vela BLANC.png
vela BLANC.png
vela BLANC.png
vela BLANC.png

4t Diumenge d'Advent

Aquest Nadal serà diferent,

viu-lo amb sentit!

Viure en profunditat

ÉS EL QUE SOM

estrella.png
jesus (1).png

DESCARREGA ELS HORARIS D'ADVENT I NADAL 2020-2021

escena-de-navidad blanc.png

CELEBREM EL NADAL PER JESÚS!
Gràcies per compartir la foto del teu Pessebre!

«No tinguis por, Maria. Has trobat gràcia davant de Déu.  Concebràs i tindràs un fill, i li posaràs el nom de Jesús. Serà gran i l’anomenaran Fill de l’Altíssim»
Lluc 1, 30-32

calendario.png
familia.png
Activitats que ajuden.png
Cursos Matrimonis.png
musica.png
calendario blanc.png

4t Diumenge d'Advent

UN ANUNCI QUE DEMANA SER ACOLLIT

20 DEC 2020

Cada dia, s'envien per WhatsApp uns 100 mil milions de missatges al dia. Constantment rebem informació. Quants grups tens silenciats al telèfon? Quants missatges no revises a l'email i els esborres com si res? Estem sobre informats i moltes vegades saturats de paraules, imatges i vídeos.

Amb tanta informació, costa separar el gra de la palla, el que és important del superficial... I aquest és un exercici important.

 

El 4t diumenge d'Advent té dues vessants. Per una banda, l'anunci de l'Arcàngel Gabriel a la Mare de Déu i, per l'altra, l'acollida que ella fa del seu missatge i les conseqüències que transformen la seva vida, i la de tota la humanitat.

I JO, QUÈ FAIG?

 

QUAN S'APROPA EL NADAL, QUÈ ESCOLTO?

 

Em preocupen més els missatges sobre com ha de ser un Nadal ple de tot i perfecte, artificialment feliç, com em proposen els mitjans o realment poso atenció en què vol dir-me Déu amb el Naixement del seu Fill, Jesús? 

Fins i tot, en aquest any estrany, «escolto» el que està passant amb els ulls de la fe o em desespero i penso que tot és una porqueria i visc així, el millor possible, pensant només en mi i en els meus familiars més propers?

...

I si al final és possible que vingui la família a casa,  em preocuparé només per rebre-la amb un bon menjar i begudes, o penso que és millor realment rebre'ls amb el cor obert, amb els seus defectes i les seves mancances?

 

Em preocupo per escoltar el que em diuen aquells amb els que no "connecto" tant o els que són «pesats» —l'oncle que es passa amb les copes; la cunyada que sap més que ningú, i de tot evidentment...; la cosina que deixa als seus fills fer el que vulguin en casa aliena—? Els deixo entrar al meu cor com Maria va fer amb les paraules de l'àngel, o millor discuteixo i acabem mig enfadats o enfadats del tot, com cada any?

 

Parlo de Déu amb els meus fills o deixo que el tsunami del consumisme i del Nadal buit m'arrosegui, amb els missatges que no tenen cap lligam amb el Naixement del Nen Jesús? 

Aquest últim Diumenge d'Advent podríem intentar escoltar als altres i acollir-los. Rebre al Nen Jesús i compartir amb els altres aquesta GRAN NOTÍCIA... Deixar que entrin en el nostre cor i estimar-los, a Jesús i als altres... Vols provar-ho?

 
0. Mn. Oriol.png
familia de 4 blanc.png

La nostra proposta:

un racó familiar

Aquest últim Diumenge d'Advent, et proposem  algunes idees per viure l'època d'Advent amb profunditat i alegria, en família, en 6 seccions diferents. 

Lupa.png

Curiositats

Coneixements interessants per informar-te i formar-te.

Diario-Esperanza-Blanc.png

Una virtut

Per viure-la tota la setmana, que podràs adaptar en funció de la teva edat.

Virgen Maria .png

Un personatge

Cada setmana la litúrgia ens presenta un personatge, el coneixerem millor.

Activitats-que-ajudenblanc.png

L'espai dels nens 

Propostes per fer en família que ajudin als nens a créixer en la fe.

Curs-matrimonis-blanc.png

Lectures

Per nens i adults, que complementin la virtut de la setmana.

musicablanc.png

Música

Perquè ens encanta i, de fet, qui canta,

prega dues vegades!

Angel Advent.jpg
Lupa.png

Curiositats
Què és 
UN ÀNGEL?
5 DADES per saber què son...

O millor dit... Qui son els àngels?
 

 1. D'on venen?  Els àngels apareixen a la Bíblia i són éssers espirituals no corporals, creats per Déu. Són missatgers i servidors de Déu. A més a més, son éssers intel·ligents i lliures.
   

 2. Què fan? Els àngels estan contínuament glorificant Déu i moltes vegades estan presents en la Bíblia, enviats per Déu: tanquen el Paradís, aturen la mà d'Abraham quan està a punt de sacrificar al seu fill Isaac, acompanyen  als profetes i, especialment, donen missatges importantíssims sobre Jesús. Per exemple, l'àngel va anunciar a Maria el Naixement del Nen Jesús, va dir a Sant Josep que la rebés o que marxessin cap a Egipte. També un àngel va informar a Maria Magdalena, Maria la de Santiago i Salomé de la Resurreció del Senyor...
   

 3. Àngel de la guarda? L'Església catòlica venera els àngels i considera que ajuden a totes i cadascuna de les persones. Tos tenim el nostre àngel i és molt bo dialogar amb ell i demanar-li que ens ajudi a estimar més a Déu, perquè els àngels encara que tinguin cura de nosaltres, veuen constantment el rostre de Déu. 
   

 4. Diferència entre un àngel i un arcàngel. A la Bíblia només es mencionen 3 arcàngels: Miquel (Apocalipsi 12,7), Gabriel (Lluc 1,9) i Rafael (Tobit 12,5). Arc significa «principal» i els arcàngels son àngels més propers als éssers humans.
   

 5. Altres noms d'arcàngels... Encara que al llibre de Tobit l'arcàngel Rafael digui: «Jo soc Rafael, un dels set àngels que entren i s’estan a la presència gloriosa del Senyor.» (12,5), com a catòlics només coneixem els noms que t'hem mencionat abans. Al llibre d'Enoc i altres de la tradició jueva es mencionen altres noms, com Uriel, Barachiel , Jehudiel i Saeltiel, però l'Església considera la seva invocació espiritualment perillosa, ja que no se sap a qui s'està invocant...
   

Vols saber què diu l'Església sobre les àngels? 

 

ENERGIES I RITUALS D'ÀNGELS?

que no et confonguin!

Encara que fa (quasi) 21 anys, amb l'arribada de l'any 2000 la New Age va posar «de moda» una nova devoció dels àngels, Sant Pau ja parlava al segle II de les persones que confonien al culte als àngels amb la fe veritable: «I que tampoc no us privi de la victòria final ningú dels qui es complauen a sotmetre’s als àngels i a donar-los culte; aquests s’abandonen a les visions que han tingut i s’enorgulleixen sense cap motiu, enduts per les seves idees purament terrenals. A més, no s’adhereixen al qui és el cap, aquell gràcies al qual tot el cos se sosté i es manté unit per mitjà de les juntures i els lligaments, i va creixent per obra de Déu.» (Col 2,18-19)

Així, la visió «angelical» que proposa la New Age no té RES a veure amb l'ensenyament de l'Església Catòlica. Aquesta gent fan rituals, invoquen noms o inviten als àngels a visitar a les cases. Segons aquesta tendència...

 • Diuen que... Els àngels es poden invocar i fins i tot se'ls hi posen ofrenes perquè els hi agraden molt. Per exemple, els deixen fruita fins que es podreix. Els àngels fan "intercanvis", per aconseguir els seus desitjos. 
  Com a catòlics sabem que la voluntat de Déu no es pot manipular, i amb Ell no fem intercanvis. Acceptem el que Ell vol per nosaltres.


 

 • Diuen que... La Mare de Déu és un àngel. Alguns barregen la pregària del Rosari amb la invocació dels àngels. Un absurd, que no té cap connexió amb el que som els catòlics.
  La Mare de Déu no és un àngel. És la Reina del Cel, i fins i tot, la Reina dels àngels, però  Ella està en altre nivell, al ser la Mare de Jesús. 

   

 • Mencionen... arcàngels i àngels que no apareixen a la Bíblia i que pertanyen a la Càbala jueva... Fins i tot les mascotes, com els gossos, tenen un àngel protector.
  Com t'hem dit abans, a la Bíblia només es mencionen 3 arcàngels i és perillós espiritualment invocar allò que no sabem si és bo o dolent. A més, els animals no tenen una ànima immortal com la nostra.

   

 • Diuen que... curen malalties a través dels àngels, aprofitant-se de persones desesperades o ignorants, que busquen la cura de malalties com el càncer o la SIDA... Metges de països del tercer món es troben sovint amb persones que ja no poden curar-se per haver confiat en aquestes creences. 
  La fe és molt important quan estem malalts, però és completament irresponsable abandonar un tractament mèdic.

Angel New Age.jpg
Diario-Esperanza-Blanc.png

Les virtuts de la setmana:
l'ACOLLIMENT i l'ANUNCI


La paraula acollir al diccionari té definicions molt boniques, como rebre o acceptar. Acollir és rebre l'altre al nostre cor i acceptar la seva manera de ser. 

Per la seva banda, com a cristians estem convidats a sentir l'anunci de la Paraula de Déu i, alhora, a escoltar als altres i acollir-los. És com si fos un circuit. Com ho pots fer?

Com a adults: Escoltant amb paciència a les persones, fins i tot les que no són les teves favorites i intentar acceptar-les com són; no criticar, no discutir. Parlant de Déu Pare o de Jesús amb els fills i amics, sense vergonya ni complexes...

 

Com a nens: Fent cas als adults; jugant i compartint amb les persones que no ens cauen tan bé, no queixant-se ni barallant-se amb els germans, cosins, amics... Parlant de Jesús obertament, convidant algun amic a catequesis...

cathopic_1536858479391436_edited.jpg

Els personatges de la setmana:
L'ARCÀNGEL GABRIEL

i

SANT JOSEP

Aquesta setmana la cosa va de 2 en 2, i així com tenim 2 virtuts, tenim 2 personatges:

Anunciacion.png

L'Arcàngel Gabriel 

 

En hebreu el seu nom significa "Déu és fort" o "força de Déu". És el missatger de Déu que fa missions especials, com anunciar a Zacaries, el pare de Sant Joan Baptista, el naixement d'aquest, i la seva missió més important: anunciar a Maria i proposar-li, de part de Déu, de ser la mare de Jesús.

 1

Sant Josep.png

2

Sant Josep

 

Josep va acceptar a Maria, embarassada, i va confiar en Déu, amb un amor, un respecte i una delicadesa impressionants. A la terra va ser el pare de Jesús, el va cuidar i protegir. Va tenir la valentia de fugir cap a Egipte i, a més, ens sorprèn perquè sempre es va quedar en segon pla, sense fer soroll...

u1F389.png

2021! Any de Sant Josep!

Encara que a l'Església venerem molts sants, Sant Josep és sense cap dubte uns dels més TOP! Per això, el Papa l'ha escollit com a patró de l'Església Universal i li dedica aquest nou any 2021.

I també pots llegir la Carta Apostòlica del Papa Francesc, PATRIS CORDE (amb cor de pare) sobre el 150 Aniversari de Sant Josep com patró de l'Església Universal.

Llocs i símbols del 4t Diumenge d'Advent:


El prat: on un nen petit, pasturarà i el llop i l'anyell, la pantera i el cabrit, el vedell i el lleó.

La pau: el gran do de Déu, la seva promesa completa.

Si vols saber més, mira la pàgina de la Conferència Episcopal Espanyola.

Estàs a l'espai dels NENS!

Activitats-que-ajuden.gif

QUINA EMOCIÓ!

El Nen Jesús ja quasi és aquí!

I continuem amb els preparatius de la seva gran festa! Perquè... 

 

EL NADAL ÉS COM SI FOS L'ANIVERSARI DE JESÚS!


I per això, aquesta setmana farem dues coses:

 1. Una manualitat xulíssima, perquè tots els que entrin o surtin de casa recordin que Jesús ja s'atansa!
   

 2. Moltes obres bones que escriurem en un paper, el retallarem en tires i les portarem el dia de Nadal, perquè estigui calentó amb el nostre amor...

 

 

Escolteu!
JESÚS JA ARRIBA!

I tots a casa hem de tenir-ho present! 
Per això hem pensat que t'agradaria fer aquesta manualitat per la porta de casa (o de la teva habitació) amb àngels i picarols, que quan es moguin ens anunciaran que el Nen Jesús arriba ja!

Garlanda angelets.jpg
Nen Jesus.png
jesus blanc.png

NEN JESÚS

T'estic preparant un bressol amb el regal que més t'agrada!

Porta-li el teu regal el dia de Nadal

Els nadons neixen despullats i necessiten que els vesteixin i els posin en un bressol calentó, on estiguin còmodes i tranquils per dormir.


Quan Jesús va néixer, la Mare de Déu només tenia bolquers i va haver-ho de posar en un pessebre, amb palla, per que no tingués fred.

Tu, com la Mare de Déu, pots posar a Jesús en un bresol molt calentó, és a dir, el teu cor. Però el teu cor, no pot estar de qualsevol manera, sinó ple d'obres d'amor!
 

Per això, pots escriure totes les coses bones que facis aquests dies d'Advent (ja queda poquet, t'has d'afanyar!), retallar-les i portar-les el dia de la Missa de Nadal! Li donarem al Nen Jesús i les deixarem a l'altar mentre tinguem el pessebre.

altavoz blanco.png

Aquest Diumenge porta el Nen Jesús a Missa!

I al final de la celebració...

Mossèn Oriol els beneirà tots!!!!

(I saps per què serveix això de beneir coses? Significa que una imatge —o un objecte, com una creu o fins i tot una casa o un cotxe—, es dedica perquè serveixi a Déu!)

Nen Jesus.jpg