegre i oberta on ens estimem i compartim la fe i la vida. Al batejar al vostre fill, passa a ser part d'aquesta família, que és l'Església catòlica, on el rebem amb moltíssima alegria. El Diumenge és el dia en el qual ens reunim per celebrar l'Eucaristia, es a dir, la Missa. El dia del baptisme tots plegats pregarem amb i per vosaltres.

FAQS

Preguntes freqüents

FAQS

PREGUNTES FREQÜENTS

7.  I si anem a Missa, és obligatori combregar?
Icona Missa

No. Rebre la Comunió implica tota la vida. No és un acte puntual. Cal tenir una relació actualitzada amb Déu. Però això se soluciona*

*Per trobar la solució, parla amb Mn. Oriol sobre el tema, el dia de la reunió o demana fer un Cafè amb el Mossèn.

 
Mn.Oriol.png

Ja sigui que tot estigui clar o
que tinguis dubtes...