vela BLANC.png
vela BLANC.png

2n Diumenge d'Advent

Aquest Nadal serà diferent,

viu-lo amb sentit!

Viure en profunditat

ÉS EL QUE SOM

estrella.png
jesus (1).png

DESCARREGA ELS HORARIS D'ADVENT I NADAL 2020-2021

«És la veu d’un que crida en el desert: Prepareu el camí del Senyor, aplaneu les seves rutes.»
Lc 3,4

calendario.png
Virgen Maria .png
familia.png
Activitats que ajuden.png
Cursos Matrimonis.png
musica.png
calendario blanc.png

2n Diumenge d'Advent

Estar atent, estimar i... CONVERTIR-SE!

29 NOV 2020

 

Què penses quan penses en Advent o Nadal? O millor encara, en qui penses quan penses en Advent o Nadal? La majoria de nosaltres pensem en la nostra família, la més propera... i això està realment bé. Però, de vegades, ens oblidem dels altres, de la gent que possiblement no és tan propera i que pugui necessitar algú.

En aquesta època és molt fàcil centrar-nos en nosaltres mateixos i oblidar els altres. I no cal anar molt lluny: amb aquesta pandèmia és possible que tinguis més a prop del que penses una família que té a tots els seus membres a l'atur; coneguts que no han cobrat els diners dels ertos o, fins i tot, nens i adolescents -iguals als "nostres"- que viuen al nostre país i que estan molt oblidats. Potser a la veïna gran de la porta del costat li fa vergonya dir-te que no pot pagar-se la calefacció o el menjar... 


Què ens diria Jesús sobre l'oblit o la indiferència que de vegades mostrem? Què pensaria si decoréssim la nostra casa per Nadal, però no féssim el mateix amb el nostre cor? En realitat, les petites obres d'amor són les que decoren realment els nostres carrers... 

Aquesta setmana et convidem a estar atent i a estimar, a viure l'Advent, que és la preparació per rebre a Jesús al Nadal, rebent en el cor als altres... Vols preparació? Doncs CONVERSIÓ. Ens calen propòsits concrets per netejar la nostra vida i il·luminar els carrers d'aquest món tan necessitat de tendresa, de petits detalls d'amor, de pau...

Jesús compta amb tu. Vinga, espavilem! Vols provar-ho?

0. Mn. Oriol.png
Virgen transp.png

Aquesta setmana se celebra la IMMACULADA CONCEPCIÓ

A Maria, Déu la va pensar en el seu projecte de Redempció (Salvació), perquè fos la Mare de Jesús. I la va concebre sense màcula (taca) de pecat en la seva ànima. Aquest fet tan extraordinari en Maria va ser perquè havia d'engendrar i ser la mare de Jesús, l'home perfecte, el Fill mateix del Pare.

 

UNA NOIA SENZILLA, PERÒ MOLT ESPECIAL

En l'Església Catòlica ens fem ressò d'un fet espectacular sobre la persona de Maria: ella no va cometre cap pecat, va ser sempre santa. Tot això, perquè havia de ser la mare de Jesús, el Fill. 

Això és una qüestió de pura lògica. Podia ser la Mare de Déu (Jesús), la qui l'havia de portar en les seves entranyes, una dona pecadora? Evidentment no. Per això diem que Maria va ser igual com nosaltres en tot, llevat del pecat. Però en tota la resta va ser com tu i com jo. Per això ens podem sentir plenament identificats amb ella, però alhora, com a dona excepcional i única  per ser la Mare de Déu, podem demanar-li la seva protecció poderosa i maternal. 

cathopic_1487858899381122.jpg
Virgen Maria
Virgen Maria .png

4 maneres de tenir present la Mare de Déu cada dia

Encara que al passat mes de maig vam fer una secció especial dedicada a Maria, no podem oblidar-nos mai d'ella. La Mare de Déu ens connecta directament amb Jesús, que intercedeix per nosaltres. A més, encara que al Nadal Jesús sigui el centre, ella com la seva mare, va tenir un paper molt important. Aquí et proposem 4 idees pràctiques per tenir-la sempre molt a prop del teu cor i en la teva vida: 

 1. Fes d'ella el teu model. Maria va dir "SÍ" a Déu i va deixar-se portar, confiant en el Pare, primer, i després en el seu fill, Jesús. Segur que la Mare de Déu va viure situacions complicades, però sempre va tenir la certesa que Déu estava amb ella, tal i com està amb tots nosaltres, si el deixem actuar en el nostre interior i que es reflecteixi en la nostra vida. 
   

 2. Porta un rosari a la butxaca. No com un amulet, sinó com una manera de recordar que ella és amb tu. I millor encara, troba temps per pregar el Rosari cada dia.
   

 3. Parla d'ella i amb ella. Tens fills? És molt important que ells sàpiguen que tenen dues mares que els estimen incondicionalment. Parla'ls d'ella, i és clar, parla amb ella, compartint les teves preocupacions, les teves alegries i els teus agraïments. Li pots tenir confiança. 
   

 4. Prega un Ave Maria. Quan alguna cosa et preocupi, prega un Ave Maria i demana-li que intercedeixi per tu.

 
familia de 4 blanc.png

La nostra proposta:

un racó familiar

De la mateixa manera que el 1r Diumenge d'Advent, et proposàvem algunes idees per viure l'època d'Advent amb profunditat i alegria, en família, en aquest 2n Diumenge d'Advent tens:

Lupa.png

Curiositats

Coneixements interessants per informar-te i formar-te.

Diario-Esperanza-Blanc.png

Una virtut

Per viure-la tota la setmana, que podràs adaptar en funció de la teva edat.

Virgen Maria .png

Un personatge

Cada setmana la litúrgia ens presenta un personatge, el coneixerem millor.

Activitats-que-ajudenblanc.png

L'espai dels nens 

Propostes per fer en família que ajudin als nens a créixer en  la fe.

Curs-matrimonis-blanc.png

Lectures

Per nens i adults, que complementin la virtut de la setmana.

musicablanc.png

Música

Perquè ens encanta i, de fet, qui canta,

prega dues vegades!

Lupa.png

Aquest 06 de Desembre és Sant Nicolau

àlies PAPA NOEL

Hou, hou, hou...!

Tu saps d'on ve tot això?

 • Sant Nicolau... era de Bari, Itàlia?  En realitat va néixer a Turquia (al 270, aproximadament), encara que les seves relíquies es veneren a la ciutat italiana de Bari, perquè les van portar a Itàlia en una de tantes invasions musulmanes.
   

 • ​Súper generós. Des de petit, Nicolau es va distingir per donar tot el que rebia als pobres. Es diu que sovint repetia: «Seria un pecat no repartir si Déu ens ha donat tant». Va ser bisbe.
   

 • Amic dels nens. La seva vinculació amb els infants ve d'un miracle que va fer: havien cosit a ganivetades a uns nens i la seva pregària els va curar. En ser tan amics dels nens, a països europeus, com Bèlgica o Alemanya, el 06 de desembre es repartien llaminadures als nens, així amb la festa de Sant Nicolau començaven les celebracions de Nadal .
   

 • Suma de cultures als Estats Units. ​Aproximadament al 1850, al país americà, la tradició cristiana holandesa y alemanya -que venerava a Sant Nicolau- es va fusionar amb l’anglesa, que celebrava el Father Christmas. El Father Christmas era una invenció del segle XV, una figura no especialment vinculada amb els nens i més aviat transgressora i poc cristiana, pels adults. Als anys 20 del segle XX, Sant Nicolau i Father Christmas ja s'havien convertit en el mateix personatge.
   

 • Per què sempre fa "hou, hou, hou..."? Sembla que aquest és un dels atributs del Father Christmas, que era una figura de disbauxa. Aquest personatge va començar a "portar regals" als nens anglesos, a partir de l'època victoriana.

Papa Noel.jpg
 
Papa Noel

LA MARCA
que es va apropiar de
SANT NICOLAU

Encara que el Pare Noel, des d'el segle XIX, ja formava part de l'imaginari col·lectiu, va ser als anys 30 que una molt coneguda marca de begudes va encarregar a l'il·lustador americà Haddon Sundblom una sèrie d'anuncis. L'artista, segons diuen des de la marca, es va inspirar en el món nòrdic on, suposadament, Sant Nicolau ja vestia de vermell i era afable i rialler.

El Pare Noel va aclaparar la personalitat de Sant Nicolau, el va transformar en un personatge màgic i, fins i tot, per alguns s'ha convertit en el centre del Nadal, desdibuixant l'autèntic significat de la festa pel Naixement del Nen Jesús.

Si t'interessa aquest tema, visita la pàgina de Coca-Cola Espanya.

cathopic_1516722841360481.jpg
Diario-Esperanza-Blanc.png

La virtut de la setmana: CONVERSIÓ

«Convertirse significa cambiar de dirección en el camino de la vida: pero no con un pequeño ajuste, sino con un verdadero cambio de sentido»

Benedicto XVI

La conversió implica canviar profundament. De fet, de vegades, els Evangelis utilitzen la paraula grega metánoia, que significa, "canvi de mentalitat". Aquest canvi ha de tenir conseqüències. De poc serveix prendre la decisió de "canviar" o confessar-se si no es canvia cada dia, amb un esforç per ser millor, per convertir-se en la millor versió d'un mateix...

Com a adults. Intentant ser més generosos, no parlar malament dels altres, sent tolerants amb els defectes dels altres, tenir paciència amb els nostres fills, entre els esposos, amb els pares, els companys de feina, estant disposats a fer un cop de mà a qui el necessiti...

Com a nens. Ser generosos, compartir el que tenim, convidar a jugar aquell company amb qui ningú no vol jugar, obeir als pares, als professors, no queixar-se, no demanar coses constantment als pares...

EL PERSONATGE DE LA SETMANA:
SANT JOAN BAPTISTA

El segon personatge de l'Advent, després del profeta Isaïes, és Joan Baptista.
A l'Evangeli de Sant Lluc pots conèixer-lo millor, encara que aquí et donem algunes pinzellades:

és el fill de Santa Elisabet, cosina de Maria, la Mare de Déu. Déu el va escollir com a profeta perquè fos el precursor de Jesús, és a dir, que anunciés la vinguda de Jesús.

Els jueus tenien tantes ganes de que arribés el Messies, que fins i tot li van preguntar si l'era. Ell va dir que no i, de fet, Joan sabia que Jesús era el Messies.

Llocs simbòlics d'aquest Diumenge:

El desert: S'associa amb el lloc on sentir la veu de Déu, un lloc erm, sec, on la fe florirà.

El silenci: És l'estat necessari per poder escoltar la Paraula de Déu.

Si vos saber més, mira la pàgina de la Conferència Episcopal Espanyola.

Sant Joan Baptista.jpg

Benvingut a l'espai dels NENS!

Activitats-que-ajuden.gif
 
focused-young-parents-and-cute-daughter-
u1F389.png

Continuem preparant-nos per una GRAN festa!

Com vam dir la setmana passada...

 

EL NADAL ÉS COM SI FOS L'ANIVERSARI DE JESÚS!


Per això volem fer-li els regals que a Ell li agraden:

el nostre amor per Ell i el nostre amor pels altres. Aquí trobaràs idees per continuar preparant el teu regal per Jesús.

portrait-of-young-boy-praying-at-home.jp
vela BLANC.png
vela BLANC.png

Tens 5 minuts?
ENCENEM EN FAMÍLIA 
la corona d'Advent

Aquest 2n Diumenge d'Advent, podeu encendre la corona d'Advent  que vam fer el 1r Diumenge d'Advent en família, llegint la Paraula de Déu i pregant junts. 

 • Feu la senyal de la Creu.

 • Llegiu l'Evangeli aquí.

 • Feu la següent pregària, escrita per Mn. Oriol:

PREGÀRIA DIUMENGE II D'ADVENT

 

Pregària de la CONVERSIÓ

 

Converteix-me, Senyor Jesús.

NECESSITO CONVERTIR-ME,

necessito convertir la meva ment,

els meus desigs, les meves mirades,

els meus pensaments, els meus sentiments,

les meves actituds, les meves paraules, les meves obres.

Només així seré millor.

 

DESITJO SER, Jesús, allò que Tu has somiat per mi.

Necessito una ment que s’assembli més a la teva,

uns desigs més purs, una mirada més neta,

uns pensaments més bondadosos,

uns sentiments més d’esperança,

unes actituds més amables,

unes paraules més sinceres,

unes obres més evangèliques.

 

NECESSITO CONVERSIÓ, Senyor,

per ser allò que Tu somies que sigui.

Només així em sentiré bé.

Ajuda’m dia a dia, perquè JO VULL CONVERTIR-ME.

Amén.

 

 • En silenci reflexioneu com podeu viure aquesta setmana per fer realitat la virtut que us proposem abans (conversió)

 

NOTA: Podeu encendre l'espelma led de la corona d'Advent que vam proposar la setmana passada cada dia, per pregar abans d'anar a dormir.
 

jesus blanc.png

Has avançat en la preparació 

DEL BRESSOL

del Nen Jesús?

Continua preparant el teu regal per Ell!

La setmana passada et vam proposar una activitat molt bonica: preparar el regal del Nen Jesús, apuntant en tires de paper les obres bones que hagis anat fent cada dia durant l'època d'Advent, per portar-les a la Missa de Nadal.
 

Ja has començat? Recorda de fer moltes obres bones, perquè el Nen Jesús estarà més a gust amb l'escalfor del teu amor!

 

RECORDA!
Li donarem les tires a la Missa de Nadal i les deixarem a l'altar mentre estigui posat el pessebre!

Nen Jesus.png
smiling-mother-reading-bedtime-story-wit
Curs-matrimonis-blanc.png

LECTURES D'ADVENT

Com un reforç de les propostes que aquí et fem, pots llegir els següents textos. L'avantatge de les lectures per nens que hem escollit, és que les pots mirar online.

Lectura per adults: 

12 consejos que debes tener en cuenta en tu proceso de conversión

Lectures per nens:

Pedro Pablo Sacristán, La gran carrera de coches salvajes

Pedro Pablo Sacristán, Las felices mamás del pantano

I si encara no l'has llegit, et recomanem l'article Crecer a través de la lectura a la secció d'Articles que ajuden.

 
Música d'Advent.jpg
musicablanc.png

LA PLAYLIST D'ADVENT

Com sempre et diem, a l'equip de la web de les Parròquies Montornès, ens encanta la música pèrquè estem convençuts de que ens ajuda a apropar-nos més a Déu. Per això et donem més cançons, perquè completis la teva Playlist amb música d'Advent, que invita a la conversió, per aquesta setmana i tota aquesta època!

María, Los Ascoy
Magnificat, Fernando Leiva
María, mírame, Grupo Betsaida

Ave María, Verbum Pannis

O come, O come, Emmanuel,  The Piano Guys

You'll come, Hillsong

Advent Song (Our God Has Come), Awaken Worship

I si coneixes alguna altra cançó d'Advent que t'encanti i vulguis compartir...

 

Digues la teva! 

Volem saber la teva opinió per millorar el nostre contingut. Gràcies!